Italiaanse klimmer Lorenzo Fortunato doet stap omhoog naar de WorldTour
foto: Cor Vos
maandag 21 augustus 2023 om 09:58

Italiaanse klimmer Lorenzo Fortunato doet stap omhoog naar de WorldTour

Lorenzo Fortunato rijdt vanaf 2024 voor Astana Qazaqstan. De 27-jarige Italiaan heeft een contract voor twee jaar getekend bij het Kazachse WorldTeam. Hij komt over van het ProContinentale EOLO-Kometa.

“Ik ben heel blij om me aan te sluiten bij Astana, een team met een grote historie”, aldus Fortunato. “Ik kijk er erg naar uit om mijn nieuwe ploeg te ontmoeten en daar te blijven verbeteren, zoals ik de afgelopen drie jaar heb gedaan. Ik weet zeker dat ik bij Astana meer kansen heb om mezelf te bewijzen als helper en als renner die resultaten kan behalen vanwege het uitgebreidere wedstrijdprogramma. Ik ben heel dankbaar voor deze mogelijkheid om de stap naar de WorldTour te zetten en ik hoop dat ik het vertrouwen kan belonen in de komende jaren.”

Monte Zoncolan
Fortunato is prof sinds 2019. Zijn grootste zege boekte hij in 2021, toen hij in de Giro d’Italia de etappe met finish op de Monte Zoncolan won. Dit jaar schreef de klimmer een rit en het eindklassement van de Vuelta Asturias op zijn naam. Ook werd hij vijfde in de Tour of the Alps en zesde in de Ronde van Slovenië.

“Gezien alle resultaten die Lorenzo al behaald heeft, lijkt dit een goed moment voor hem om de stap te maken naar de WorldTour”, zegt Alexandre Vinokourov, de teammanager van Astana Qazaqstan. “Ik geloof dat hij een renner is die binnen onze ploeg nog een serieuze stap kan maken in zijn carrière. We zien Lorenzo als een renner die voor goede resultaten kan strijden in rittenkoersen van een week, maar ook in eendaagse klassiekers. Tegelijkertijd heeft hij veel ervaring in de Giro d’Italia, waar hij al een belangrijke zege pakte op de Zoncolan.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2023 10:15
Leuke transfer voor Astana, vroeg me af wanneer Fortunato dat stapje extra ging zetten. Hopelijk kan Astana wel nog een echte kopman verleiden die een (meer dan) aardig klassement kan rijden. In de wat kleinere rittenwedstrijden kan deze Fortunato zeker scoren, maar voor de Giro of de Tour lijkt het me vooral een uitstekende klimknecht.
  21 augustus 2023 10:20
  Knecht voor wie? Ik denk dat Fortunato z’n rol en programma niet zo heel drastisch zal wijzigen.
21 augustus 2023 10:51
Ik vind echt dat er veel leuke transfers plaatsvinden en elke WT-ploeg wordt er leuker op. DSM heeft mooie aanwinsten gedaan, Astana idem dito. Er is volgend jaar eigenlijk geen lelijk eendje meer in de WT.
21 augustus 2023 10:53
Van Eolo blijft zo wel weinig over: beide sterkhouders vertrekken en er zijn veel aflopende contracten zonder enig nieuws over inkomende transfers. Ik ben benieuwd of ze met de nieuwe sponsor nog iets gaan doen.
  21 augustus 2023 10:59
  Ze gaan fuseren met Ineos.
  21 augustus 2023 11:45
  Gewoon iedere WT-ploeg met elkaar laten fuseren, maar nog steeds met 18*30 renners onder contract (of hoeveel de regel ook is) en dan met 18*6/7/8 renners een koers laten aanvatten als een grote ploeg met 36 ploegleiders.

  Chaos verzekerd.

Reacties zijn gesloten.