Jeroen Meijers stelt eindzege Tour of China veilig

zaterdag 14 september 2019 om 09:39
Jeroen Meijers stelt eindzege Tour of China veilig

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Jeroen Meijers heeft de Tour of China I op zijn naam geschreven. In de slotetappe van de .1-koers wist de Nederlander van Taiyuan Miogee de eindzege veilig te stellen. Op de erelijst volgt hij Juan Sebastián Molano op. Roy Eefting eindigde tweede in het klassement.

Meijers veroverde de leiderstrui in de vierde etappe, waarin hij zijn Wit-Russische medevluchter Yauhen Sobal klopte. De Nederlander was tot vorig jaar nog actief voor Roompot, maar rijdt dit jaar een Aziatisch programma. Vorige maand was hij nog succesvol in de Ronde van Indonesië.

Het laatste dagsucces was een prooi voor Mykhaylo Kononenko. In Jiuyi Mountain National Forest Park bleef hij Alessandro Pessot en Matthew Gibson voor.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Poeksel 14 september 2019 om 10:12

De tiende Nederlandse rondewinst als ik goed tel. Wellicht krijgen we ook nummer elf of zelfs twaalf dit weekend.

maklukzat 14 september 2019 om 10:18

Leuk natuurlijk, maar in Europa gebeurt het. Het niveau in dergelijke rondjes is niet zo hoog. Meijers kan beter gaan koersen in Europa en laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Piet Lut 14 september 2019 om 10:44

Waarom zou hij net zo dom zijn als de rest van de renners in de marge om ergens in peloton te eindigen in zwaar bezette wedstrijden van hetzelfde niveau met ook nog eens minder prijzengeld. Financieel zal Jeroen het stukken beter hebben dan bij Roompot en rijdt ook nog eens in prachtige gebieden ipv telkens dezelfde weggetjes in het kleine Europa

maklukzat 14 september 2019 om 11:14

Het is maar net wat voor insteek je hebt. Voor het geld en het avontuur zit je beter in Azië. Maar ik neem aan dat hij weer prof wil worden. Een 1.1 koers binnen hengelen in Europa scoort dan beter.

Piet Lut 14 september 2019 om 11:32

en dan? Dan heb je Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke of Slag om Norg op je naam staan? Wow, dat zal ik vast herinneren over 10 jaar

Scott Sunderland 14 september 2019 om 12:19

@ Piet Lut volledig met je eens. Dit is voor zo’n jongen als Meijers veel leuker en interessanter dan in de marge rijden in Nederland en Vlaanderen. Trouwens, Jetse Bol deed hetzelfde en trok naar Colombia. Sindsdien heeft hij er ook weer plezier in. En daar gaat het natuurlijk ook om.

Piet Lut 14 september 2019 om 16:38

Scott Sunderland +1

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone