Sky bevestigt komst Ivan Ramiro Sosa: “Erg blij om hier te zijn”

woensdag 19 december 2018 om 17:57
Sky bevestigt komst Ivan Ramiro Sosa: “Erg blij om hier te zijn”

foto: Sirotti

Over Iván Ramiro Sosa is al veel gesproken en gezegd. De pas 21-jarige Colombiaan leek Androni Giocattoli-Sidermec te verruilen voor Trek-Segafredo, tot Team Sky zich mengde in de strijd. Nu de deal met de Britse formatie beklonken is, bereidt hij zich met zijn nieuwe ploeg voor op het nieuwe seizoen tijdens het trainingskamp op Mallorca.

“Ik ben erg blij om hier te zijn”, laat Sosa weten in een perscommuniqué dat vandaag is uitgegeven door Team Sky. “Ik ben hier om me als renner te blijven verbeteren. Hoewel mijn eerste dagen bij de ploeg een leerproces zijn, ben ik ervan overtuigd dat ik goed in deze groep zal passen en dat ik de komende jaren op de top van mijn kunnen zal presteren.”

Sosa is niet de eerste Colombiaan, die in dienst treedt bij Team Sky. Zo treft hij er, naast Sebastián Henao, zijn leeftijdsgenoot Egan Bernal, die bovendien een goede vriend van hem is. “Dat Egan hier ook rijdt, is een grote opsteker voor me. Hij is een goede vriend en iemand die ik heel goed ken. Om hem en enkele andere Zuid-Amerikanen in het team te hebben, is erg fijn.”

Mooie mix
“Iedereen was al heel gastvrij voor me”, gaat de Colombiaan verder. “De ploeg is een mooie mix van jeugd en ervaring en iedereen hielp me om me hier te settelen. De training ging al erg goed en de ploegleiders en trainers waren ook erg aardig voor me. We kijken allemaal erg uit naar het nieuwe seizoen en de mogelijkheid om voor te bouwen op de successen van 2018.”

Sosa liet eerder al doorschemeren dat hij het nieuwe seizoen begint in eigen land. De Ronde van Colombia lijkt zijn eerste wedstrijd te worden voor Team Sky. “Het is zeker spannend, maar ik kijk er ook heel erg naar uit. Sky is namelijk de beste ploeg van de wereld. Iedereen wil ervoor rijden”, zei hij eerder.

Dit artikel delen:

2 Reacties

vanSpringel 19 december 2018 om 18:29

Wanneer ik op Mallorca ben, ben ik ook altijd blij !

Stenalic 20 december 2018 om 07:08

Ivan Ramiro ‘Money’ Sosa

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair