Jan Bakelants en Tom Devriendt langer bij Circus-Wanty Gobert

vrijdag 13 november 2020 om 13:28
Jan Bakelants en Tom Devriendt langer bij Circus-Wanty Gobert

Jan Bakelants - foto: Cor Vos

Jan Bakelants (34) en Tom Devriendt (29) hebben hun contract bij Circus-Wanty Gobert met twee seizoenen verlengd. Devriendt koerst al zes jaar voor de Belgische formatie, Bakelants maakte eind vorig jaar de overstap naar Circus-Wanty Gobert.

Circus-Wanty Gobert is tevreden over het functioneren van Bakelants, die in het verleden uitkwam voor Omega Pharma-Lotto, RadioShack, AG2R La Mondiale en Team Sunweb. De ervaren renner werd dit jaar nog negende in de Trofeo Matteotti, zesde in de Ronde van Luxemburg en vierde op het Belgisch kampioenschap in Anzegem.

Bakelants: “Ik heb plezier en kan tegelijkertijd goede resultaten boeken”
Bakelants zegt in een persbericht het volgende: “Ik was ervan overtuigd dat ik in dit team iets kon betekenen en ik denk dat mijn sportieve prestaties en ervaring uiteindelijk ook een meerwaarde gebleken zijn. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me hier goed voel. Ik heb plezier en kan tegelijkertijd goede resultaten laten optekenen.”

“De samenwerking met de renners en omkadering verloopt zeer goed en ik kijk al uit naar de nieuwe samenwerking met Aike Visbeek en Valerio Piva, die hun ervaring uit de WorldTour meebrengen. Het nieuws over de stap naar de WorldTour was de kers op de taart”, aldus Bakelants.

Tom Devriendt in actie – foto: Cor Vos

Devriendt: “Ik ben de ploegleiding dankbaar voor het vertrouwen”
Voor Devriendt viel het voorbije seizoen een beetje in het water door de coronapandemie en knieproblemen, na een goed begin in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise (derde) en de Ster van Bessèges. “Mijn knieproblemen hebben me het moeilijk gemaakt in het tweede deel van het seizoen.”

“De ploegleiding weet dat ik hen dankbaar ben voor hun vertrouwen, maar ik wil het toch nog even benadrukken. Ik voel me enorm goed in deze ploeg. De knechtenrol ligt me en ik ben tevreden dat ik af en toe de vrijheid krijg om mijn eigen kans te gaan. Dat zal de komende jaren misschien veranderen, maar de kans om een grote ronde te rijden is een fantastische compensatie.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 13 november 2020 om 13:36

Haalt deze ploeg ook nog wat extra renners met kwaliteit? Lees er bijna niets over, behalve Meintjes (niet dat die van kwaliteit overloopt overigens). Wat er nu staat voor volgend jaar is wel heel erg matig voor het hoogste niveau, en dan zijn eigenlijk 2 van hun betere renners ook nog vertrokken (Meurisse en Dupont). Men zit nu geloof ik aan 26 renners, dus er is nog wat ruimte. Overigens snap ik dat de budgetten niet overal even hoog zijn, maar als ik deze selectie renners zie dan denk ik eigenlijk waarom heb je in vredesnaam een WT licentie aangevraagd..

0
Murcia 13 november 2020 om 13:42

Helemaal mee eens, men moet zicht hebben op een ruimer budget in de komende jaren want anders wordt het een moeizaam verhaal. Bakelants verlengen lijkt vooral om Sporza een plezier te doen want op de fiets gaat het minder en minder. Alleen Hirt en Zimmerman vind ik aardige aanwinsten. Dat ze er invliegen en de kopgroepjes overal en nergens gaan invullen is prima maar je zult in de WorldTour ook gewoon overwinningen moeten pakken en dat wordt loeizwaar met deze groep renners.

0
hartstikkebedankt 13 november 2020 om 13:55

De rest houdt al niet over en er zitten niet echt renners van kopmanniveau bij, maar dan hebben ze met Vanspeybrouck, Van Melsen, De Winter, Van Kessel, Delacroix, Evans en J. De Plus sowieso al 7 renners rijden die volgens mij helemaal niets in de WT te zoeken hebben, ook niet als knecht. En dan geef ik Kreder, Boy van Poppel, Devriendt en Bellicaud nog het voordeel van de twijfel.

0
cyclingVik 13 november 2020 om 14:56

Jan Bakelants zijn uitslagen vallen gezien het uitzonderlijke seizoen goed mee vind ik.
De world tour licentie was een koopje. Vandaar dat ze deze licentie bij Wanty niet hebben laten passeren. Zo hebben ze meteen startrecht in alle grote wedstrijden komend seizoen.
Volgend seizoen zal een overgangseizoen zijn in afwachting van een groter budget en kansen op de transfermarkt.
De beste transfer die ze gedaan hebben is die van Aike Visbeek en Valerio Piva.

0
FDJ 13 november 2020 om 16:59

Ik heb Bakelants nu een aantal keren bij Extra time koers gezien, maar wat een vervelend mannetje is dat. Weet alles beter dan de rest aan tafel daar en zijn prestaties zijn er niet naar.

0
Arie den Blanken 13 november 2020 om 17:41

Jan is vaak juist de meest interessante aan tafel en leuke gast met heldere kijk op een aantal dingen. Dat heeft de redactie van Extratimekoers ook wel door want anders laten ze hem niet zo vaak opdraven en wat bij verdienen. Om dezelfde reden zijn Sven Nys en Tom Boonen er ook vaak. Echt een anti-climax was die ene keer dat v.d Breggen daar als vijfde wiel aan de wagen zat.

0
Emergo 13 november 2020 om 19:55

@Arie

+!

0
FreeWilly 13 november 2020 om 21:15

De grootste aankopen zijn momenteel Valerio Piva en Aike Visbeek…

0
Westfalen 13 november 2020 om 22:57

Bakelants kan straks mooi doorstromen als ploegleider. Wellicht heeft hij ook een rol gespeeld bij de komst van Aike Visbeek die hij nog kent van de Subweb tijd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone