Jakob Fuglsang voert Astana aan in Strade Bianche

dinsdag 3 maart 2020 om 19:35
Jakob Fuglsang voert Astana aan in Strade Bianche

foto: Cor Vos (archief)

Astana heeft zijn huiswerk klaar voor Strade Bianche van aankomende zaterdag. De Kazachse formatie rekent op de nummer twee van vorig jaar: Jakob Fuglsang. De Deen krijgt het gezelschap van onder meer Fabio Felline en Alex Aranburu. Alexey Lutsenko is dan weer niet van de partij.

Fuglsang begint zaterdag wellicht als topfavoriet aan de Italiaanse klassieker, zeker na zijn tweede plek van vorig jaar en aangezien Julian Alaphilippe, twaalf maanden geleden nog zijn grote kwelgeest, niet zal deelnemen. De 34-jarige klimmer is uitstekend aan het seizoen begonnen: hij won in het zuiden van Spanje namelijk de Ruta del Sol.

Astana rekent verder op Felline en Aranburu, twee outsiders voor een mooie ereplaats. Felline werd in het verleden al eens achtste in Strade Bianche, terwijl de explosieve Aranburu zondag nog een goede indruk maakte in Kuurne-Brussel-Kuurne. De selectie bestaat verder uit Manuele Boaro, Zhandos Bizhigitov, Davide Martinelli en Yuriy Natarov.

Selectie flag-kz Astana voor flag-it Strade Bianche (7 maart) 
flag-es Alex Aranburu
flag-it Manuele Boaro
flag-kz Zhandos Bizhigitov
flag-it Fabio Felline
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-it Davide Martinelli
flag-kz Yuriy Natarov

Dit artikel delen:

6 Reacties

vanSpringel 3 maart 2020 om 20:04

Hou d’r maar over op. Gaat niet door. Organisatie zal op ’t laatste moment de wedstrijd op dwingend advies van de Italiaanse overheid af gaan lasten.

0
Covadonga 3 maart 2020 om 20:36

Zo zie ik het ook gebeuren. Slim, want dan ligt de schuld niet bij de organisatie, maar bij de overheid.

0
Polleke 3 maart 2020 om 20:41

Maar wel eerst iedereen in een paar vliegtuigen proppen, geen betere manier voor een virus om op wandel te gaan…

0
S. V. 3 maart 2020 om 21:40

Voorstel aan Italiaanse regering: “Gedurende 30 dagen moeten manifestaties vermeden worden, ook sportieve evenementen, waarbij toeschouwers aanwezig zijn en waarbij de veiligheidsafstand van minstens één meter niet gerespecteerd wordt.” De maatregel zou voor heel Italië van kracht zijn. ”
https://sporza.be/nl/2020/03/03/toch-geen-strade-bianche-en-co-italiaanse-overheid-wil-1-maand-zonder-sport-evenementen~1583264950224/

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2020 om 21:44

En hoe gaan ze dat in Milaan, Turijn, Verona, Roma, Napoli en verdere dichtbevolkte gebieden in Italië aanpakken dan ? Los nog van dat ik morgen zo op het vliegtuig vanuit hier + alle omringende landen naar al die metropolen afreizen kan.

0
Ivanoviclover 4 maart 2020 om 01:49

Ik vrees dat we geen Italiaanse koersen gaan zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone