Jan Bakelants in de aanval: “Had er meer van verwacht”

woensdag 29 mei 2019 om 19:06
Video

Jan Bakelants had meer verwacht van de zeventiende Giro-etappe, vertelde hij voor de camera van WielerFlits. De Belg van Sunweb sloop mee in de lange vlucht en reed zelfs enige tijd alleen vooruit. Maar toen Nans Peters het in de finale solo probeerde, was het over bij Bakelants.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Tot aan de voet van de slotklim liep het als gepland”, vertelde Bakelants. “Totdat Peters wegrijdt en toch ook veel voorsprong cadeau krijgt. Dan was het een beetje over en offerde ik mij op voor Chris Hamilton (zijn ploegmaat, red). Ik zei aan het begin dat ik goede benen had, maar ik weet niet of die benen zo goed waren als ze zelf dachten dat ze waren.”

“Ik had er meer van verwacht; ik was goed, maar de uitslag is een beetje tegenvallend. De situatie zat niet echt mee, denk ik. Toen er zeven bij kwamen op de top van die klim van derde categorie, dacht ik wel dat het mooi was en dat we met tien man de strijd gingen spelen. Maar toen kwam de rest terug en werd het een boeltje: het was toen nog maar moeilijk om de rest te controleren.”

De Belg hoopt vrijdag nog eens een kans te krijgen. “We zullen zien, ik bekijk het dag per dag.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Joachim 29 mei 2019 om 19:38

Dit stukje is fout geïnterpreteerd lijkt me:

"Ik zei aan het begin dat ik goede benen had, maar ik weet niet of die benen zo goed waren als ze zelf dachten dat ze waren.”

Ik hoor dit:

"Die zei in het begin 'ik heb heel goede benen', maar ik weet niet of die benen wel zo goed waren als hij zelf dacht dat ze waren."

Waarbij Bakelants met 'die' en 'hij' (dat hij als "ie" uitspreekt) dus naar Hamilton refereert en met het zinsdeel "ik heb heel goede benen" Hamilton citeert.

Emergo 29 mei 2019 om 19:40

Euh, ja zoiets.

Pleistervocht 29 mei 2019 om 21:49

“Ik had er meer van verwacht” klinkt als een treffende manier om Sunweb’s 2019 te vervatten. Kan zo op een bidon.

Vincent Lacressonniere 29 mei 2019 om 23:23

Jammere giro toch voor Sunweb, en ook Bakelants komt maar ongelukkig op me over. Als je onze Belgische vrienden moet geloven is dit een originele knakker met goede teksten, maar daar heb ik nog niet veel van gezien. Vraag me af of hij wel bij de goede ploeg is beland, of hij er qua persoonlijkheid wel bij past. Hij zal wel niet zo heel veel keuze hebben gehad, maar ik gun hem geloof ik iets meer gezelligheid.

Hup Jan, lekker pinten bij Roompot :)

Of liever knallen bij Jumbo. Denk dat ie daar beter matched.

Gilberto 29 mei 2019 om 23:39

Is het daar uberhaupt wel gezellig bij Sunweb? Sowieso niet nu er zoveel tegenslag is natuurlijk, zal behoorlijk deprimerend zootje zijn daar, maar los daarvan krijg ik ook nooit een fijne indruk. Dumoulin lijkt me ook niet zo’n gezelligerd..

koos verrek 29 mei 2019 om 23:49

Lijk me niet echt e vriendeklubje dat sunweb. En die bakelants heb maar e depri smoel

Wheely 30 mei 2019 om 00:17

Ik ga inderdaad mn vakantie zeker niet bij Sunweb boeken, wil wel een beetje lol kunnen trappen. Bij Corendon lijkt me het wel gezellig!

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone