Ineos pakt tweede eindzege op rij in Polen: “Fantastisch om te winnen met Pavel”

zaterdag 10 augustus 2019 om 09:53
Ineos pakt tweede eindzege op rij in Polen: “Fantastisch om te winnen met Pavel”

foto: Cor Vos

Pavel Sivakov trok gisteren in de slotetappe van de Ronde van Polen de eindoverwinning naar zich toe. Nadat gele trui Jonas Vingegaard afhaakte, had de Rus van Ineos de beste papieren voor de winst en die kans liet hij niet aan zich voorbijgaan.

“Wauw, ik kan het niet geloven! Opnieuw een verbluffende teamprestatie, ik ben trots dat ik deel uitmaak van dit team”, reageerde Sivakov op zijn social media op zijn eerste eindoverwinning in een rittenkoers van WorldTour-niveau. In aanloop naar de Giro d’Italia schreef de jonge Rus (22) de Tour of the Alps al op zijn naam, maar dat was een meerdaagse wedstrijd van buiten categorie, de trede onder de WorldTour.

Sivakov zag in de slotrit naar Bukowina Tatrzańska geletruidrager Jonas Vingegaard vroegtijdig afhaken, waardoor hijzelf als tweede in het klassement plots op poleposition lag voor eindwinst. Daarmee was de strijd nog niet gestreden, want ook andere teams hadden nog uitzicht op de overwinning. De Rus hield echter stand en volgde zo op de erelijst van de Poolse rittenkoers zijn ploegmaat Michał Kwiatkowski op.

Grote overwinning
“Dit is een grote overwinning voor Pavel, hij is zonder twijfel erg blij”, reageerde zijn ploegleider Gabriel Rasch in een persrelaas van Ineos, waarin de ploeg tevens aangeeft met gemengde gevoelens terug te kijken op de Ronde van Polen. Weliswaar pakte de ploeg voor het tweede jaar op rij de eindwinst, maar de gedachten zijn nog altijd bij de familie, vrienden en teamgenoten van de overleden Bjorg Lambrecht.

“De eerste vijf dagen waren etappes waarin je slechts moest finishen zonder tijd te verliezen. Ook konden we in de sprints meespelen met Ben Swift. De laatste twee ritten waren volledig geënt op het klassement. Ze waren erg zwaar, maar het waren goede etappes voor ons.” Naast Ben Swift en Pavel Sivakov had Ineos met Tao Geoghegan Hart nog een troef in handen. De Brit zou in het klassement vijfde worden.

“We hadden drie kaarten om uit te spelen met Ben, Tao en Pavel. In de voorlaatste rit was het eigenlijk een beetje willekeurig wie van Pavel en Tao mee zou zitten. Uiteindelijk werd het Pavel die er was. Tao had zeker de benen om daar te zijn en ook te strijden voor de overwinning. Het was echt een goede wedstrijd van die twee en het is fantastisch om te winnen met een jonge gast als Pavel”, aldus Rasch.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Viktrodriguez 10 augustus 2019 om 10:04

Bevestiging van zijn talent bij die beloften.

0
Borsje 10 augustus 2019 om 10:18

Weten we al waarom Jonas moest afhaken?

0
Dr. Corné 't Glansarm 10 augustus 2019 om 10:33

Ketonen op

0
Emergo 10 augustus 2019 om 12:40

@Drs Corne Sorry verlate reactie, ik kwam niet bij van het lachen. wat een humor.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone