Israel Start-Up Nation speelt André Greipel uit in Giro d’Italia

donderdag 21 januari 2021 om 17:30
Israel Start-Up Nation speelt André Greipel uit in Giro d’Italia

André Greipel met Europees kampioen Giacomo Nizzolo - foto: Cor Vos

André Greipel zal dit jaar weer aan de start staan van de Giro d’Italia, zo laat de Duitse sprinter weten aan Cyclingnews. De 38-jarige renner reed in 2017 voor het laatst de Ronde van Italië, won toen een etappe en mocht ook een dag in de roze trui rijden.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Greipel zal met gemengde gevoelens terugkijken op 2020. De ervaren sprinter begon nog veelbelovend aan het seizoen met drie top 10-noteringen in de Tour Down Under, maar werd vervolgens teruggeslagen door een sleutelbeenbreuk en de coronabreak. In de Tour de France wist hij slechts één keer (zesde in Île de Ré) zijn neus aan het venster te steken.

Greipel begint zijn zestiende profjaar in Spanje. “Ik heb op dit moment de Ronde van Valencia en de UAE Tour in mijn agenda staan. Ik hoop ook weer deel te nemen aan de voorjaarsklassiekers. Ik wil graag een loyale teammaat zijn en Sep Vanmarcke helpen om goede resultaten bijeen te fietsen.”

De ex-renner van onder meer HTC-Columbia en Lotto Soudal zal zich vervolgens richten op de Giro d’Italia. Voor Greipel zal het zijn zesde deelname worden aan La Corsa Rosa. Hij staat momenteel op zeven etappezeges in de Giro. De Duitser van Israel Start-Up Nation verliet de Ronde van Italië nog nooit met lege handen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Vinyakke 21 januari 2021 om 18:39

Dan zal hij dit keer voor het eerst met lege handen achterblijven. Nog meer dan Cavendish heeft greipel echt geen kansen meer in de sprint. 38 jaar ondertussen, zou wel een goede wegkapitein kunnen zijn misschien maar dat zijn ze met hem precies niet van plan…

0
jappe666 22 januari 2021 om 16:51

Denk dat dat vooral ligt aan de titel die WF het artikel heeft meegegeven.
In het artikel zelf wordt vanuit de ploeg of Greipel zelf namelijk helemaal niet aangegeven dat hij de Giro rijdt als kopman ofzo.
Zou me niet verbazen als hij samen met Zabel het treintje van Cimolai mag gaan trekken.

0
Kopa 21 januari 2021 om 23:15

Volgens mij trapt Greipel op training in sprints nog steeds verschrikkelijk hoge wattages waardoor hij nog kansen krijgt. Denk alleen dat hijzelf niet meer alles op alles zet om tijdens een massasprint in de kleinste gaatjes te duiken waardoor de uitslagen er niet meer zijn.

0
Chris Van Uden 22 januari 2021 om 09:04

Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt.

0
wielrenner 22 januari 2021 om 06:20

Moet je dit bericht nu nog serieus nemen?

0
Zjouent 22 januari 2021 om 09:56

Jij hoeft helemaal niks. Ik vind het wel leuk om een bericht te lezen over het plan van mijn favoriete Duitse wielrenner. Die vanwege zijn palmares zeker tot een van de meer recente groten mag worden gezien.

0
Lance4eva 22 januari 2021 om 10:49

Greipel is een lieve jongen, ik word altijd vrolijk als ik hem zie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone