Japanse minister: “Nadenken over plan B voor de Spelen”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 januari 2021 om 12:12

Japanse minister: “Nadenken over plan B voor de Spelen”

Het is nog onzeker of de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio komende zomer doorgaan. Dat zegt Taro Kono, de Japanse minister van bestuurlijke en regelgevende hervormingen.

“We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op de Spelen, maar het kan nog alle kanten op”, zei Kono in een interview met persagentschap Reuters. Het aantal coronabesmettingen in Japan is de afgelopen tijd fors toegenomen, waardoor nieuwe twijfels zijn ontstaan over de Spelen, die afgelopen zomer al met een jaar werden uitgesteld.

Volgens de Japanse minister is alles echter nog mogelijk. “Als gastheer van de Spelen moeten we doen wat we kunnen, zodat we, als er groen licht komt, een goede Olympische Spelen kunnen houden. Maar het Olympisch Comité moet ook nadenken over een plan B en zelfs een plan C. De situatie is niet makkelijk.”

Voor de Japanse premier Yoshihide Suga zijn de Olympische Spelen echter topprioriteit. Eerder gaf hij herhaaldelijk aan dat de beslissing over de Spelen bij het Internationaal Olympisch Comité ligt en dat hun overeenkomst om de voorbereidingen voort te zetten, blijft staan. Woensdag nog zei hij dat niets erop wees dat de Spelen niet doorgaan.

De Olympische Spelen staat van 23 juli tot en met 8 augustus op de kalender.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2021 12:24
Geen enkel evenement zal 100% zeker zijn in 2021.
    16 januari 2021 13:38
    Het enige wat zeker is is dat niks zeker is.
16 januari 2021 12:31
Plan A was in 2020, dus plan B is "gewoon" in de zomer van 2021. Hij zal moeten nadenken over een plan C en D.
    16 januari 2021 14:02
    Ja en aanvankelijk was het Japans bedoeling om Hiroshima en Nagasaki als gezamenlijke kandidaat-stad aan te melden, maar dat mocht niet. Dus wat jij nu plan A noemt, is in zekere zin ook plan B. Etc.

    Dus liever hanteren dat als plan A definitief van de baan is plan B het nieuwe plan A wordt aub.
    16 januari 2021 16:26
    @vluggejapie: Haha, precies. Een vreemd soort wijsneus, die Simon.
16 januari 2021 12:59
Japan zit het eigenlijk niet meer zitten en ik geef ze geen ongelijk. Laten we voor 2024 gaan. Jammer, maar niks aan te doen.
16 januari 2021 13:18
Ik had eigenlijk wel goede hoop voor de grote rondes en monumenten, maar nu dat britse virus er is begin ik toch te twijfelen. Het kon wel weer eens een raar jaar worden.

Ik vermoed dat de meeste renners wel gevaccineerd willen worden, zeker de klassementmannen. Indien het volk vanaf het begin laat zien keurig thuis te blijven, zullen beleidsbepalers van latere koersen eerder geneigd zijn het ook door te laten gaan. Verleden jaar ging dat, afgezien van wat bergetappes in grote ronden, vrij goed.
16 januari 2021 13:59
Ja, laten we alles gewoon stoppen. Gewoon thuis zitten totdat we doodgaan, want ja: leven is gevaarlijk, daar kun je dood van gaan! En voordat ik weer alle stront van de deugmensen over mij heen krijg: nee, ik ontken het bestaan van het virus niet. Er bestaan Corona virussen, die bestaan al lang. Verschil is echter dat we er vroeger gewoon mee leefden, tegenwoordig zijn er instanties en mediabedrijven die zeggen dat we er in doodsangst voor moeten leven. Dit ondanks dat de feiten iets anders zeggen! Maar ja: wie kijkt er vandaag de dag nog naar feiten?
    16 januari 2021 14:25
    Wie niet naar feiten kijken zijn in ieder geval de de wappies en hun wappie leider Robert Jensen.
    16 januari 2021 14:29
    Toch erg benieuwd naar aan welke feiten je refereert. De gegevens die ik langs zie komen van over de hele wereld lijken toch te suggereren dat er wel iets aan de hand is.
    Ik zou het wel waarderen als je in je reactie niet op de man speelt. Mensen die het niet met je eens zijn bij voorbaat voor deugmens uit maken is niet echt een fijne manier van een gesprek aan gaan.
    16 januari 2021 14:50
    Zijn reactie begint al met een aanval omdat hij waarschijnlijk in zijn directe omgeving ook niet gehoord word. Getuigt van weinig zelfreflectie en een vooringenomen houding. Dan opmerkingen plaatsen als 'wie kijkt er vandaag de dag nog naar feiten' zonder nuance in de argumenten die zelf gegeven worden...
    Ik ben benieuwd welk covid virus net zo besmettelijk was als deze, en of die ook zoveel doden op zo'n schaal teweeg heeft gebracht. En daarnaast, welk ander vergelijkbaar virus heeft ook zo'n nasleep gehad? Littekens op hartspieren waardoor mensen hun hartslag niet meer omhoog krijgen bijvoorbeeld.. ik kan me er geen bedenken die ook maar een beetje op deze schaal heeft huisgehouden als de Spaanse griep, in een tijd dat de wereldbevolking vele malen kleiner was dan nu.
    16 januari 2021 19:05
    +1
    16 januari 2021 19:58
    Haha, in maart 2020 kon je nog begrip opbrengen voor zo'n reactie. En dan dwepen met feiten...
16 januari 2021 14:12
OS gaan door zonder publiek met een beperkt aantal landen waar het vaccinatie-programma over een paar maanden wel goed is gegaan. Nederland gaat overal uitgesloten voor worden.
16 januari 2021 15:59
Jajoh, afbazen die onzin, dan kan Matje gewoon voor de groene trui gaan!
16 januari 2021 16:26
Met of zonder Corona, dat gedrocht had al vele jaren geleden definitief afgevoerd moeten worden.
16 januari 2021 17:54
Skippen maar die Spelen, wint VdP zijn eerste groene trui in Parijs. Leuker dan dat mountainbiken.
    16 januari 2021 18:16
    Ik lees hier al een jaar dat de groene trui de meest overroepen trui van het wielerjaar is. Of toch als anderen hem willen winnen.
    16 januari 2021 18:36
    De meningen verschillen maar goud op het mountainbiken op de OS schat ik veel hoger in dan de groene trui in de Tour.

Reacties zijn gesloten.