Jasper Philipsen negende in Molina de Aragón: “Ik raakte ingesloten”
foto: Cor Vos
dinsdag 17 augustus 2021 om 18:09

Jasper Philipsen negende in Molina de Aragón: “Ik raakte ingesloten”

Jasper Philipsen speelde in de massasprint van de vierde etappe in de Vuelta a España geen rol van betekenis. De winnaar van de tweede rit strandde op de negende plaats. “Ik weet niet precies wat er gebeurde. Maar ik raakte ingesloten en heb mijn sprint niet kunnen rijden”, vertelt hij na afloop tegen Eurosport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De sprinter van Alpecin-Fenix was flink teleurgesteld. “Het is wat het is”, geeft Philipsen aan. “Het ging niet zoals we wilden. Ik was een beetje verrast dat de anderen van achteren over me heen kwamen, en ik kon toen ook geen kant meer op. Het was inderdaad een lastige aankomst, maar dat wisten we. We gaan nu kijken wat we verkeerd hebben gedaan en het morgen weer proberen.”

Philipsen moest ook de groene puntentrui afstaan. Fabio Jakobsen won de etappe in Molina de Aragón en heeft nu 100 punten in het puntenklassement. Philipsen is tweede en kijkt – door zijn negende plek in de daguitslag – aan tegen een achterstand van 32 punten.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2021 18:22
Als ik de beelden nog eens nakijk, zie ik hem nergens ingesloten raken. Hij zat in prima positie voor de sprint en werd vervolgens door diverse mannen voorbij gereden. Ik denk dat hij gewoon de benen niet had.
    17 augustus 2021 18:26
    Neen klopt, hij zit weer in excuses-modus zoals in de Tour.
    17 augustus 2021 18:54
    Toch wel. Als Démare aangaat in die flauwe bocht zie je nog net op het beeld dat half het peloton mee wil (oa Meeus en Dainese). Op het volgende beeld zie je dat hij die strijd verloren heeft en hij pas als 6e-7e kan loskomen. Dat heeft natuurlijk ook met timing en de kracht van de aanzet te maken, en hij leek ook totaal geen snelheid te maken in z'n sprint (tand te klein lijkt het).
    17 augustus 2021 18:55
    In de tour presteerde hij juist wel op z'n top
17 augustus 2021 18:51
Hij zegt eigenlijk "anderen gingen harder én mij voorbij en toen kon ik er niet meer langs". Dat is de definitie van een sprint verliezen.
    17 augustus 2021 19:15
    haha ja precies, mooi dat je een sprint verliest omdat anderen je voorbij kwamen. Wie had het kunnen verzinnen?
17 augustus 2021 23:16
Ik dacht ook dat hij gewoon power tekort kwam en ook verkeerd en te langzaam door de bocht. En wat deed Modoli dan met die vage aanval? Daardoor zat Philipsen zijn karretje ook dik in de poep.

Reacties zijn gesloten.