Iván Garciá: “Ik kan me niet langer verschuilen achter excuses”

donderdag 21 januari 2021 om 14:23
Iván Garciá: “Ik kan me niet langer verschuilen achter excuses”

Iván García in dienst van Bahrain - foto: Cor Vos

Iván García maakt zich op voor zijn eerste seizoen in dienst van Movistar. De 25-jarige klassiekerspecialist hoopt dit jaar zijn absolute doorbraak te forceren. “Ik krijg hier de benodigde steun voor de voorjaarsklassiekers en dus kan ik me, tussen haakjes, niet langer verschuilen achter excuses”, zo citeert sportkrant AS.

García reed de voorbije jaren voor Bahrain McLaren, maar zal in 2021 dus uitkomen voor de ploeg van onder meer Alejandro Valverde en Enric Mas. “Ik voel dat de ploeg bezig is aan een soort verjongingskuur en daar maak ik nu deel van uit. Ik was zelf ook wel toe aan een nieuwe uitdaging en een overstap naar Movistar.”

García zal worden uitgespeeld in de Vlaamse klassiekers, waarna hij ook nog een van de drie grote rondes zal rijden. Welke dat wordt, is nog niet bekend. “Ik was op zoek naar een ploeg als Movistar. Ik zal nu kunnen rekenen op steun in de voorjaarsklassiekers. Alejandro Valverde is de man voor de klimklassiekers, ik ben er voor koersen als Vlaanderen en Roubaix.”

De snelle renner uit Gijon, die momenteel twee profzeges achter zijn naam heeft staan, hoopt dit jaar vaker als eerste over de streep te komen. “Ik hoop dat het harde werken zijn vruchten zal afwerpen. Het is ontzettend moeilijk om wedstrijden te winnen, maar we gaan het wel proberen. Het is zaak om 100% te geven tijdens wedstrijden, zodat we later geen spijt krijgen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 21 januari 2021 om 14:40

Dit zijn de beste 5 resultaten van hem in eendagskoersen:
– 3e in de GP Montreal
– 4e in de Prudential Ride London
– 7e in de Gran Premio Bruno Beghelli
– 8e op het EK
– 10e in de Bretagne Classic

Het lijkt me inderdaad wel tijd voor resultaten van dit talent dat volgens mij op dit moment nog net niet goed genoeg is op de keien, net te kort komt op de klimmetjes, net niet snel genoeg is.

KimJungPoels 21 januari 2021 om 18:04

Helemaal mee eens. Type allrounder dat voorlopig overal net te kort komt, en bij dit soort jongens blijft dat heel vaak zo. Ik geloof in ieder geval niet dat hij in de echte zware Vlaamse koersen met de betere mee omhoog kan gaan.

In Parijs-Roubaix ofzo zou hij wel mee kunnen zitten, maar dat geldt in dezelfde mate of meer ook voor een stuk of veertig anderen.

tvm 22 januari 2021 om 08:36

In het rijtje Stuyven, Naesen, Vanmarcke dus?

Romāns Vainšteins 22 januari 2021 om 09:32

Vanmarcke staat daar uiteraard iets buiten want die heeft steevast, meerdere jaren bij de allervoorsten gereden, Naesen en Stuyven eigenlijk maar 1 seizoen.

Wat Garcia gaat worden is nog wat speelbaar.

IlPirata 21 januari 2021 om 15:03

Die heeft nu niet de meest uitgesproken pr-afdeling; Het is ontzettend moeilijk om wedstrijden te winnen, maar we gaan het wel proberen. Het is zaak om 100% te geven tijdens wedstrijden, zodat we later geen spijt krijgen.”

Magician 21 januari 2021 om 15:18

Hij denkt bij Movistar meer steun te hebben in het Vlaamse werk? Leuk praatje van en richting zijn nieuwe ploeg, maar hij zal zijn resultaten zelf moeten gaan halen en Movistar een reden geven om meer renners voor dit werk aan te trekken, anders zit Ivan over een aantal jaar gedesillusioneerd bij een matig ProContiteam.

Poeksel 21 januari 2021 om 15:59

Jorgenson en Jacobs zouden wel goede klassiekerrenners kunnen worden.

ivo001 21 januari 2021 om 16:14

Erviti heeft het ook een jaartje gehad waar hij top 10 kon rijden, dus die heeft in ieder geval wat ervaring. Verder zal het vooral de eerste 50km water halen voor hem zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair