Jason Christie nieuwe kampioen Nieuw-Zeeland, Bennett grijpt net naast medaille

Jason Christie nieuwe kampioen Nieuw-Zeeland, Bennett grijpt net naast medaille
zondag 7 januari 2018 om 07:02

George Bennett is er niet in geslaagd om het nationale kampioenschap van Nieuw-Zeeland op zijn naam te schrijven. De 27-jarige renner van LottoNL-Jumbo moest genoegen nemen met een vierde plek. Jason Christie (27) draagt het komende jaar de kampioenstrui van Nieuw-Zeeland. Achter de ploegloze winnaar pakte Hayden Mccormick (One Pro Cycling) het zilver, voor Michael Torckler.

James Fouche verzekerde zich met zijn zevende plaats van de nationale beloftentitel. Beide wedstrijden (elite en beloften) werden tegelijkertijd verreden. Het is niet de eerste keer voor Christie dat hij een nationale titel pakt. In 2016 was hij ook al de beste Kiwi op de weg. Christie volgt Cooper op als Nieuw-Zeelands kampioen. Georgia Williams (Mitchelton-Scott) was met een voorsprong van meer dan vier minuten duidelijk de sterkste vrouw. Sharlotte Lucas pakte zilver voor Grace Anderson (Team Illuminate).

Dit artikel delen:

7 Reacties

Charlie33 7 januari 2018 om 09:32

Dit hadden Bauer en Benett wel beter mogen doen als wt rijders.

r525 7 januari 2018 om 09:51

Ah, het is weer zover. Een artikel wat wordt geschreven in de “niet TLJ” vorm.

ronddraaien 7 januari 2018 om 10:14

@charlie33
Bauer liet eerder al de TT schieten omdat hij ziek was, dus ik vermoed dat hij vandaag ook nog geen honderd procent was. Bennett komt terug na een operatie en dat was zag je wel, hij staat nog een eind van zijn normaal niveau. In de laatste vijf kilometer had je toch tweemaal een heuveltje en hij weet dat hij tegen Christie geen kans heeft in de sprint, maar blijkbaar was het op in die laatste ronde. Misschien een beetje zelfoverschatting, want deed het meeste werk om Tockler terug te halen. Uiteindelijk heeft Bennett Christie nooit onder druk kunnen zetten. Zelf Tockler die 30km solo reed en pas op 3k terug gepakt werd, kon op de laatste heuvel het tempo gewoon volgen. Wel een leuke wedstrijd op een lastig parcours, waarin sommige ploegloze renners, CT, PCT en WT renners niets voor elkaar moesten onderdoen.

teunster 7 januari 2018 om 10:15

R525, ik begreep dat Bennett een operatieve ingreep heeft gehad in december, daar weten anderen hier misschien meer van. Hij koerste wel als een nieuweling moet ik zeggen; sprong overal op, haalde terug en deed bijna al het kopwerk. Wel goede sprint van Christie en ook die Torckler viel me positief op. Die waren uiteindelijk wel beter denk op dit parcours (en in dit seizoen moet je er eerlijkheidshalve bij zeggen op dat continent).

Sebas 7 januari 2018 om 10:50

@ teunster

Doet ie vaker. Grillige renner! Moet ook wel in dit veld.. Iedereen kijkt naar hem. Heeft gewoon nog net niet het niveau om ook van deze gasten weg te rijden. Hopelijk maakt hij zich niet al te druk en straat hij er straks weer.

the student 7 januari 2018 om 11:22

Bennett is dan ook een strijkijzer. Tja. Zat in ieder geval in t kopgroepje.

Hengacity1 7 januari 2018 om 14:06

Pff wat een klasse die Bennett.. in December geopereerd en nu alweer bij de besten.. lekker aanscherpen in TDU en op naar de giro!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair