Is Sep Vanmarcke op tijd klaar voor de Ronde? “Ik kan alleen maar hopen”

dinsdag 30 maart 2021 om 09:41
Is Sep Vanmarcke op tijd klaar voor de Ronde? “Ik kan alleen maar hopen”

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke kent ook dit jaar weer een gebrekkige aanloop richting de Ronde van Vlaanderen. De renner van Israel Start-Up Nation werd ziek na Parijs-Nice en is nog altijd niet fit. “Het voorbije weekend was een ramp”, is Vanmarcke duidelijk in gesprek met Het Nieuwsblad.

De 32-jarige kasseispecialist voelde zich na Nokere Koerse al niet honderd procent. “Daarna verging het me slechter. Ik heb een verkoudheid en een verstopte neus, waardoor ik niet voldoende zuurstof binnenkrijg. Het voorbije weekend was een ramp. Dit zijn normaal mijn koersen. Nu werd ik twee keer uit het peloton gekletst.”

In de E3 Saxo Bank Classic kwam Vanmarcke nog als dertigste over de streep, maar in Gent-Wevelgem kneep hij al vrij vroeg in de remmen. “Vrijdag in de E3 ging het nog, maar zondag in Gent-Wevelgem zat ik veel te snel aan mijn limiet. In andere koersen kun je dergelijk ongemak nog wat verbergen, maar Vlaamse kasseiklassiekers met veel wind zijn genadeloos.”

Geen Dwars door Vlaanderen
Vanmarcke zit dus met twijfels en zal woensdag niet meedoen aan Dwars door Vlaanderen. Zijn werkgever heeft vandaag laten weten dat de ploegartsen de situatie zullen monitoren, in de hoop dat Vanmarcke straks wel fit genoeg is om deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen. De ploeg rekent voor woensdag onder meer op twee landgenoten van Vanmarcke: Jenthe Biermans en Tom Van Asbroeck.

Vanmarcke (rechts) werd in Omloop Het Nieuwsblad nog derde – foto: Cor Vos

De ervaren eendagscoureur kijkt ook al even vooruit naar de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag. “Ik kan alleen maar hopen dat ik nog net op tijd klaar raak voor de Ronde. Ik kwam nochtans met een goede conditie terug uit Parijs-Nice. Maar dan vang je zoiets op en kun je opnieuw beginnen”, aldus Vanmarcke.

Parijs-Roubaix 
Een week na de Ronde van Vlaanderen staat normaal gesproken Parijs-Roubaix op het programma, de lievelingskoers van Vanmarcke. Er hangen echter donkere coronawolken boven Roubaix. “Het is misschien raar om het zo uit te drukken, maar van mij mag Parijs-Roubaix dit keer uitgesteld worden naar oktober”, stelt Vanmarcke. “Dan heb ik een nieuwe kans om te proberen honderd procent in orde te zijn voor de Hel.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Derierre de la course 30 maart 2021 om 11:06

Vervelend is dat wanneer je op het belangrijkste moment precies ziek wordt. Niet ziek genoeg om niet te starten maar wel ziek genoeg om niet je normale niveau te halen.

Wellicht domme pech, wellicht net iets te scherp staan en vatbaarder zijn. Heerst toch iets meer in deze tijd dan in de zomer.

Zou zomaar eens een verloren voorjaar kunnen worden.

Ab Normaal 30 maart 2021 om 11:08

Tja, fit blijven en op je fiets blijven zitten is ook een essentieel voor onderdeel van succesvol zijn. Dit kan je incidenteel overkomen maar bij Vanmarcke is het bijna jaarlijks prijs.
Dat kan geen toeval meer zijn. Daarnaast heb je aan Sep na de klassiekers nog maar heel weinig. Is ook niet dat hij a la WvA nog enorm in dienst van een kopman rijdt of zo.

Derierre de la course 30 maart 2021 om 11:49

Niet eens, Sep heeft voor Belkin/Lotto/Jumbo menig tour gereden als ondersteuning van een kopman. Weliswaar niet berg op en in beeld maar vaak in de vlakke etappes en beginfases.

Michelangelo 30 maart 2021 om 11:13

Sep… sympathieke renner, maar ook het voorbeeld van hoeveel Vlaamse wielerbeloften uiteindelijk nooit ECHT hebben bevestigd.

Wat je in Vlaanderen vaak ziet is dat renners die op jonge leeftijd een mooie koers winnen worden bestempeld als "de nieuwe Boonen", de nieuwe ster in het klassieke kasseienwerk. En vaak loopt hierin ons "wieler-orakel" voorop.

Maar vervolgens blijkt dat wat Boonen gedaan heeft echt wel heel bijzonder was. En dat er een groot verschil is tussen top 10 rijden en regelmatig winnen. En dan zie je de tijd wegtikken voor types als Vanmarcke, Naesen, Lampaert. En ook Stuyven leek heel lang die kant op te gaan, maar die heeft uiteindelijk toch zijn dikke vis te pakken.

Hopelijk gaat het ook Vanmarcke lukken om eindelijk die dikke vis aan de haak te slaan. Hij heeft zijn deel pech gehad, van mij mag het een keer zijn kant op vallen….

Romāns Vainšteins 30 maart 2021 om 12:42

Pfoeh, ik las eerst ‘lopen’, dan ga je sowieso buiten tijd aankomen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone