Jasper Philipsen veruit de snelste in Eschborn-Frankfurt
foto: Cor Vos
zondag 19 september 2021 om 17:57

Jasper Philipsen veruit de snelste in Eschborn-Frankfurt

Opnieuw een prestigieuze zege voor Alpecin-Fenix en Jasper Philipsen. De Belg bleek vandaag namelijk veruit de snelste in de WorldTour-eendaagse Eschborn-Frankfurt. De snelle Belg versloeg in de straten van Frankfurt met overmacht John Degenkolb en Alexander Kristoff.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met nog een week voor het WK wielrennen voor elite mannen stond in de WorldTour de eendagsklassieker Eschborn-Frankfurt op het programma. De 58ste editie kende de nodige hoogtemeters, maar de vraag op voorhand was of de sprinters gelost konden worden. Een ding stond buiten kijf: met meer dan drieduizend hoogtemeters over een afstand van 187,5 kilometer verdiende Eschborn-Frankfurt zeker niet het predicaat sprinterskoers. Met Dylan Groenewegen, Phil Bauhaus, Pascal Ackermann, Alexander Kristoff en de afscheidnemende André Greipel stonden meerdere topsprinters aan het vertrek.

Vijf renners kiezen voor het avontuur 
Om 13.15 uur werden de renners op gang gebracht en al na enkele kilometers was de vlucht van de dag een feit. Luke Durbridge (Team BikeExchange), Erik Nordsaeter Resell (Uno-X), Simone Velasco (Gazprom-RusVelo), Mathias Norsgaard (Movistar) en Boris Vallée (Bingoal Pauwels Sauces WB) sprongen weg uit het peloton en wisten al snel een mooie voorsprong bijeen te fietsen. De vijf avonturiers begonnen met een bonus van goed drie minuten aan de laatste honderd kilometer. De renners bevonden zich inmiddels in het Taunus-gebergte en dus was het klimmen geblazen.

De vroege vluchters lieten zich niet zomaar inrekenen door het peloton, maar bleken desalniettemin gewoon vogels voor de spreekwoordelijke kat. Het bleef, na het opslokken van de vroege vlucht, erg onrustig in het peloton. Zo probeerde een sterke groep van in totaal zestien renners er vanonder te muizen, maar deze poging was geen lang leven beschoren. Ook Dylan Teuns en Marco Canola reden even voorop, maar werden na een kort intermezzo ook weer bijgehaald. Georg Zimmermann en Christian Scaroni probeerden het ook nog even, maar het bleek verspilde energie.

Philipsen wint met overmacht 
Uiteindelijk reden we met een compacte groep naar de lokale ronde in Frankfurt. Dylan Groenewegen, de sprinttroef van Jumbo-Visma, was er inmiddels niet meer bij. De Nederlander moest al vroeg lossen in de heuvelzone en slaagde er niet meer in om nog op tijd terug te keren. Favorieten als Michael Matthews, Kristoff, Degenkolb en Philipsen hadden de slag wel overleefd en konden zich opmaken voor een sprint. Team BikeExchange probeerde Matthews zo goed mogelijk te piloteren in de laatste kilometers, maar de Australiër kwam er in de eindsprint niet aan te pas en werd overvleugeld door zijn concurrenten.

Philipsen bleek uiteindelijk over de beste timing te beschikken en wist zo thuisfavoriet Degenkolb nog relatief eenvoudig te remonteren. De Belg van Alpecin-Fenix, afgelopen vrijdag ook al winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen, boekte zo zijn zevende zege van het seizoen. Degenkolb werd tweede en was na de finish zichtbaar teleurgesteld, viervoudig winnaar Kristoff moest dit keer genoegen nemen met een derde plaats. Met Mike Teunissen (achtste) eindigde er ook nog een Nederlander bij de eerste tien.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
19 september 2021 18:05
Daarmee zet Philipsen zijn ploeg Alpecin-Fenix op een niet mis te verstane wijze even in de punten!

Oh, en wat werd er in januari 2021 gelachen om dit team.......

Gebr. Roodhooft bewijzen -opnieuw- een solide ploeg te kunnen smeden!
    19 september 2021 18:06
    En in juli was Philipsen de sukkel.
    19 september 2021 18:32
    Maar wat een leadout van Krieger ook! De laatste twee km plus het aantrekken van de sprint met een mega versnelling. In de Vuelta reed hij zo hard dat Modolo zijn wiel niet kon houden. Samen met Rickaert de beste leadouts na Morkov.
    19 september 2021 18:38
    Hebben ze al dankjewel gezegd tegen UAE, denk je?
    19 september 2021 18:59
    "Oh, en wat werd er in januari 2021 gelachen om dit team……."

    Leg dat eens uit? Door wie dan? En waarom?
    19 september 2021 20:02
    Toch nog België op 1!
19 september 2021 18:08
Jasper is los! Ontwikkeld zich sneller bij AF dan menigeen had gedacht en pakt alweer zijn zevende van het seizoen. Degenkolb met een uitschieter en Ackermann voor mij de grootste verliezer. Teunissen actief geweest en ook nog top 10, netjes!
19 september 2021 18:15
Zege nummer 30 alweer voor de Alpaca's. Enkel DQS, Ineos en TJV doen het beter.
    19 september 2021 18:56
    Ineos en TJV ietsje beter, DQS heel veel beter. In feite dubbel zo goed.
19 september 2021 18:15
Philipsen, Klasse hoor. Wat een ontwikkeling maakt hij door dit jaar.

En nog iets anders. Matthews.
Ik snap werkelijk waar niet dat een Mezgec telkens de sprint aantrekt voor Matthews (9e), onbegrijpelijk.
    19 september 2021 18:21
    Matthews sprint idd niet meer zoals vroeger.

    Een paar jaar terug was Matthews nog 1 van de beste 10 renners van de wereld. In het najaar was ie zelfs even DE sterkste renner, met winst in Canadese koersen en ereplaatsen in andere koersen.
    19 september 2021 18:38
    Dacht ik ook, Mezgec eindigt als ie het zelf moet doen beter dan 9e, en laat de rest van de ploeg dan iets creatiefs doen ipv eeuwig kop rijden voor Bling. Verder terechte lof voor Philipsen.
    19 september 2021 18:43
    Gesink heeft ook wel eens de sprint gewonnen in Canadese koers. Dus dat zegt niet zoveel over sprint vermogen
19 september 2021 18:25
Met overmacht. Zeer knap.

Zou een leuke joker zijn geweest voor het WK.
    19 september 2021 19:42
    Zou dat alsnog kunnen? Of is hij geen reserve?
19 september 2021 18:31
Zow, die zit in een flow.
19 september 2021 18:47
Meer dan 1 fietslengte voor zo te zien.
19 september 2021 19:52
Jammer dat Leemreize niet kon sprinten voor de zege, als echte Achterhoekers hadden we hem dat van harte gegund!
19 september 2021 20:15
De Jappe wint alweer, geweldig!
20 september 2021 08:28
Nou, die koppositie bij de ProTour teams zit wel goed voor 2022 zeker? WF, is daar ook nog eens een tussenstandje van?

Reacties zijn gesloten.