INEOS, Movistar en EF Education strijden om handtekening Richard Carapaz

dinsdag 17 mei 2022 om 13:44
INEOS, Movistar en EF Education strijden om handtekening Richard Carapaz

foto: Cor Vos

Er is veel te doen over de toekomst van Richard Carapaz. De Ecuadoraanse klimmer heeft een aflopend contract bij INEOS Grenadiers. De olympische kampioen kan verlengen bij zijn huidige ploeg, maar de Britse formatie heeft wel concurrentie van twee andere teams: Movistar en EF Education-EasyPost. Dat laat de manager van Carapaz, Giuseppe Acquadro, weten aan Velonews.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is geen geheim dat de 28-jarige Carapaz gewild is op de transfermarkt, maar nu laat zijn manager ook duidelijk weten dat drie ploegen strijden om zijn handtekening. “We zijn in gesprek met INEOS Grenadiers om zijn contract te verlengen, maar we hebben ook contact met Movistar”, aldus Acquadro. “En ook EF Education-EasyPost heeft interesse in Carapaz. Ik denk dat hij aan het einde van de Giro zal beslissen over zijn toekomst. Hij wil een drie- tot vierjarig contract tekenen.”

Opvolger van Urán? 
De interesse van zijn oude ploeg Movistar was al bekend, maar nu is dus ook duidelijk geworden dat EF Education-EasyPost in de markt is voor Carapaz. De Amerikaanse formatie van Jonathan Vaughters is op zoek naar een nieuwe kopman voor de grote rondes. Rigoberto Urán is momenteel nog de belangrijkste klassementsrenner binnen de ploeg. De inmiddels 35-jarige Colombiaan beschikt echter over een aflopend contract en zal na de Tour de France beslissen of hij doorgaat als renner, zo meldt Velonews.

Carapaz is de komende twee weken vooral nog gefocust op de eerste grote ronde van het jaar. De renner van (nu nog) INEOS Grenadiers hoopt dit seizoen, drie jaar na zijn eerste Giro-zege, voor een tweede keer de Ronde van Italië te winnen. Carapaz staat voorlopig vierde in het klassement, op slechts 15 seconden van rozetruidrager Juan Pedro López.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 17 mei 2022 om 13:53

Lekker naar Movistar gaan, goed voor de roddels en ellende! Voor Arensman is het te hopen dat het niet INEOS wordt, anders wordt ie fijngemalen tussen Carapaz en Pidcock.

0
Harm Zijlstra 17 mei 2022 om 14:20

Het bieden kan beginnen.

0
Romāns Vainšteins 17 mei 2022 om 14:20

Hij past wel bij EF.

0
FDJ 17 mei 2022 om 14:37

Over het algemeen zijn de prestaties van renners bij die ploeg vrij grillig.

0
Groetjesaandevoetjes 17 mei 2022 om 15:57

Even lekken in de pers dat er interesse is, Ineos moet een half miljoentje er bij doen en Carapaz tekent weer 2 / 3 jaar bij Ineos.

0
Quincy Adams 17 mei 2022 om 20:13

Zoiets ja. Sportief en financieel gaat er weijig boven ineos. Vooral als hij deze giro wint

0
vevie 17 mei 2022 om 16:59

Bij Ineos blijven zou het beste zijn. De beste ploeg voor een AK en sowieso de Giro of Vuelta als alleen kopman. Bij EF wordt hij echter de absolute kopman en daar valt ook wat voor te zeggen.

0
Txirrindularitza 17 mei 2022 om 17:48

Nu Arensman naar Ineos trekt kan Carapaz beter vertrekken, hij zal geen kans meer krijgen…

Nee, buiten Ineos lijkt EF me dan nog het meest aantrekkelijk. Movistar, ik vind het een heerlijke Gideonsbende, maar hij zal de structuur missen. Bij EF is er het risico dat zijn knechten niet goed genoeg zijn. Blijven lijkt me sportief gezien het beste.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone