Jasper De Buyst hervat in de Elfstedenronde, negentien dagen voor de Tour

Jasper De Buyst hervat in de Elfstedenronde, negentien dagen voor de Tour

Foto: Cor Vos

dinsdag 31 mei 2022 om 16:05

Haalt Jasper De Buyst dan toch nog de Tour de France? Als alles goed gaat, maakt de 28-jarige Vlaams-Brabander negentien dagen voor de Tourstart alleszins zijn rentree in de Elfstedenronde van Brugge (1.1). Dat bevestigt zijn ploeg Lotto Soudal aan WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Wat heeft Caleb Ewan zijn vaste lead out gemist tijdens de Giro. De Buyst kon zijn kopman niet helpen in Italië, omdat hij twee weken voordien zwaar ten val was gekomen tijdens de kletsnatte neutralisatie van de slotrit van de Ronde van Turkije, die later werd geannuleerd. Daarbij brak De Buyst zijn sleutelbeen. Sinds die bewuste 16e april heeft De Buyst niet meer gekoerst.

Een maand geleden voelde De Buyst opnieuw last, kort na het hervatten van de trainingen. Uit nieuwe scans bleek een breuk in de heupkom. De sprintaantrekker moest vervolgens opnieuw rusten. Een Tourdeelname leek plots ver van huis, maar De Buyst zou op 12 juni in de Brugse Elfstedenronde kunnen hernemen. Hij staat ook nog op de voorlopige deelnemerslijst van de Heistse Pijl, maar die koers komt volgens de ploeg nog te vroeg.

Ook Caleb Ewan start in de Elfstedenronde. Dat biedt meteen de eerste kansen om aan de automatismen met de Australiër werken. Wie weet geraakt De Buyst, een onmisbare schakel in de trein van Ewan, zo toch net op tijd klaar.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kopinkas 31 mei 2022 om 18:53

Ewan aan ritzeges helpen en ervoor zorgen dat Lotto niet gebuisd wordt in de puntenkoers, ‘t zou wat zijn voor De Buyst!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone