Ivan Basso ziet zichzelf niet als kandidaat eindwinnaar Giro d’Italia
dinsdag 22 april 2014 om 14:19

Ivan Basso ziet zichzelf niet als kandidaat eindwinnaar Giro d’Italia

Ivan Basso

foto: Sirotti

Ivan Basso ziet zichzelf niet als een serieuze kandidaat voor de eindoverwinning in de komende Giro d’Italia. De tweevoudig winnaar van ‘La Corsa Rosa’ staat volgende maand met ambitie aan de start van de Giro, maar heeft niet de illusie mee te kunnen strijden om de roze trui.

De 36-jarige Basso won de Giro in 2006 en 2010. Vorig jaar moest hij vanwege een blessure aan het zitvlak de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Dit jaar staat hij opnieuw aan de start. “Ik ga geen voorspelling doen. Het zou zielig zijn wanneer ik zeg dat ik de Giro d’Italia ga winnen”, vertelde Basso aan La Gazetta dello Sport. “Het zou een verrassing zijn wanneer ik op deze leeftijd mijn beste resultaten behaal. Ik ken mijn limieten, maar ik weet nu ook hoe ik daar mee om moet gaan. Mijn resultaten in training zijn nog steeds erg goed. Maar dat betekent niet dat ik ga winnen of op het podium ga staan. Dat hangt ook van andere renners af.”

Basso wil in de Giro een rol van betekenis spelen. “Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds iets kan betekenen. Voor een renner als ik betekent dat meedoen voor het algemeen klassement. Ik zal blij zijn wanneer ik gezond en in vorm blijf,” geeft hij aan.

RIDE Magazine