Italiaanse lockdown versoepeld: vanaf 4 mei weer trainen

maandag 27 april 2020 om 09:31
Italiaanse lockdown versoepeld: vanaf 4 mei weer trainen

foto: Cor Vos

Italië heeft besloten hun lockdown vanwege het coronavirus iets te gaan versoepelen. Vanaf 4 mei gaan parken en veel winkels weer open en mogen profwielrenners weer buiten trainen.

In een televisietoespraak heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte de versoepeling van de maatregelen toegelicht. Sporten in de open lucht is vanaf 4 mei weer toegestaan, maar wel met twee meter afstand.

Vanaf 18 mei gaan ook professionele sportclubs weer open, waardoor onder andere ook voetbalclubs weer in groepsverband kunnen trainen.

Weer twee weken later zullen restaurants en koffiebarretjes hun deuren weer mogen openen. Premier Conte benadrukt wel dat dit alles met de nodige voorzorgsmaatregelen dient te gebeuren. “Als je van Italië houdt, houd dan je afstand”, benadrukte hij in zijn toespraak.

Italië is zwaar getroffen door het coronavirus. Sinds 10 maart verkeert het land in een strenge lockdown. Tot nu toe zijn er 26.644 mensen overleden door het coronavirus. De kinderdagverblijven, scholen en universiteiten blijven tot september gesloten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Scibby 27 april 2020 om 09:48

Mooi! Hopelijk blijgt het allemaal onder controle. Gaat dat ook betekenen dat we naar Italie kunnen in de zomer?

Martino87 27 april 2020 om 10:35

Nee

FDJ 27 april 2020 om 12:07

Ik verwacht enig toerisme wel in Europese landen. De massale parken, campings etc zullen nog niet mogelijk zijn, maar als jij ergens in je hutje in Toscane geboekt hebt zie ik niet echt de problemen. Dus een massale uitstroom nee, maar toerisme met voorwaarden en beperkingen ja. Dat geven de Duitsers bv ook al min of meer aan.

Derierre de la course 27 april 2020 om 20:19

Volgens mij zijn een aantal landen (o.a. Duitsland/Oostenrijk) op dit moment bezig om de maatregelen op elkaar af te stemmen (dwz gelijk te trekken) zodat toeristen onder dezelfde voorwaarden toegelaten kunnen worden.

Maar wat je zegt, het is zitten in je hutje, de natuur in, etc. Verwacht niet dat je met duizenden tegelijk naar het forum romanum kan.

e.e.a. zal afhangen van hoe de versoepelingen verlopen.

SteelHorseCowboy 27 april 2020 om 10:54

Begrijp ik goed dat iedereen in Italië weer mag gaan fietsen?
Ik snap ook wel dat voor Wielerflits het meest relevant is dat profwielrenners weer de weg op mogen. Maar ik zie topsport toch altijd vooral als een leuke franje aan de breedtesport.

Derierre de la course 27 april 2020 om 20:21

Ik denk dat in alle landen breedtesport voor topsport gaat. Volksgezondheid door te sporten is ook iets wat mentaal en fysiek enorm helpt. Topsporters kunnen dan ieder geval weer “gewoon” trainen. Evenementen (wedstrijden) komen daarna.

Headlines

Materiaalzone