Wout van Aert verkent parcours Ronde, Museeuw met Movistar

donderdag 1 april 2021 om 19:30
Wout van Aert verkent parcours Ronde, Museeuw met Movistar

foto: Glenn Coessens

Johan Museeuw heeft de selectie van Movistar vergezeld bij hun verkenning van de Ronde van Vlaanderen. De Leeuw van Vlaanderen, inmiddels 55 jaar, was donderdag met de Spaanse ploeg op pad in het Vlaamse land. Ook Wout van Aert en Peter Sagan gingen op verkenning.

Ook UAE Emirates-kopman Alexander Kristoff en de renners van Qhubeka ASSOS werden donderdag door onze huisfotograaf Glenn Coessens gespot. Zondag 4 april staat de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen op het programma. Vorig jaar ging de overwinning naar Mathieu van der Poel.

Dit bericht wordt voorzien van updates met ploegen die de Ronde van Vlaanderen verkennen.

Dit artikel delen:

21 Reacties

jappe666 1 april 2021 om 12:38

Was even aan het denken welke link Museeuw met Movistar had, maar zal dan wel op vraag van ex-ploegmaat en huidige Movistar-ploegleider Max Sciandri zijn geweest.

Benieuwd of de Leeuw hen nog iets heeft kunnen bijbrengen. Je zou toch denken dat een Erviti na 15 deelnames ook wel als ervaringsdeskundige had kunnen dienen.

Polleke 1 april 2021 om 13:20

Of via die Jacobsen, die woont gedeeltelijk bij Musseeuw in de streek, zijn lief is de dochter van Ivan Messelis, in de 80’s één van de toppers uit het Belgische veldrijden…

lo squalo dello Stretto 1 april 2021 om 13:24

Dacht ook meteen aan Johan Jacobs. Hopelijk helpt het Ivan Garcia Cortina wat. Ik verwachtte van hem veel als jonge prof maar het mag er wel stilaan uitkomen… Hopelijk krijgt hij een vrije rol in bv. de Tour om voor een etappezege te gaan.

Yeez 1 april 2021 om 13:17

wout is nog aardig aan het geven zo lijkt het

Beer 1 april 2021 om 13:50

Effe een streep trekken.

Jooop 1 april 2021 om 21:01

Strava dagrecord op de oude kwaremont en achtste tijd ooit, dus zal wel gas gegeven hebben. Zou het wat zeggen? Blaakt van het vertrouwen in elk geval. Benieuwd wie er van kunnen profiteren.

Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 13:32

We tellen af tot ie er is ………………

williams 1 april 2021 om 13:55

Ik blijf het raar vinden, toen Ricco de 2e keer werd betrapt op doping was de doodstraf voor sommigen nog niet streng genoeg… Museeuw en Merckx blijven hun keizerlijke status behouden. En Merckx is 3 keer gepakt.

stalle 1 april 2021 om 14:08

Doe je alsof of meen je dit echt?

williams 1 april 2021 om 14:14

Heeft niet met menen te maken… Is gewoon een feit.

Melkzuur 1 april 2021 om 14:15

In Merckx zijn tijd werden er elke maand wel enkele renners gepakt, als we de verhalen mogen geloven. Google zijn voornaamste concurrenten maar eens, Zoetemelk om mee te beginnen. En wat de tijd van Museeuw betreft: Zabel, van der Poel, Jalabert, Kroon, Virenque, Contador… allemaal hebben ze vandaag nog een functie binnen het wielrennen terwijl ze ook betrapt werden (of dopinggebruik toegegeven hebben).

stalle 1 april 2021 om 14:18

Vous avez tous fumer la moquette.

Limal 1 april 2021 om 14:26

En toch duikt Museeuw nog altijd maar met mondjesmaat op in de Vlaamse wielerwereld. Moest hij niet betrapt zijn geweest dan zou hij – met dàt palmares – voortdurend opgevoerd worden, zowel bij teams (DQS…) als op TV. Ik denk niet dat hij (en de rest van die generatie) ooit volledig vergeven gaat worden.

Over Merckx en zowat alle toppers in de jaren ’60-’80: dat waren andere tijden, een beetje het wilde westen van de (wieler)sport. Zo kreeg Joop Zoetemelk ooit 10 minuten straftijd in de Tour toen hij positief testte op een anabool steroïde… Sinds Ben Johnson in de atlethiek en de Festina-zaak in het wielrennen is de perceptie rond doping volledig veranderd.

williams 1 april 2021 om 14:34

En dan altijd die bullshit over het was een ander tijdperk… doping in de tijd van Merckx was minder valsspelen dan nu ?? Als het op de lijst van verboden middelen staat is het doping.

jooprioolpijp 1 april 2021 om 18:06

Je moet daden uit het verleden interpreteren in het morele kader dat toen gold. Je kunt van Julius Caesar niet verwachten dat hij zich volgens onze normen en waarden gedroeg, in niet van Joop, Johan, Eddy & co niet dat ze in hun gloriedagen de huidige dopingnormen respecteerden.

reusjen 1 april 2021 om 18:51

Gedeeltelijk mee eens, doping was in die tijd gewoon niet toegestaan.

Lalsacien 1 april 2021 om 19:04

@stalle de uitdrukking klopt maar op de wijze hoe jij het opschrijft moet je "fumé" schrijven. Het lijkt mij beter dat je het opschrijft in de voertaal die hier gebruikelijk is. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen het kan begrijpen en om te voorkomen dat je zelf fouten maakt.

Beer 1 april 2021 om 19:56

Wat doe je dan met Adri VDP, Williams? Meermaals betrapt en toch nog actief in de entourage van een wielerteam. Vind je dat kunnen of niet?

Limal 1 april 2021 om 13:59

Ik zag net wat beelden in het VRT Journaal en was verrast dat Museeuw gewoon in de Movistar-bubbel opgenomen werd. Hij zal wel getest zijn en ja het was buiten, maar elke persoon extra vergroot het theoretische aantal hoogrisicocontacten die als kunnen leiden tot quarantaine.

jappe666 1 april 2021 om 16:16

Denk dat ze het niet zouden gedaan hebben moest de Vuelta eraan zitten komen.
Zelfs als ze zondag niet zouden mogen starten denk ik niet dat er iemand in Spanje zijn slaap voor zal laten.
Het zou ook al heel erg moeten meezitten voor een Jacobs, Erviti of Garcia Cortina om in de buurt van de overwinning te komen, dat scheelt natuurlijk ook.

SpeedyLegs 1 april 2021 om 19:24

Museeuw ziet nog strak uit. Is dit een voorteken voor de meest spectaculaire comeback aller tijden?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair