Iljo Keisse: “Vingertjes in zegegebaar waren aan Wouter gericht”

maandag 1 juni 2015 om 09:17
Iljo Keisse: “Vingertjes in zegegebaar waren aan Wouter gericht”

ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

De slotrit van de Giro d’Italia ging gisteren op verrassende wijze naar Iljo Keisse. De Belg van Etixx-Quick-Step reed diep in de finale weg met de Australiër Luke Durbridge in de hoop publiciteit te pakken, maar in het peloton was geen organisatie waardoor het duo kon duelleren om de ritzege. “Ik voel me trots, blij, aangedaan… Alles tegelijk’, zei Keisse na zijn zege tegen Het Nieuwsblad.

“Ik moet al die emoties van de voorbije uren eerst laten inzinken: een man als Alberto Contador die me tijdens de afsluitende persconferentie van de Giro heel gemeend feliciteert, mijn vader Ronny die me bij de finish in de armen valt”, zegt Keisse.Het is ook al een heel emotionele Giro geweest voor mij. Dan denk ik maar aan Wouters zus, die haar debuut maakte als communicatieverantwoordelijke van Trek Factory ­Racing in de ronde waarin ze haar broer verloor, die toch mijn dikste vriend was. Of de ontmoeting met Wouters ouders de eerste week. Er waren de vreselijke valpartijen die ik onderweg zag in de afdalingen. Zoals die van Stephan Küng en de Pool die erbij lag. Ik kan goed dalen en ben van nature geen roekeloze man, maar als je dan recht blijft midden een val, denk je na. Misschien te veel zelfs. Het was mijn derde Giro, maar nooit was het zoals dit jaar. Van begin tot het einde oorlog, elke dag opnieuw. Ik heb ongelofelijk afgezien.”

Voor Etixx-Quick-Step is de ritzege van Keisse een positieve opsteker. De ploeg wist in Italië niet aan de verwachtingen te voldoen. Kopman Rigoberto Uran, in 2013 en 2014 eindigde hij als tweede in klassement, kwam dit jaar te kort voor een topnotering. De Colombiaan eindigde als 14e op bijna een half uur van Contador.

Keisse: “De voorbije weken heb ik veel aan Wouter Weylandt gedacht. De bloemen van Milaan zijn voor mijn vrouw, maar ik heb wel nog een leuk spandoek liggen met daarop de foto van de winnende Wouter in Middelburg 2010. Die bezorg ik aan zijn ouders, Nele en Eric. De vingertjes in het zegegebaar waren aan hem gericht.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Tokstar 1 juni 2015 om 09:48

Dit moet hem ongetwijfeld deugd gedaan hebben.

slice 1 juni 2015 om 09:59

Sympathieke vent!

Quintenri 1 juni 2015 om 10:00

Schitterende kerel! Het interview met hem op sporza, gefilmd in de auto, is echt aangrijpend.

salvasl 1 juni 2015 om 10:52

Een renner die superknecht is, stopt bij zware valpartijen, hard werkt en er blijft voor gaan. Topper ! Niet alleen fysiek, ook mentaal !

AZH 1 juni 2015 om 11:25

Nog ff Durbridge een schop na geven..:p

Sephiroth 1 juni 2015 om 12:36

Denk dat het niet als een schop bedoelt was AZH…

klootje kriekeljon 1 juni 2015 om 15:21

Ik heb helemaal niets met Keisse, maar het verhaal van WW kennende is deze overwinning natuurlijk wel erg mooi voor die jongen. Geniet er van Iljo, zo’n opsteker is altijd verdiend.. ook al is het drama al even geleden.

TykkeThor 1 juni 2015 om 15:55

@AZH Hoe bedoel je?

sjabu72 1 juni 2015 om 20:25

Durbridge had moeten ‘surplacen’ in de laatste kilometer, maar durfde niet. Natrappen zie ik wel niet in die tweet.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair