John Lelangue: “Opnieuw pech, maar ik mag het daar blijkbaar niet meer over hebben”
zaterdag 16 juli 2022 om 18:14

John Lelangue: “Opnieuw pech, maar ik mag het daar blijkbaar niet meer over hebben”

Lotto Soudal blijft achtervolgd door tegenslag. Na de val van Ewan gisteren, kreeg Andreas Kron vandaag af te rekenen met een lekke band toen hij nog kans maakte op ritwinst. “Wat kunnen we doen”, zucht manager John Lelangue. “Dit is koers. Maar we blijven proberen. Ja, ook met Caleb Ewan.”

Andreas Kron is deze Tour de sterkste pion van Lotto Soudal. Nadat hij eerder al vierde werd in Lausanne, hoopte de jonge Deen vandaag een gooi te doen naar een nog beter resultaat. “Alles verliep zoals gepland”, vertelde teammanager John Lelangue achteraf. “Het was een perfect scenario met Andreas in de ontsnapping.”

Eerder probeerden ook Philippe Gilbert, Brent Van Moer en Tim Wellens het al, terwijl de rest zich over Caleb Ewan ontfermde. “Alles liep goed, tot die lekke band van Andreas op 25 kilometer van de finish. Gelukkig gebruikte hij nog zijn stuurmanskunst en kwam hij niet ten val. Maar zijn terugkeer naar de groep was uiteraard de inspanning teveel”, zag ook Lelangue.

Snelste van het peloton
Kron finishte uiteindelijk 13de. “Wat kan ik doen? Ik mag blijkbaar niet meer spreken van pech, want ik gebruik teveel excuses, wordt gezegd. Maar deze lekke band kwam wel op het meest ongelukkige moment.” Toch blijft Lelangue in zijn renners geloven.

“Absoluut. Trouwens, ook in Caleb. Als hij de komende dagen herstelt van die val op zijn knie gisteren, zoals hij eerder herstelde van zijn val in de kasseienrit, dan komt hij nog wel een keer aan sprinten toe en kan hij bewijzen dat hij de snelste is van het peloton.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
22 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2022 18:21
Ik snap de moedeloosheid wel.
16 juli 2022 18:22
Ach John,
Ook die ploegleider van de andere Belgische ploeg heeft al heel vaak pech als excuus aangevoerd dit seizoen. Dus jij mag dat van mij ook. Want het zit je niet mee, en dan heb je ook nog eens je sponsor verloren aan die grijsaard, en moet je het sowieso met een pak minder centen en media aandacht doen.
16 juli 2022 18:25
Klopt, dat mag niet. Teveel gejeremieer en nul inzicht in het eigen wanbeleid. Dat komt niet door dit ene lekke bandje. En stuur in godsnaam Ewan naar huis, in plaats van je hele ploeg uit te wringen en door de mangel te halen. Gok op een weekje vrijbuiten in plaats van de martelaar uit te hangen. De grootste ronde ter wereld ingaan met een hele ploeg gebouwd rond een in crisisvorm verkerende, vallende sprinter zonder zelfvertrouwen... Hoe bedenk je het.
16 juli 2022 18:37
Hoewel ik akkoord ben dat er in deze Tour zeker over pech mag gesproken worden en de media nogal flauw reageerde op zijn uitspraken gisteren, is dit natuurlijk ook weer zo een typische zure Lelangue ween reactie. Ook de reden waarom niemand de man graag bezig hoort.
  16 juli 2022 18:41
  +1 John is maar wat graag op zoek naar excuses, dit is te makkelijk.
16 juli 2022 19:15
Vandaag is pure pech. Zonder lekke band doet Kron gewoon mee voor ritwinst.
  16 juli 2022 20:02
  Hij finisht bijna 2 minuten achter Bettiol, dus die ritwinst leek uiteindelijk toch te hoog gegrepen (wat ook geen schande is voor een 'kleine' aanvaller als Kron).
  16 juli 2022 20:06
  Hij heeft een gat van 35 seconden moeten dichtrijden op de eerste achtervolgende groep (en zal daardoor wel wat over de limiet zijn gegaan). Gewonnen had hij niet met zo een sterke Matthews, maar een dichte ereplaats had er wel ingezeten.
  16 juli 2022 22:23
  Ik geloof eigenlijk ook dat Kron een heel goeie kans had.
  17 juli 2022 02:42
  Doei Panache als je dit zelf gelooft
  17 juli 2022 07:29
  Tot de laatste klim zou hij meegedaan hebben voor ritwinst. Daarna is het gissen. Bijzonder dat de Cauwer ook al dacht dat hij de sterkste vooraan was.
  Bijna niemand had verwacht dat Matthews in de klim nog op en over Bettiol zou gaan. Dus straffe uitspraken doen halen je altijd in.
Ach soms zit het mee en bij Lotto soudal vaak tegen , hoe zou dat komen ?
16 juli 2022 19:19
Geef deze man een rode neus en een paar schoenen van maat 52.

Natuurlijk zit het vandaag niet mee maar als je het hele jaar al bijna nergens meedoet dan gaat er gewoon iets structureel mis.
  16 juli 2022 20:07
  Nergens meedoen is wel een beetje vreemd als je al 19 overwinningen hebt natuurlijk. Klopt wel dat ze in de grote koersen een slecht jaar rijden.
  16 juli 2022 20:27
  @Samamba klopt onder WT presteren ze dit jaar goed, maar als de grote ploegen voor winst rijden is deze ploeg altijd gezien
  16 juli 2022 20:39
  @harryjohan71
  Goh, dit seizoen zeker, de vorige 2 seizoen doen ze het op dat vlak niet slecht, naargelang hun budget eigenlijk (toch heel wat overwinningen in grote rondes en andere WT koersen). Deze Tour lijken de etappes ook verdeeld te worden onder enkel de echt grote ploegen, BEX misschien de uitzondering zijnde. Het is nu niet dat een Cofidis het bijvoorbeeld beter doet, of Alpecin, of een Arkea (ook al hebben die Quintana nog goed in het klassement). Movistar is ook niet echt goed.
  17 juli 2022 00:12
  Het is vooral de Lie die ze redt in kleine koersen.
  Maar het probleem is gewoon het selectiebeleid.
  Op Kron na is er niemand in vorm, dat kan toch gewoon niet.
  Ze hebben zelfs niet eens een klassementsrenner om wat hoognodige punten te pakken, iets wat al die andere kleine ploegen wel hebben.
16 juli 2022 21:00
Wat John hier niet benoemd is dat hij z'n ploeg de afgelopen drie a vier maanden te pas en onpas de weide heeft ingestuurd om punten te behalen in lager geklasseerde koersen waar wel ereplaatsen te behalen zijn. Dit omdat die, om niet volledig te verklaren redenen, goed doorwegen in het puntentotaal. Een puntentotaal dat zo laag is omdat de voorgaande twee jaren het niet al te best was. Kan me goed indenken dat de seizoensopbouw daardoor verstoord is en hij hier met een halfbakken, niet goed geprepareerde ploeg aan de start moet verschijnen. Dat dan weer het vervolg is van matig presteren van twee volledige voorgaande seizoenen. Ik zou daar niet met volle kracht het stempel pech op durven te drukken, maar John blijkbaar wel.
  16 juli 2022 21:55
  Wat betreft de hun tourrenners valt dat toch heel goed mee? Vermeersch en Van Moer (en die hun vorm is gewoon goed) misschien, maar Ewan heeft na de Giro niets gereden (hoogtestage), Frison was lang geblesseerd, Wellens heeft in Mei ook niets gereden. Kron heeft mogen voorbereiden met Zwitserland (en is ook gewoon goed nu). Daar heeft het weinig mee te maken. Mensen verwachten gewoon veel te veel. Hun sprinter heeft pech, in de kasseietappe hadden ze ook pech door die val van Ewan en een heel goede Vermeersch en ze hebben maar één iemand die zwaardere parcoursen aankan. Dat is dan nog eens een jonge gast met weinig ervaring waardoor die heel wat vluchten mist.

  Ik vind dat Lelangue deze Tour wel gewoon een punt heeft (pech), maar hij beseft nog altijd niet dat hij zo ontzettend irritant en onsympathiek overkomt door altijd te wenen over alles en iedereen.
  16 juli 2022 22:25
  Ja, Samamba, vind jij dat Van Moer in vorm is? Tja.
  16 juli 2022 23:01
  Ik zag Wellens toch vooral koersen in Belgische koersen zoals Dwars door het Hageland waar ze overigens in z'n geheel vaak met sterke/sterkste bezetting kwamen, waaronder dus ook Vermeersch en Campenaerts.

  Die mannen hebben natuurlijk daar wel meer kans op een overwinning of ereplaats dan in de Tour. Daarbij zijn ze echter wel niet naar koersen gegaan op zwaarder terrein met wellicht hoger algeheel niveau zoals een Dauphine of Zwitserland.

  Vraag is of ze dus wel de beste voorbereiding hebben gehad voor het niveau van de Tour. Mijn indruk is dat door andere doelen de Tour wat knip- en plakwerk is geworden en de mannen meer belast zijn in andere, kleinere koersen, waar scoren belangrijk was.
16 juli 2022 21:20
Het is zo'n onsympathieke man weet je wel.
Om Patlev kun je nog lachen.

Reacties zijn gesloten.