Ilan Van Wilder vijfde in slotrit Burgos: “Blij met dit niveau na alle tegenslagen”

zaterdag 6 augustus 2022 om 20:33
Ilan Van Wilder vijfde in slotrit Burgos: “Blij met dit niveau na alle tegenslagen”

foto: Cor Vos

Ilan Van Wilder kende dit seizoen al de nodige pech. Zaterdag kwam er echter een opsteker voor de 22-jarige Belg, want hij eindigde als vijfde in de slotrit van de Ronde van Burgos, tussen enkele grote namen. “Een top-5 klassering in deze zware koers is goed voor mijn moraal”, zegt Van Wilder op de site van zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl.

“Ik ben blij dat ik dit niveau haal na alle tegenslagen die ik heb gehad”, aldus de klimmer uit Jette. Van Wilder onderging een knieoperatie in aanloop naar het seizoen, kreeg vroeg in het jaar corona, viel in de Ronde van Catalonië, kon vervolgens niet op hoogtestage na een griepepidemie in de ploeg en brak, net voordat hij mee zou doen aan de Giro d’Italia, zijn kaak in de Luik-Bastenaken-Luik. Alsof dat dat niet genoeg was, ging hij in de Ronde van Zwitserland weer onderuit en moest hij recentelijk de Tour de Wallonie missen vanwege buikgriep.

“Ik heb nu meer vertrouwen voor de volgende koersen”, zegt Van Wilder na de Ronde van Burgos, die hij als vijfde in de algemene rangschikking beëindigde. “Om eerlijk te zijn had ik geen idee hoe het met de vorm gesteld was voor deze week. Ik was ziek voor de Tour de Wallonie en miste die koers. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt en was erg gemotiveerd. Ik startte de koers met een goed resultaat (hij werd achtste in de openingsrit, red.) en dat hielp.”

“Ik voelde me goed op de klim”, zegt hij over de laatste beklimming van de rit van zaterdag, de Lagunas de Neila. “Toen ze versnelden koos ik voor mijn eigen tempo, want ik voelde dat ik anders meer tijd ging verliezen als ik probeerde aan te klampen. Ik haalde nog wat renners bij en maakte zo nog een sprongetje in het klassement.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Stabanger 6 augustus 2022 om 21:23

Onopvallend doch zeer goed als je ziet wie hij achter zich laat:

Hindley, Kelderman, Nibali, Hart, Sosa, Valverde, Buchmann en Carthy

0
vevie 6 augustus 2022 om 21:35

Knap gereden, vandaag. Kan best samen met Evenepoel zo een goed resultaat neerzetten in de Vuelta.

0
Albeijing Feeniks 7 augustus 2022 om 07:33

Potentieel gewoon een betere grote ronderenner dan Evenepoel. Zeker als het om klimmen gaat.

0
Gapenberg 7 augustus 2022 om 08:29

En op basis van wat denk je dat?
Feit dat hij 5de is in een rondje dat evenepoel al won?

Of al die keren dat Hij hem in een tijdrit heeft verslagen?

Versta me niet verkeerd ben fan van deze jonge gast maar evenepoel staat toch op alle
gebied paar treden hoger

0
williams 7 augustus 2022 om 09:42

Van dan van Gebeid ?

0
Panache 7 augustus 2022 om 10:08

Het barst van de jongelingen die hier en daar een leuke uitslag rijden maar die qua grote ronde nog volledig onbeschreven bladen zijn: Rodriquez, Johannessen, Leemreize, Van Wilder, Ayuso, Plapp, etc.

0
Marlin 7 augustus 2022 om 13:57

@Gapenberg

Ongetwijfeld is Evenepoel beter op diverse vlakken. Maar het zou zomaar kunnen dat Van Wilders beter blijkt in drieweekse rittenwedstrijden. Na de Vuelta zullen we eindelijk weten of Evenepoel een grote ronde aankan, zonder inzinkingen of zwakke dagen. Blijkt dat niet het geval te zijn, dan zie ik Van Wilders over een paar jaren als kopman uitgespeeld te worden in grote rondes. Met Evenepoel als rittenkaper. Maar we weten natuurlijk ook niet of Van Wilders drie weken op topniveau aankan. In de Vuelta zullen we het nog niet te weten komen, want dan moet hij knechten voor Evenepoel, zodat hij niet zal meespelen voor de rangschikking.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone