Jonas Vingegaard: “Doodzonde dat ik nog werd ingehaald”

vrijdag 8 juli 2022 om 20:01
Jonas Vingegaard: “Doodzonde dat ik nog werd ingehaald”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard was in de zevende rit van de Tour de France dicht bij de overwinning. De Deen leek op La Planche des Belles Filles op weg naar de ritzege, maar werd op slechts enkele meters voor de streep voorbijgestreefd door Tadej Pogačar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Vingegaard had na de finish dan ook gemengde gevoelens, vertelt hij op de website van zijn ploeg Jumbo-Visma. “Ik voelde me supersterk op de beklimming en daar ben ik uiteraard heel tevreden mee. Het is echter doodzonde dat ik in de laatste meters nog werd ingehaald.”

Voor de Deense klassementsrenner restte de tweede plaats in de daguitslag, terwijl ploeggenoot Primož Roglič als derde eindigde. “Als ploeg staan we vandaag met twee man op het podium. Dat is een signaal dat het met de vorm wel goed zit. Dat niveau hebben we nodig om in de komende bergetappes te kunnen wedijveren met de concurrentie.”

Het goede gevoel voert de boventoon dan ook, laat hij weten. “Ik zit niet echt in zak en as na deze tweede plaats. Het gevoel van de goede vorm van Primož en mij overheerst.” Vingegaard staat na zeven etappes op de tweede plaats in het algemeen klassement, op 35 seconden achterstand van de gele trui van Tadej Pogačar.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wielermop 8 juli 2022 om 20:08

Logisch dat hij doodzonde vindt, hij was heel dichtbij de etappewinst. Hopelijk kan hij Pogi serieus gaan uitdagen in het hooggebergte.

0
kelderfan 8 juli 2022 om 20:10

Ja Jonas, maar kijk vooruit, want dan was de winst een stap dichterbij.
Want met omkijken verlies je toch een dikke seconde.

0
lescargot 8 juli 2022 om 20:35

TJV staat er prima voor; Vingegaard op tijd en Roglic buitengewoon hersteld. Pogi is buitenaards maar eens zal de zwaartekracht aan hem trekken (wellicht later) . Het collectief staat.

0
Groetjesaandevoetjes 9 juli 2022 om 08:28

Nagenoeg elke AK man heeft pech gehad. Pogi en Vlasov werden gespaard in de kasseienrit, maar Vlasov lag een dag later tegen het asfalt. Pogi zal nog een keer lek rijden ergens.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone