Izagirre na millimetersprint in Baskenland: “Ik feliciteerde Bilbao na afloop”

donderdag 8 april 2021 om 19:55
Izagirre na millimetersprint in Baskenland: “Ik feliciteerde Bilbao na afloop”

foto: Cor Vos

Pello Bilbao werd na afloop van de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland gefeliciteerd door zijn regiogenoot Ion Izagirre. De renner van Bahrain Victorious stak na een millimetersprint in Hondarribia zijn handen in de lucht, maar bleek na het bestuderen van de fotofinish toch niet de winnaar van de dag.

De twee Basken maakten in de finale deel uit van een kopgroep van zes renners. Izagirre opende in finishplaats Hondarribia zijn sprint, wist de eerder ontsnapte Esteban Chaves nog net op tijd in te rekenen maar Bilbao kwam in de laatste meters nog met een ultieme jump. “Het was heel erg nipt, maar ik dacht dat Bilbao er met de zege vandoor ging”, zo begint Izagirre zijn relaas.

“Hij kwam van achteruit en stak na de finish zijn handen in de lucht. Ik dacht echt dat ik had verloren en dus feliciteerde ik hem na afloop met zijn overwinning. Mijn verzorgers vertelden me na de finish echter dat ze nog aan het kijken waren naar de fotofinish. Ik wilde aanvankelijk nog niet juichen. Ik ben echt heel erg blij met deze zege.”

Genieten 
Izagirre, nog altijd de laatste eindwinnaar van de Ronde van het Baskenland, probeert de sprint nog eens te reconstrueren. “Het was wind op de kop en in de laatste kilometers dachten we allemaal aan de sprint. Buchmann besloot als eerste te versnellen, maar de aanval van Chaves was snedig en hij wist een mooi gaatje te slaan.”

“Ik besloot te wachten op een reactie van Buchmann en McNulty, om vervolgens in het wiel mijn sprint te beginnen.” Izagirre, die nu negende staat in het algemeen klassement, wil nu vooral genieten van zijn net behaalde ritzege. “Dit is heel erg speciaal voor mij, aangezien ik in 2019, het jaar van mijn eindzege, geen etappe wist te winnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 8 april 2021 om 20:12

Mooie coureur in exact de juiste ploeg voor hem. Nagenoeg overal elders is het eerste die seizoen als klimtreinwagon slijten moet, alhoewel Astana ook die niche wreed uitvoert.

tvm 8 april 2021 om 20:23

Bij Movistar reed hij ook in de kleine WT-rondes ook regelmatig voor eigen rekening. Destijds meerdere eindpodia gehaald in bijv. Parijs-Nice, Romandië, eindwinst in Polen, etc.

lo squalo dello Stretto 9 april 2021 om 08:52

Prachtige renner! Baskische ritzeges hier zijn altijd extra mooi

Jean Dumas 10 april 2021 om 13:50

Wint altijd op een mooie manier, zoals in de regen in Morzine een tourrit. Heeft ook in alle grote ronden een etappe gewonnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair