João Almeida optimistisch: “Ben eigenlijk tevreden, het is nog niet gedaan”
foto: Cor Vos
zaterdag 21 mei 2022 om 18:26

João Almeida optimistisch: “Ben eigenlijk tevreden, het is nog niet gedaan”

João Almeida verloor in de veertiende etappe van de Giro d’Italia 24 seconden op de voornaamste klassementsmannen. De Portugees van UAE Emirates kwam als zesde over de streep nadat hij moest lossen op de voorlaatste beklimming van de dag. “Er staan nog altijd zeven etappes op ons te wachten”, kijkt hij vooruit.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben eigenlijk tevreden na vandaag, ik vind zelf namelijk dat ik nog altijd een hele goede etappe heb gereden. Oké, ik zat niet in de eerste groep, maar er is nog niks verloren. Dit is wielrennen, er staan nog altijd zeven etappes op ons te wachten.”, aldus Almeida voor de camera van Cycling Pro Net.

De jonge renner zag de lastige dag in de Ronde van Italië wel aankomen. “Vanaf de eerste beklimming verwachtten we dat het een echte strijd ging worden. Zelf raakte ik al snel achteraan in het peloton, niet veel later zat ik in de tweede groep. Mijn ploeggenoten moesten achtervolgen en achtervolgen, wat natuurlijk krachten kostte.”

Almeida kijkt na de zware etappe al uit naar de volgende opgave, de lastige bergrit van zondag. “Het gaat opnieuw geen gemakkelijke dag worden, maar we zullen blijven vechten.” De Portugees staat inmiddels op een derde plaats in het algemeen klassement, op 30 seconden van leider Richard Carapaz.

 
3 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2022
Deze jongen geeft niet zomaar op en als er maar ook 1 dag is dat hij zich goed voelt op zo een ellenlange klim dan zet hij die turbodiesel van hem aan en dan ben ik benieuwd wie kan volgen. Jammer dat hij niet explosief genoeg is om te reageren of zelf aan te vallen, hij kan blijkbaar maar 1 tempo. Verder durft hij blijkbaar geen risico's te nemen in de afdalingen en dat kan hem ook nog eens wat cruciale seconden betreft duur komen te staan want vandaag is hij daardoor het wiel van Pozzovivo kwijtgeraakt.
    Ik vond het nog bijzonderder dat hij het daarna niet eens kreeg dichtgetrapt als erkend tijdrijder tegen niet erkend tijdrijder Pozzovivo.
21 mei 2022
Benieuwd of zijn concurrenten morgen proberen een knock-out aan hem uit te delen in de afdalingen. Zijn kwaliteiten daarin zijn toch wel schrikbarend slecht.

Reacties zijn gesloten.