Guarnieri verlaat Londen met gebroken sleutelbeen, ook Kessler in de lappenmand

maandag 5 augustus 2019 om 12:40
Guarnieri verlaat Londen met gebroken sleutelbeen, ook Kessler in de lappenmand

Jacopo Guarnieri - foto: Cor Vos (archief)

Slecht nieuws voor Jacopo Guarnieri: bij de crash in de slotfase van de Prudential RideLondon-Surrey Classic heeft hij zijn sleutelbeen gebroken.

Guarnieri was een van de renners die op zo’n twee kilometer van de finish betrokken was bij een massale valpartij. Groupama-FDJ-ploegmaat Ramon Sinkeldam maakte eveneens kennis met het Londense asfalt, maar over zijn medische toestand is nog niets bekend.

Guarnieri maakte zijn kwetsuur gisteravond zelf openbaar via social media. Het is nog onduidelijk hoe lang de 31-jarige Italiaanse sprintloods buiten strijd zal zijn.

Ook Kessler breekt sleutelbeen

De Prudential RideLondon heeft voor nog meer slachtoffers gezorgd: de Nederlandse Nina Kessler (TIBCO-SVB) was een van de rensters die in de slotfase van de vrouwenkoers onderuit ging. Net als bij Guarnieri werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld.

Elinor Barker liep bij de massale valpartij in de Londense WorldTour-wedstrijden hetzelfde euvel op. Haar Drops-ploeggenote Lizzie Bennett kwam er met een paar schaaf- en snijwonden nog beter vanaf. Topsprintster Chloe Hosking, die als eerste onderuit ging nadat ze het achterwiel van Kirsten Wild aantikte, knalde hard met haar hoofd op de straat. Via sociale media laat ze weten dat ze last van haar hoofd heeft en dat ze dit de komende dagen in de gaten houdt.

Nina Kessler – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Scotty 5 augustus 2019 om 11:51

Beetje gekke foto bij dit artikel…

Wheely 5 augustus 2019 om 12:22

Ze hadden er ook een foto van een konijn op een scooter bij kunnen zetten, dat was pas raar geweest…

Vind dit esthetisch gezien een prachtige foto.

Scotty 6 augustus 2019 om 15:12

Had het nou niet per se over de esthetiek van de foto.

Een juichende voetballer van een team dat verliest is ook raar toch?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair