Jenthe Biermans gaat mee naar Israel Cycling Academy

woensdag 30 oktober 2019 om 10:48
Jenthe Biermans gaat mee naar Israel Cycling Academy

foto: Cor Vos

De toekomst van Jenthe Biermans ligt bij Israel Cycling Academy, weet WielerFlits. De Belg van Katusha-Alpecin heeft besloten om mee te gaan naar Israel Cycling Academy, dat de WorldTour-licentie van zijn huidige team afkoopt.

Biermans was een van de elf coureurs bij Katusha-Alpecin met een doorlopend contract. In tegenstelling tot coureurs als Alex Dowsett en Dmitry Strakhov, behoorde Biermans tot een groep coureurs van Katusha-Alpecin die wel weg mocht bij het team, maar niet per se moest. De Belg heeft dus besloten om te blijven.

Ook Jens Debusschere behoorde tot deze groep, maar de rappe coureur heeft besloten om de overstap te maken naar Vital Concept. Bij Israel Cycling Academy is Biermans niet de enige Belg in 2020. Ook Ben Hermans en Tom Van Asbroeck staan onder contract bij het aanstaande WorldTour-team.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Thoin 30 oktober 2019 om 12:24

Gaat toch een vreemde ploeg zijn bij ICA, dus je mag blijven maar moet niet.
Je belt even naar de ploegmanager, zeg het is Pol hier, ik ga blijven. Hallo met Jan, ik ga toch naar een andere ploeg.
Zo heb je toch geen zicht op je renners voor volgend seizoen?

0
Rawolf 30 oktober 2019 om 20:49

Ze hebben geen keus, je kan moeilijk renners houden terwijl ze niet meer voor je willen rijden.

0
Scott Sunderland 30 oktober 2019 om 13:57

En Nils Politt is ook nog niet officieel bevestigd toch ? Blijft erg vaag allemaal. Van Winden moet weg dan ? Ook daar volgens mij geen nieuws over. Komt allemaal erg opportunistisch over.

0
Cyclinglife 30 oktober 2019 om 14:19

Je kan je, je toch niet helemaal op je plek voelen bij een ploeg, als ze eigenlijk tegen je zeggen. We vinden je niet waardig voor een selectie bij het basisteam dat we willen, maar als je perse wilt sturen we je ook niet weg.

0
Cochise 30 oktober 2019 om 19:58

Het lijkt me dat ze officieel verplicht zijn om de contracten te respecteren (lees: ze mogen blijven) maar dat ze aan sommige renners duidelijk hebben gemaakt dat ze vooral derderangskoersen zullen rijden als ze blijven (lees: je zoekt beter een andere ploeg).

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone