Jasper Philipsen blikt terug op 2021: “Ik had het in de Tour de France mentaal zwaar”

dinsdag 28 december 2021 om 15:09
Jasper Philipsen blikt terug op 2021: “Ik had het in de Tour de France mentaal zwaar”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen kende een uitstekend seizoen. De sprinter van Alpecin-Fenix was een van de veelwinnaars in het peloton en maakte in de Tour de France het mooie weer met zijn ploeg, ondanks het feit dat hij zonder zege bleef. In een terugblik op 2021 laat de Belg weten het daar moeilijk mee gehad te hebben: “Mentaal was het heel zwaar. Je focust je wekenlang op een zege die je niet krijgt, terwijl je wel zes keer op het podium staat.”

Misschien wel door die Tour de France kende Philipsen een geweldig naseizoen, waarin hij twee ritten won in de Vuelta en daarna  vier keer op rij raak schoot in een eendaagse. “Ik heb na de Tour gas teruggenomen, om de emoties te laten zakken en om nieuwe motivatie te krijgen. Daar is mijn mooiste herinnering uiteindelijk uit voortgekomen: vier keer winnen op rij”, gaat hij verder in een video van zijn ploeg.

Waar de Belg precies op mikt voor 2022, laat hij in de video grotendeels nog in het midden. “Sprinten en winnen zijn mijn grote doel. Ik wil het even goed doen als dit jaar. Maar als ik minder zeges boek, maar wel het gevoel heb als wielrenner beter te zijn geworden dan kan ik ook tevreden zijn met mijn jaar. Ik wil zien hoeveel sterker ik nog kan worden, mijn limieten opzoeken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

AWestie 28 december 2021 om 15:20

en daarna vier keer op rij raak schoot >> Er zit een dubbele spatie tussen daarna en vier

5211 28 december 2021 om 16:33

Was echt mooi dat hij na de Tour toch zijn overwinningen kon pakken.
Cav had Morkhoven dergelijke sprints daar zijn verschillen vaak zeer gering waarbij positionering en ruimte ook goed uit moeten vallen.

Phillipsen een mooie leuke renner om te zien en hoop dat hij komend jaar in bepaalde klassiekers met een punch ook kan gaan scoren.

Titaantje 28 december 2021 om 17:24

deze jongen gaat een gevaarlijke outsider worden voor MSR de komende jaren

Reutemeteut 28 december 2021 om 23:10

Zou het zelfs op de Jasper Stuyven-manier kunnen afmaken.

Franco Ballerini 28 december 2021 om 18:29

Prima renner. Merlier is rapper, maar op een iets zwaarder parcours is Philipsen veruit de betere. Goede zet van AF om hem binnen te halen.

bellevue 28 december 2021 om 22:33

Er zit nog rek op die jongen, ik heb al wedstrijden gezien waarin die enorme inhoud aan de dag legt, katterap en kan nog aan aardig beetje sturen ook.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair