Jakob Fuglsang verliest leiderstrui: “Geraint Thomas bleef aan mijn wiel plakken”

zaterdag 18 juni 2022 om 17:59
Jakob Fuglsang verliest leiderstrui: “Geraint Thomas bleef aan mijn wiel plakken”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang begon vanochtend als klassementsleider aan de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland, maar moest zijn trui na de bergrit afstaan aan Sergio Higuita. De Colombiaan sprong enkele kilometers onder de top van de slotklim bij de Deen weg. Had de Deen de aanval van Higuita verwacht? “Ja en nee”, zegt hij na afloop tegen Cycling Pro Net.

“Natuurlijk had ik verwacht dat iemand iets zou proberen, maar ik hoopte dat we iets langer met z’n drieën zouden blijven”, zegt Fuglsang, die na een tempoversnelling van Daniel Felipe Martínez overbleef met Higuita en Thomas. “Toen viel Higuita aan en bleef (Geraint Thomas, red.) aan mijn wiel plakken. Ik deed alles wat ik kon om in de buurt van Higuita te blijven…”

Thomas: “Blies me een beetje op”
De eerdergenoemde Thomas had wel al de nodige demarrages verwacht. “We verwachten veel aanvallen”, begint hij. “Dani (Daniel Felipe Martínez, red.) was ongelofelijk, heel het team eigenlijk. Ik ging van te ver achter Higuita aan, waardoor ik me een beetje opblies. Na zo’n lange inspanning, schatte ik een beetje verkeerd in hoelang vijfhonderd meter was.”

Ondanks dat hij Higuita niet meer wist te achterhalen en het geel aan de Colombiaan moest laten, was Thomas tevreden over zijn prestatie. “Het gaat goed. Ik heb hard gewerkt. Het doel was om in de best mogelijke vorm naar de Tour te gaan en daarvoor lig ik op koers. Nu moet ik alleen iedereen vermijden”, lacht de Brit, doelend op coronaperikelen die weer de kop op steken in het peloton.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Vierkante Wielen 18 juni 2022 om 18:20

It’s yours to lose mate.

Gewoon heel slim van G met het oog op de tijdrit van morgen. Die maakt zich niet druk om paar seconden achterstand op de kleine Colombiaan.

Lindalid 18 juni 2022 om 18:25

Gewoon een wieltjesplakker die G, altijd geweest. En dan vlak voor het eind uit het wiel.

Hork282 18 juni 2022 om 19:06

Als Roglic het doet staan we met z’n allen op de banken

Bzuidema 18 juni 2022 om 21:42

ja van zijn eigen teamgenoot

BylanvanDaarle 18 juni 2022 om 19:08

Prima gereden van Thomas, doet precies wat nodig is voor winst.

Olly 19 juni 2022 om 08:57

Als G deze vormcurve naar de tour doortrekt, dan doet hij serieus mee voor het podium.

Rondje 25 19 juni 2022 om 10:33

Wieltjesplakker of niet. Hij staat er wel. Eerlijk gezegd had ik het niet meer verwacht dit seizoen.
En het is precies wat Olly zegt: Als hij dit door kan trekken naar de Tour, is misschien een podium plaats iets te hoog gegrepen, maar top vijf zeker haalbaar.
Wordt er alleen maar leuker op. Buiten Pocagar, Roglic en Vingegaard om, nog twee á drie kandidaten (Thomas, Vlasov, en wie weet Fuglsang of Martinez) voor een topnotering, maakt het kijken naar de Tour weer extra leuker.
Uiteindelijk denk ik wel dat de eerste drie gewoon op het podium staan, mits jawel… corona om de hoek komt kijken. En dat is echt niet denkbeeldig als ik naar Zwitserland kijk.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone