In Tour afwezige Mark Padun start in Settimana Ciclistica Italiana

maandag 12 juli 2021 om 14:14
In Tour afwezige Mark Padun start in Settimana Ciclistica Italiana

foto: Cor Vos

Mark Padun komt deze week voor het eerst in actie sinds zijn ijzersterke optreden in het Critérium du Dauphiné. De klimmer uit Oekraïne is door Bahrain Victorious opgesteld in de Settimana Ciclistica Italiana (UCI 2.1, 14-18 juli) waar Padun de kopman voor het klassement is.

De afwezigheid van Padun in de Tour de France-selectie zorgde voor een aantal vraagtekens. In de laatste voorbereidingskoers op de Tour liet hij namelijk een hoogvorm zien. Padun wist namelijk de laatste twee bergetappes solo te winnen, terwijl hij ook de bergtrui veroverde in de Dauphiné. Ook voor de Olympische Spelen is hij niet geselecteerd.

Settimana Ciclistica Italiana, een rittenkoers die voor het eerst georganiseerd wordt, vindt plaats op het Italiaanse eiland Sardinië. “Ons doel is om een podiumplaats te behalen met Mark Padun”, vertelt ploegleider Alberto Volpi. “We willen graag meedoen in het klassement, maar kijken ook naar een ritzege. Voor sommige renners is deze ronde de laatste test voor de Olympische Spelen. Het is een geweldige voorbereiding voor renners als Damiano Caruso, Gino Mäder en Jonathan Milan.”

Padun krijgt naast Caruso, die tweede werd in de voorbije Giro d’Italia, Mäder en Milan ook Santiago Buitrago, Stephen Williams en Domen Novak met zich mee.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Sagan=hulk 12 juli 2021 om 14:29

Padun kan daar plots enorm verrassen in Tokyo.

madeinstars 12 juli 2021 om 14:31

Zou zeker verrassend zijn aangezien hij niet is geselecteerd. Staat nota bene in het artikel.

SolitaryShell 12 juli 2021 om 14:39

En zelfs als hij wel geselecteerd zou zijn, dan nog is er geen sprake van een verrassing met de demonstratie die hij al heeft gedaan in de Dauphiné.

Ronellenfitsch 12 juli 2021 om 14:48

Ukraine heeft Budyak ingeschreven zie ik, benieuwd of dat inmiddels gewijzigd is …

Dikke vrouw 12 juli 2021 om 15:13

Volpi ex gewiss okay

Headlines

Materiaalzone

Populair