Impey draagt dagsucces op aan overleden familievriend

vrijdag 18 januari 2019 om 08:28
Impey draagt dagsucces op aan overleden familievriend

foto: Cor Vos

Voor verdedigend kampioen Daryl Impey had zijn zege in de vierde etappe van de Tour Down Under een emotionele lading. De Zuid-Afrikaan werd geweldig gepiloteerd door zijn ploegmaats bij Mitchelton-Scott om vervolgens zelf de kers op de taart te zetten met de ritwinst. Na afloop droeg hij zijn zege op aan een goede vriend, die kort voor zijn reis naar Australië overleed.

“Een goede vriend overleed onlangs aan een hartaanval” reageerde Impey na afloop op de ploegsite. “Ik vertrok droevig uit Zuid-Afrika en mijn gezin ging door een moeilijke tijd, omdat hij een grote rol speelde in de familie. Toen ik hier kwam, wilde ik iets speciaals doen. Om dat nu klaar te spelen was behoorlijk emotioneel en gaf zonder twijfel mijn vertrouwen een boost.”

Ook in het klassement deed de Zuid-Afrikaan goede zaken. Hij steeg drie plekken en staat nu tweede, op zeven tellen van leider Patrick Bevin. “Die zeven seconden zijn nog lastig terug te pakken op Paddy, want hij rijdt erg goed. Morgen wordt interessant en de ronde zal op Willunga Hill in een definitieve plooi vallen. Paddy heeft echter een heel mooie buffer op de rest.”

Agressief zijn
Impey heeft zijn plannen voor de komende dagen in elk geval al klaar en zal zijn kansen met beide handen aangrijpen. “Ik denk dat we agressief moeten zijn waar we kunnen. Het lijdt geen twijfel dat seconden het verschil gaan maken, dat hebben we vorig jaar wel geleerd. Dus we gaan proberen onze kansen te benutten en de dingen klaar te spelen. Hopelijk wordt dat beloond.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair