Iván Ramiro Sosa ruilt INEOS Grenadiers in voor Movistar

woensdag 13 oktober 2021 om 10:17
Iván Ramiro Sosa ruilt INEOS Grenadiers in voor Movistar

Sosa won dit voorjaar op de Mont Ventoux tijdens de Tour de la Provence - foto: Cor Vos

Movistar heeft op haar kanalen de komst van Iván Ramiro Sosa bevestigd. De nog altijd maar 23-jarige Colombiaan begint in 2022 dus in Spaanse dienst, na eerdere werkverbanden bij Androni Giocattoli-Sidermec (2017-2018) en sinds 2019 bij het Britse INEOS Grenadiers. Daar ging overigens een heuse soap aan vooraf, nadat Trek-Segafredo hem eerst had aangekondigd.

De pocketklimmer heeft al dertien profzeges op zijn palmares, waaronder twee eindzeges in de Vuelta a Burgos. De Koning van Lagunas de Neila (hij won in 2018, 2019 en 2020 op de scherprechter in Burgos) zegevierde ook in de eindklassement van de Tour de la Provence (dit jaar), Sibiu Tour en Adriatica Ionica Race (beide 2018). Sosa werd als groot talent voor het rondewerk binnengehaald door Sir David Brailsford, maar die verwachtingen kon de jongeling tot op heden niet inlossen.

Bij Movistar hoopt Sosa wel die stap te kunnen zetten. “Ik ben erg trots dat ik me bij dit team mag voegen. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe ploegmaats te ontmoeten. Ik wil mezelf hier laten gelden, mijn teamgenoten te ondersteunen en om op een constant niveau te blijven rijden. Ik hoop het team plezier en tevredenheid te brengen met mijn werk, zodat we een basis kunnen leggen voor een jarenlange samenwerking. Ik denk dat iedereen dat wil en daarmee heel blij zo zijn”, vertelt hij in een persbericht.

Lagunas de Neila, het jaarlijkse feestje voor Sosa – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

11 Reacties

Chasse_patate 13 oktober 2021 om 10:27

Zal veel gaan winnen in plaatselijke kleine spaanse rondes waar movistar wel start en ineos nooit.

0
Henk van Bouw 13 oktober 2021 om 10:28

Movistar heeft zijn colombiaanse quotum weer binnen.

0
beppe-saronni 13 oktober 2021 om 10:30

Prima aankoop. Valverde is niet meer watvhij was, dus jong bloed erbij. Top

0
de adelaar 13 oktober 2021 om 11:22

Ik weet het niet hoor, Valverde is nog steeds sterkhouder en zal ook komend seizoen de pannen van het dak rijden…. Hij finished nog altijd top vijf of tien in elke grote koers waarin hij rijd.

0
FDJ 13 oktober 2021 om 14:20

Nou inderdaad. Valverde schittert nog altijd. Minder vaak dan voorheen, maar Sosa is leuk voor de kleine rondjes en niet het grote rondetalent waar hij altijd voor is doorgegaan.

Zelfde een beetje wat met jongens als Atapuma en Henao gebeurde. Gelanceerd als grote talenten, maar ik gok dat het structureel leven op grote hoogte ze het voordeel gaf in de eerste profjaren waardoor ze uiteindelijk gerespecteerde profs bleken, maar niet de topper die ze geacht werden te worden.

0
Scott Sunderland 13 oktober 2021 om 12:26

Tot nu toe zijn de toestanden om Sosa heen opvallender dan zijn uitslagen. Ik denk dat hij moet uitkijken om niet een soort Betancur te worden. Ik denk dat er meer getwijfeld wordt aan zijn karakter/ doorzettingsvermogen dan aan zijn talent.

0
ChefSpijker 13 oktober 2021 om 15:10

Hij moet eerst nog maar een Betancur zien te worden qua prestaties. Voorlopig is Sosa niet meer dan een pieker in kleine koersjes die de toprenners als voorbereiding zien op grotere doelen.

0
Innsbruck 13 oktober 2021 om 13:34

Goeie aankoop denkik. Deze man werd door wat mensen boven Bernal gezet toen ie de Ronde van Burgos won. Hij kreeg minder tegengas dan Evenepoel van de wielerflitsers maar het was meer binnen zijn ploeg.

Denk datie bij Movistar een geknipt programma zal kunnen gaan rijden, dat het er meer zal uitkomen en dat Movistar ook tevree is met een winnaar in de Spaanse koersen. Want daar dient ie voor. In Parijs-Nice of tijdrit gebeuren sneeuwt ie onder.

0
de adelaar 13 oktober 2021 om 16:31

Het is wel opvallend dat Colombianen altijd maar Max 3 jaar met hun neus aan het venster rijden

0
Panache 13 oktober 2021 om 18:39

Oké, Bernal is bij deze afgeschreven.

0
Jean Dumas 16 oktober 2021 om 11:09

Er is gewoon iets aan de hand in het wielrennen de afgelopen jaren waardoor het hoogtevoordeel van de Colombianen niet meer zoveel opbrengt. Bernal heeft een surplus aan talent, die kan nog wel een tijdje mee met de Slovenen. Om derde te worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone