Jasper Philipsen baalt na vierde podiumplaats in evenveel sprints

Jasper Philipsen baalt na vierde podiumplaats in evenveel sprints

© Cor Vos

dinsdag 6 juli 2021 om 18:26

Tweede, derde, tweede. En vandaag opnieuw derde. Het wil maar niet lukken voor Jasper Philipsen, die in Valence wellicht de snelste tijd in de laatste honderd meter liet optekenen. “Maar ik moest van iets te ver komen. Dit doet pijn.”

“Mijn vierde podiumplaats. Dat klopt, maar er is maar één plaats die telt.” De ontgoocheling droop opnieuw van het aangezicht van Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Fenix had nochtans een prima sprint gereden. “Jonas (Rickaert) deed het fantastisch, maar we kunnen niet opboksen tegen die trein van Deceuninck-Quick-Step.”

Philipsen had voorts ook nog de pech dat Wout van Aert in het wiel van de Brit kroop. “En die duw je niet zomaar opzij”, grijnsde de Limburger. “Waardoor ik net van één plekje te ver moest komen. Ik kwam nog naast hen, maar er net niet meer over.  Zo zonde, want ik was goed hersteld en de benen voelden goed aan.”

Zonder Merlier en VdP
Ook de opgaves van Tim Merlier en Mathieu van der Poel speelden niet in Philipsens voordeel. “Nog eens, alle credits voor Jonas, zonder hem was ik nooit vanuit die positie aan sprinten toegekomen, maar we missen Tim en Mathieu wel om met de trein van Cav te kunnen duelleren. Met hen hadden we misschien zelfs het voortouw kunnen nemen.”

“Op naar de volgende”, besloot Philipsen. “Ik heb het gevoel dat Mark, hoe sterk hij ook was, vandaag te kloppen was. Hopelijk lukt het de volgende keer wel.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

xistnc 6 juli 2021 om 18:35

Hij reed de befaamde ‘snelste sprint’. Ik vermoed dat de storende aanwezigheid van Bouhanni hem de zege kost.

Turtlehead 6 juli 2021 om 20:08

Als telt niet (behalve om moed te houden voor de volgende keer). Twee keer drie, twee keer twee… hopelijk houd hij moed.

WoutMathieu 6 juli 2021 om 18:42

Zat iets te ver en Morkov trok erg lang door zodat Cav niet ver meer hoefde. Morkov 6e …

Blackcanyon 6 juli 2021 om 18:44

Hij was sneller dan cav, maar moest van verder komen. Miste dus de trein. Hier had MvdP nog wat kunnen betekenen.

Scibby 6 juli 2021 om 19:01

Ach dat heeft iemand als Sagan ook gehad en uiteindelijk gaat het lukken als je maar blijft proberen.

DeGroteMolen 6 juli 2021 om 19:15

Gewoon aan de kant zetten die Van Aert.

Deel Koeper 6 juli 2021 om 20:05

In theorie is hij wel goed bezig met plekken 2, 3, 2 en 3 in de sprints voor het groen, maar die overwinningen wegen gewoon heel zwaar door. De 1e krijgt even veel punten als de 2e en 3e samen, dat maak je niet meer goed, dat kan enkel door zelf ook te gaan winnen.

10 jaar terug was het nog 35, 30, 26, etc… nu is het 50, 30, 20, etc…. blijkbaar wilden ze het Sagan moeilijker maken. Die won zelden veel ritten en moest blijkbaar op grotere achterstand staan met zijn vele ereplaatsen.

wielertourist23 6 juli 2021 om 21:33

Hij komt er wel is zeker niet trager als Cavendish en steeds nog maar 23 jaar

Gr.R. 6 juli 2021 om 22:44

Philipsen zit in het wiel van van Aert, terwijl rechts van’m Rickaert zit, die redelijk vrij baan heeft en verder naar voren zit. Je ziet Rickaert op een gegeven moment vertwijfeld omkijken en opgeven.

Hier had meer ingezeten.

Pelsluis 7 juli 2021 om 00:10

Hij had behalve v Bouhanni ook last v Sagan. Die zat te hannessen, uit pedaal of zo….

de adelaar 7 juli 2021 om 09:34

Sagan is een hanneser, altijd in de weg, die moet daar niet meer zitten, pelotonvulling met pretenties op zijn oude dag, dat gaat ten koste van de nieuwe echte sprinters ….

Anders kijken 7 juli 2021 om 10:10

4 keer bij de eerste 3 betekent volhouden. Dat gaat een keer lukken.

Headlines

Materiaalzone

Populair