Iserbyt looft Van der Poel: “Enkel grote kampioenen winnen in deze omstandigheden”

zaterdag 16 november 2019 om 18:13
Iserbyt looft Van der Poel: “Enkel grote kampioenen winnen in deze omstandigheden”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt had na de Wereldbekercross in Tábor louter lovende woorden voor zijn concurrent Mathieu van der Poel: “Enkel grote kampioenen kunnen in deze omstandigheden rijden en winnen. En dat is Mathieu van der Poel toch. Het moet emotioneel niet gemakkelijk zijn om in zo’n periode te crossen.”

Lang kon Iserbyt zaterdag Van der Poel weerstand bieden, maar in de slotronde moest de coureur van Pauwels Sauzen-Bingoal dan toch capituleren. “Die laatste demarrage was net iets te scherp voor mij”, legt hij uit in het flashinterview. “Ik moest direct enkele meters toegeven en dat mag je niet laten gebeuren. Misschien kwam mijn versnelling iets te vroeg in de wedstrijd, maar ik mag toch tevreden zijn met de manier waarop ik deze Wereldbekercross heb aangepakt.”

Iserbyt verstevigt door zijn tweede plaats in Tábor zijn leiderspositie in de Wereldbeker. Volgende week zondag staat in Koksijde de volgende test op het programma voor de veldrijder. “Koksijde zal geen klus worden voor mij, want dat parcours ligt me niet zo goed. We zien wel waar ik zal eindigen aan de kust.”

Zondag treft de leider in de Wereldbeker de wereldkampioen wederom. Dan staat de Flandriencross in Hamme op het menu. “Ik verwacht hem zeker opnieuw”, zo sluit de West-Vlaming af.

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 16 november 2019 om 18:22

Toch wel goed dat die taaie MvdP weerstand kan bieden.

A.M.M. Jonkers 16 november 2019 om 23:12

Sympathieke reactie van Eli….
En zijn momenten van glorie komen er nog wel.

sooike 17 november 2019 om 09:11

Mooie woorden, maar dat zal hem vandaag in Hamme niet helpen. Mathieu start weer gewoon vanaf de eerste rij en hoeft zich dus niet de eerste drie rondjes in te houden…

HennieK 17 november 2019 om 12:41

Iserbyt na het EK: “Ik wist dat ik moest wachten op zijn versnelling. Hij is niet onklopbaar. Ik denk dat ik vandaag misschien iets minder met mijn krachten speel in het begin, dan kan ik in de slotronde bij hem blijven. Maar wegrijden is moeilijker dan bijblijven.”

Iserbyt gister: “Die laatste demarrage was net iets te scherp voor mij”, legt hij uit in het flashinterview. “Ik moest direct enkele meters toegeven en dat mag je niet laten gebeuren. Misschien kwam mijn versnelling iets te vroeg in de wedstrijd, maar ik mag toch tevreden zijn met de manier waarop ik deze Wereldbekercross heb aangepakt.”

Ik herken een patroon…

Peter Lippens 17 november 2019 om 13:59

Idd, heb die tweet ook gelezen, heel mooi.

Headlines

Materiaalzone

Populair