Jasper Stuyven over voorbereiding op aankomend seizoen: “Ik moet minder trainen”

zaterdag 2 november 2019 om 15:04
Jasper Stuyven over voorbereiding op aankomend seizoen: “Ik moet minder trainen”

foto: Cor Vos

Jasper Stuyven kende in 2019 een minder voorjaar, maar de Belg weet hoe hij daar aankomend seizoen verandering in moet brengen: “Ik moet minder trainen en proberen om een stuk rustiger te zijn.”

Naar eigen zeggen stond de Belg te scherp toen hij in de Ronde van de Algarve ten val kwam, waardoor zijn lichaam nauwelijks kon herstellen voor de voorjaarsklassiekers. “Mijn lichaam had geen reserves meer, die me kwetsbaar maakte om ziek te worden. Dat werd ik uiteindelijk ook.”

Daarna nam Stuyven een pauze van twee maanden om zich voor te bereiden om het tweede deel van het seizoen, waarin de coureur goed voor de dag kwam. “Ik weet niet hoe het kwam dat ik zo goed reed, misschien was ik meer ontspannen”, vertelt de Leuvenaar, die in deze periode de Deutschland Tour op zijn naam schreef, aan Ciclismo International.

Die rust lijkt de sleutel voor Stuyven te zijn in het aankomende seizoen. Gemotiveerd kijkt hij tot slot vooruit: “Het gaat een speciaal jaar worden met Mads Pedersen in de regenboogtrui. We zijn allemaal erg hongerig en kijken er naar uit om in de best mogelijke staat aan de start van de voorjaarsklassiekers te zijn.

Dit artikel delen:

5 Reacties

KnightBiker 2 november 2019 om 15:42

Trainen oude stijl werkt niet zo goed meer tegenwoordig: vaak, kort en explosief trainen met een enkele lange duurrit per week lijkt tegenwoordig effectiever, zeker omdat de profs meer aan het herstellen zijn tussen de races door dan dat ze nog omvang bij moeten kweken.

LutsenkoFan 2 november 2019 om 17:55

No way dat ze maar 1 lange duurrit per week doen.

Ligthning 2 november 2019 om 18:59

Stuyven lijkt, net als Keukeleire voordien, absoluut niet de lijn te kunnen doortrekken van zijn profdebuut.
Keukeleire won onmiddellijk enkele regionale, maar toch belangrijke wedstrijden. Kwam er nadien niet meer aan te pas, om zich later als knecht te herscholen. Van zijn spurt bleef niets overeind. Stuyven legt een beetje hetzelfde parcours af, al lijkt hij met verre ereplaatsen en een enkele dichte ereplaats toch iets meer getalenteerd. Maar hij die tijdens zijn debuut o.a. Sagan en andere topsprinters het vuur aan de schenen legde, lijkt zijn explosiviteit verloren te zijn. En ook in het klassieke werk, komt hij iets te kort. Het lijkt me dat hij beter voor ofwel de zuivere spurt ofwel voor het zwaardere werk dient te kiezen.

Samlambeej 2 november 2019 om 22:12

In de reeks: "smoesjes voor een jaar zonder grote vis". Zo houden trainers zich ook een beetje relevant. Volgend jaar moet ie weer 'gerichter gaan werken'. Zonder het talent van een Sagan kan je maar een kant op. => Trainen, eten, slapen.
Maar er zijn ook coureurs die een leven willen hebben.

boenk 2 november 2019 om 22:56

Minder trainen en harder rijden, Jasper.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair