Ilan Van Wilder maakt rentree in Grand Prix de Wallonie

dinsdag 14 september 2021 om 18:14
Ilan Van Wilder maakt rentree in Grand Prix de Wallonie

foto: Cor Vos

Ilan Van Wilder zal woensdag voor het eerst sinds de Clásica San Sebastián weer aan de start verschijnen van een wielerkoers. De Belg, die al een tijdje in onmin leeft met de ploegleiding van Team DSM, maakt deel uit van de definitieve selectie voor de Grand Prix de Wallonie.

De 21-jarige Van Wilder kwam zes weken geleden tijdens de Clásica San Sebastián voor het laatst in actie voor Team DSM. De beloftevolle Belgische ronderenner wist de Baskische koers niet uit te rijden en werd vervolgens niet meer opgeroepen voor een wedstrijd. Woensdag mag Van Wilder echter weer een rugnummer opspelden. Tiesj Benoot, Marco Brenner, Felix Gall, Florian Stork, Kevin Vermaerke en Henri Vandenabeele zijn woensdag zijn ploeggenoten.

Onmin en onvrede
Van Wilder en Team DSM leven al een tijdje op gespannen voet, nadat de renner liet weten graag te willen vertrekken bij de Duitse WorldTour-formatie. Van Wilder stuurt dus aan op een vertrek bij Team DSM, maar heeft nog wel een doorlopend contract tot eind 2022. In een exclusief interview met WielerFlits sprak hoofdcoach Rudi Kemna uit dat ze Van Wilder niet willen laten gaan.

Van Wilder, die buiten de selectie voor de Vuelta a España werd gelaten, uitte in augustus via social media nog zijn teleurstelling. “Ik kan niet uitleggen hoe teleurgesteld ik daarover (zijn niet-selectie voor de Vuelta, red.) ben en hoe down ik mij heb gevoeld de afgelopen weken. Een ding is zeker: ik ga proberen mijn plezier en motivatie terug te vinden op de fiets, en hopelijk kan ik dat vanaf volgend jaar doen in een nieuwe omgeving. I’ll be back.”

Dit artikel delen:

69 Reacties

JensVdB 14 september 2021 om 18:19

Ik hoop Lotto Soudal

0
de adelaar 14 september 2021 om 18:44

U valt in herhaling

0
Quintenri 14 september 2021 om 19:27

Ik hoop van niet want dat zou betekenen dat hij nog weinig gaat presteren.

0
Panache 14 september 2021 om 18:45

Die heeft twee maanden zijn eigen plan getrokken en gaat dan uiteraard de pannen van het dak rijden, aangezien hij het zelf allemaal zo goed schijnt te weten. Of gaan we een renner zien die thuis vakantie heeft genomen en niet als een prof zijn tijd heeft benut, kortom een flutuitslag of dnf? Dit zijn de momenten dat een renner ‘moet’ opstaan en kan laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

0
Martijn Arensman 14 september 2021 om 18:52

Volgens mij moet een renner helemaal niks. Zeker niet vanuit supporters bekeken. Om jezelf te pijnigen op een fiets is vooral wilskracht nodig.

0
Michelangelo 14 september 2021 om 19:03

Ik denk dat daarom ook “moet” tussen aanhalingstekens staat (wilde gok).

Ben het met Panache eens: vooralsnog lijkt het een jongen die enerzijds doet uitschijnen dat hij weet wat hij wil, en in zijn ambitie door de ploeg wordt belemmerd. Dan is het wel aan hem om te laten zien dat hij uit het juiste hout is gesneden om profrenner te zijn: door ook als het tegen zit gewoon een goed niveau te halen dat past bij een talent als Van Wilder, en vooral ook bij de praatjes die hij heeft richting zijn huidige werkgever.

0
Stablinsky 14 september 2021 om 20:28

Hij zit al een hele tijd zonder competitie, hoe kun je dan verwachten dat hij de pannen uit het dak gaat rijden.

Meepikken wat nog kan en volgend seizoen herstarten in een normale ploeg.

0
Panache 14 september 2021 om 20:56

Mathieu van der Poel won afgelopen zondag en was langer buiten competitie. Ik kan je nog wel 30 voorbeelden sturen van de Vuelta van Dumoulin tot de prestatie/wattages van een kwart peloton na Corona. Koersritme als indicator voor niveau is passé.

0
Stablinsky 14 september 2021 om 21:00

Ik kan je lijstje zelf wel aanvullen, maar er is een wezenlijk verschil tussen een comeback van Mvdp of WvA, die uit roulatie waren door lichamelijke ongemakken dan voor een jongen van 21 die mentaal gekraakt werd door zijn ploeg.

0
Panache 14 september 2021 om 21:24

Geen idee of Van Wilder mentaal gekraakt is. Maar waarom zou hij niet in staat zijn om zich zelfstandig in vorm te trainen? Aan het talent zal het niet liggen. Het hele conflict gaat er over dat Van Wilder als teamspeler niet de maximale progressie boekt en dat hij het als betweter nu op zijn eigen wijze aanpakt. Blijkt hij ook nu matig te presteren dan vind ik dat hetgeen dat tussen de regels gezegd wordt ‘Van Wilder heeft niet de mindset en toewijding van een topsporter’ ook expliciet uitgesproken mag worden. Sommige talenten hebben nu eenmaal een wake-up call nodig.

0
djerkson 14 september 2021 om 21:36

Zouden jullie geweldig presteren onder een vervelende werkgever die jullie zou dwarsbomen? Ik alvast niet. Ook: ik merk een totaal gebrek aan levingsvermogen, helaas niet voor het eerst.
Die jongen is getreiterd door een ploegbestuur dat al zovele jongens (bijna 20?) richting de exit heeft gestuurd. Het hoofddoel van het seizoen wordt dan ook nog eens geschrapt en dan verwachten jullie dat hij zijn tanden toont? Een ruggegraat van graniet, afgewerkt met titanium is wat jullie verwachten, dat besef je toch?
Tanden tonen zal hij doen in een gezonde werkomgeving, niet in een verstikkende nevel bezwangerd met toxisch topdown perspectief.

0
Stablinsky 14 september 2021 om 21:46

@Panache
Misschien moet je eens kijken naar de prestaties van Van Wilder in Romandie en de Dauphiné, alvorens te beweren dat hij niet de mindset van een topsporter heeft. Hij werd sinds juni niet meer opgesteld door zijn ploeg en kreeg het mentaal zwaar toen de ploeg haar belofte om dit jaar een grote ronde te rijden niet na kwam. Wel grof dat je hem een betweter noemt eigenlijk, zonder hem te kennen. Lees eens wat interviews met Van Wilder en je zult zien dat dit een hele rustige, bedeesde jongen. Geen tafelspringer, maar iemand die vanuit de luwte wil bouwen aan een carrière. In tegenstelling tot hoe jij hem verkeerd portretteert.

0
Panache 14 september 2021 om 21:52

Ik heb mij denk ik redelijk geïnformeerd en ook de tweet/HLN artikel gelezen waarin hij aangeeft niet meer te trainen (edit: mea culpa: waarin een bron aangeeft dat hij nog amper traint). Verder hoeven jullie het niet met mij eens te zijn, daar is een discussieforum ook voor (om verschillende visies naast elkaar en tegenover elkaar uiteen te zetten).

DSM loopt stroef, dat valt niet te ontkennen. Maar het team heeft sinds 2014 toch echt wel laten zien om dit soort type renners klaar te kunnen stomen voor de absolute top. Met Dumoulin, Kelderman en Hindley spreken we misschien wel over drie renners die enkel bij dit team een podium in een grote ronde behaalden. In dat licht is de houding van Van Wilder contraproductief. Het team verwijt hem een gebrek aan cooperation (samenwerking met en tussen de specialisten) en dat hij te veel zijn eigen zin doordrijft. Dat doordrijven van die eigen zin heeft Van Wilder (voormalig toptalent) een leuke Ronde van Romandië opgeleverd, maar verder was het niet indrukwekkend. Dat hij nu amper nog traint toont voor mij niet aan dat hij professioneel met zijn vak bezig is. Het wordt zo een self-fulfilling prophecy > doordat hij niet traint, wordt hij ook niet meer opgesteld, waardoor Van Wilder zegt 'ja daarom train ik ook niet meer'. Je salaris wordt maandelijks overgemaakt en het team wil je graag behouden, met werkweigering (ja dat is ook het trainen) geef je geen enkel positief signaal af richting het kleine wielerwereldje. Een gemiste kans.

0
AdZ 14 september 2021 om 22:13

@Panache, je moet je echt beter informeren. Waar haal je in %#%*&@ naam vandaan dat Van Wilder nauwelijks nog traint, om daar dan hele verhandelingen aan op te hangen?

Edit: een discussie forum ja, foute feiten verspreiden nee. Alhoewel dit forum natuurlijk ook maar een afspiegeling is van wat er 'buiten' gebeurt…

0
Kempen en Ko 14 september 2021 om 22:42

Werknemers met een verschrikkelijke baas presteren minder goed dan diegene die het naar hun zin hebben. Ik heb nooit een team gekend waar zoveel renners met ongenoegen zijn vertrokken. Velen van hen zelfs voortijdig.

0
zietemgaan 14 september 2021 om 22:51

@Panache: voormalig toptalent??? Talent heb je of heb je niet: je uitspraken zitten toch in een vreemde persoonlijke anti-sfeer hoor …

0
Michelangelo 14 september 2021 om 23:06

@kempen, de mannen van quickstep ontkrachten jouw stelling volledig. Verschrikkelijke baas, maar keihard fietsen. Uit angst voor de camion waarschijnlijk …

0
Kempen en Ko 14 september 2021 om 23:14

Je begrijpt het verkeerd Michel.

Het gaat er niet om wat de forummurs van de baas vinden. Het gaat erom wat de renners zeggen. DSM lieten 15 renners zich negatief uit. Over Patje laten ze zich louter positief uit, Kittel, Jungels, Lampaert, Cav, Jakobsen. The list goes on & on. Enkel Thomas DG, maarja das ne specioalen eh.

EDIT: ik heb Almeida nog niet gehoord. Ik denk dat hij zijn plaats heeft leren kennen.

0
Murcia 14 september 2021 om 23:34

Almeida heeft juist bewezen hoe dom Patrick die hele Giro heeft aangepakt door Remco zo op de voorgrond te zetten. Had een zwakke dag in het begin daar maar werd sterker en sterker gedurende de resterende weken en zelfs de rest van het seizoen. De Don heeft ook geen sneer meer durven maken en de Portugees gaat nu als een toprenner met overwinningen naar zijn volgende werkgever. Die heeft de mentale oorlog met Lefevere gewonnen. Bij DQS heeft men en zal men geen ploeg krijgen volgend jaar die serieus hoge ogen gaat gooien in de ondersteuning van klassements man Evenepoel. Kopman Almeida zal in de Giro echt wel iets beters om zich heen krijgen dan Knox en Masnada.

0
Kempen en Ko 14 september 2021 om 23:58

Murcia
Al zet je er team sky 2016 omheen, dan had Almeida nog dezelfde plek in de Giro behaald. Hij was heel slecht in het begin. Verloor dik 4 minuten. Daarna kunnen profiteren van andere treinen en af en toe tijd gepakt.

Bij DQS wordt het niet de rondeman en voor de grote eendaagsen hebben ze Alaphilippe. Nu laat Patje Almeida lekker Rondje van Luxemburg rijden. En hij krijgt nog waar voor z'n geld ook. Alsie de ring kust mag ie nog mee naar Italië als wisselkopman.

0
Lalsacien 15 september 2021 om 06:41

@alle betweters het is te makkelijk om de goede of slechte vorm van een renner enkel en alleen toe te schrijven aan de ploeg waar hij rijdt.

0
Limal 15 september 2021 om 07:46

Als Wout en Mathieu meteen bij hun terugkeer koersen winnen dan heet het (terecht) dat dat buitengewoon knap is, maar als Ilan Van Wilder terugkeert, dan *moet* hij presteren of het bewijs is daar dat het een voormalig toptalent is dat niet voor zijn vak leeft? Tja.

Kijk eens naar het lijstje van Pogacar na zijn OS-break: DNF in Plouay, slechts 12e in de ITT op het EK, alweer 5e in de wegrit enkele dagen later. Zijn we het er allemaal over eens dat Pogacar op vlak van talent en mentaliteit absolute wereldtop is? Als zelfs díé al enkele koersen nodig heeft om weer gerodeerd te raken, dan zou dat voor een (door zijn team veel minder ondersteunde) Van Wilder ook moeten mogen, lijkt me.

Jonge sporters afbreken wanneer ze niet voldoen aan je eigen onrealistische verwachtingen is niet netjes, Panache. Ik ga niet mee in de 'generation wars', maar je klinkt hier een beetje als een 'boomer' die het heeft over een 'precious white snowflake'.

0
Michelangelo 15 september 2021 om 08:29

@Limal,

Ik hoor misschien bij de ouwe lullen. Maar ik zie steeds vaker berichten over jonge wielrenners uit de lage landen die net komen kijken maar alles al beter weten. En dat past met het beeld wat ik om me heen zie bij veel jongeren in het algemeen: die laten zich niets meer zeggen, denken allemaal dat ze de wijsheid in pacht hebben en alles al snappen.
In mijn tijd was dat toch echt nog wat anders. Natuurlijk had je geen youtube dat vol stond met leerzame filmpjes, en ook internet vol met meningen en wijsheden was er nog niet. Dus je leerde anders. En keek je rond, leerde van ouderen, deed ervaring op, en stapje voor stapje voelde je jezelf volwaardig deelnemer in discussies en maatschappij.

Nu vraag ik me af of de jeugd van tegenwoordig echt zoveel slimmer is (en ik destijds zoveel dommer), en het ook daadwerkelijk allemaal weet. Of dat het vooral is dat ze menen het te weten, en daardoor niet meer open lijken te staan voor ervaringen van mensen die gepokt en gemazeld zijn in hun vak. Van Wilder wekt op zijn zachtst gezegd die indruk, maar ook Evenepoel heeft aangegeven dat ze hem zijn ding lekker “op zijn manier” moeten laten doen, daarmee aangevend dat je eigenlijk gewoon slecht te sturen bent.

0
Michiel 15 september 2021 om 08:42

Eens Michelangelo. Ze weten alles beter en zijn vreselijk vol van zichzelf. Socrates zullen ze niet zo snel citeren.

0
11 na 11 15 september 2021 om 12:40

Beste Panache,

Je bent allerminst geïnformeerd.

Je las een artikel waar een anonieme bron in werd geciteerd en de journalist niet de moeite deed om de informatie te verifiëren.

Van Wilder traint dagelijks.

Al zijn trainingsritten staan op Strava en zijn publiekelijk beschikbaar. Zo moeilijk was het dus om jezelf beter te informeren.

Jammer dat je dus dènkt te weten waarover je spreekt en zodoende een heel verhaal vol veronderstellingen gaat ophangen gebaseerd op foutieve informatie die je makkelijk had kunnen ontkrachten had je slechts een fractie van de energie die je al weken steekt in berichten om Van Wilder in een slecht daglicht te stellen, gestoken in het verifiëren van de informatie waar je maar al te graag van uit ging dat ze klopte.

Jouw verhaal vol veronderstellingen valt als een kaartenhuisje in elkaar gezien het niet meer dan onzin is, gebaseerd op andere onzin.

Graag zou ik van jou het bewijs zien waar Van Wilder zelf zou verklaard hebben niet meer te trainen, zoals jij hier beweert. Indien je verhaal meer is dan pure lulkoek, mag dit niet moeilijk zijn. Alvast bedankt.

Van Ilan hoef je dit jaar overigens geen grootse prestaties meer te verwachten. En dat heeft niets te maken met een gebrek aan training, maar aan een gebrek aan wedstrijdritme (sommige renners hebben dit wel degelijk nodig en/of doen geen andere competitie zoals mountainbike, piste of veldrijden tussendoor), een gebrek aan geloof, vertrouwen… Met slechts 30 wedstrijd dagen (geen 31 zoals PCS beweert) dit jaar en een periode van bijna 3 maanden waarin hij slechts één keer een rugnummer kon opspelden, weet je dat je geen wonderen moet verwachten.

0
Stablinsky 14 september 2021 om 22:09

Tegenover werkweigering staat ´recht op werk´, i.e. laten starten in wedstrijden die beloofd waren.

En zoals Djerkson zei, DSM heeft een structureel probleem. Van Wilder is het zoveelste slachtoffer op rij.
En dat Kelderman top 3 in een grote ronde reed bij DSM was niet de verdienste van de ploeg, maar het logische gevolg van een gebrek aan echte toppers in die corona-editie. Ik schat zijn top 5 in de Tour hoger in dan het podiumin de Giro trouwens, een top 5 bij Bora overigens, niet bij DSM. En Dumoulin is wereldtop, dat hij de Giro won is voornamelijk zijn eigen verdienste, hij had die Giro ook wel gewonnen als hij in een andere ploeg had gezeten.

0
Anton van Valouwe 15 september 2021 om 09:51

Inderdaad, de overstap van Dumoulin is een overweldigend succes geworden, mede dankzij de soap tijdens de Vuelta van vorig jaar, toen hij aangaf "op" te zijn en meneer Zeeman het beter wist omdat de cijfertjes anders uitwezen.
De gevolgen zijn bekend!

"Tegenover werkweigering staat ´recht op werk´, i.e. laten starten in wedstrijden die beloofd waren"

Pascal Eenkhoorn was bij TJV een plek in de Vuelta beloofd en dat ging ook niet door, heb je hem gehoord?

0
Scott Sunderland 15 september 2021 om 01:15

Ongeacht wie er meer fout zit hier, de werkrelatie tussen DSM en Van Wilder is totaal verziekt. Samen verdergaan lijkt mij zinloos. Van Wilder is natuurlijk absoluut een talentvolle renner.

0
Romāns Vainšteins 15 september 2021 om 07:26

Schuld bij beiden. DSM met de wat rigide structuur, van Wilder met de misvatting dat dit stramien hem zou passen. Eerlijk toegeven, boks, je eigen weg gaan, klaar.

0
Panache 15 september 2021 om 07:38

We gaan het zien. Iedereen mag zijn eigen mening vormen maar het is toch echt Van Wilder zelf die moet antwoorden met de benen. De status van toptalent (o.a. 3e l’Avenir) daar kan je even op teren, maar de apenrots is smal en er is geen plaats voor al die renners die daar willen plaatsnemen. We gaan het dus zien. Free tickets bestaan niet meer. Over 13 maanden weten we heel wat meer en wordt ook langzaam duidelijk of de huidige problemen van tijdelijke aard zijn, of dat er structureel iets mist om te kunnen wedijveren op het (aller)hoogste niveau.

0
Limal 15 september 2021 om 07:55

Ah, dus hij krijgt dan toch 13 maanden om zich te bewijzen in plaats van 1 of 2 wedstrijden? Goed dat je uiteindelijk tot dat inzicht kwam.

0
Panache 15 september 2021 om 09:04

Dat is geen nieuw inzicht Limal, je framing is weer erg doorzichtig. Vanaf mijn eerste post is duidelijk dat ik vind dat Van Wilder met de benen moet antwoorden en rap ook. Of zijn krediet 1 wedstrijd of nog 10 jaar duurt is aan de teams die hem een contract willen aanbieden. De marktwerking bepaalt hoe dat gaat verlopen. Dat staat volledig los van wat ik zelf verwacht en vind van de manier waarop hij met de zaken om gaat.

Zoals hier onder staat: "jij bent een groot talent, laat dat zien en deuren vliegen voor je open".

0
Marik 15 september 2021 om 09:20

(zoals bijna altijd) +1 voor Panache

0
AdZ 15 september 2021 om 10:26

Nou nee hoor. Als je de kern van je betoog bewust onderbouwt met foute feiten en daar niet op terugkomt als je er op aangesproken wordt, dan zit je voor mij in de hoek van de wappies. Succes ermee!

0
Panache 15 september 2021 om 10:35

Onderbouw met bron welke ‘feiten’ fout zouden zijn. Ik verwacht een gedegen stuk, zeker omdat je over wappie spreekt.

0
AdZ 15 september 2021 om 11:11

Goed dat je je aangesproken voelt.

Je hebt mijn posting hierboven gezien toch? Je stelt dat de man niet traint en daar hang je je hele betoog aan op.

De man traint zich de afgelopen weken echter suf. Als je even zoekt, kan je dat zelf ook constateren. Over jezelf informeren gesproken…

0
zietemgaan 15 september 2021 om 11:23

Dat ze jou nog niet tot opperbondscoachallertijden hebben gemaakt Panache, dat begrijp ik toch niet hoor ;) Royaal spreek je je autoritaire oordeel uit en “geeft” Van Wilder nog 13 maanden. Tot daar de stijl, au point: je kan ook gewoon supporteren voor een jong talent en maar hopen, positief, optimistisch, dat het hem goed gaat en zoals ik al eerder zei: talent heb je of heb je niet, dat verdwijnt niet plots. Talent betekent ook mentale weerbaarheid, daar zit het verschil tussen doorbreken of niet, het gewicht van de koers kunnen dragen zoals dat zo mooi heet. In die zin ben ik blij dat er een scheut zelfbewustzijn in Van Wilder zit! Maar daar hebben old white men met een bepaald misantroop wereldbeeld het dus moeilijk mee ;)

0
Panache 15 september 2021 om 12:00

@ Adz

Matt Winston:
“Het proces, de groep, is belangrijk. De renners maken deel uit van het complete rooster van Team DSM, maar staan er niet boven."
"Het is een coaching proces. Off-bike en on-bike. Wat het off-bike plan betreft, heeft Ilan nog stappen te zetten.”

Rudi Kemna:
"Je kan een goede renner zijn, die goede resultaten neerzet, maar als je het team in zijn geheel niet sterker maakt, dan kan dat een reden zijn om jou niet te selecteren."
"Ilan is een talent. Een goede jongen. Maar hij heeft nog grote stappen te zetten in de factor ‘cooperation’. Dat is nog niet op het niveau dat we willen."
"Fysiek was hij er klaar voor. Maar ook de onderlinge samenwerking is noodzakelijk."

Het laatste nieuws:
"De jongen ligt met zichzelf in de knoop. Aan koersen komt hij dit seizoen wellicht niet meer toe. Hij traint ook amper nog. Waarom zou hij? Hij heeft voorlopig geen doel meer."

Graag verneem ik van jou bronnen waaruit blijkt dat Van Wilder qua instelling en trainingsarbeid de afgelopen maanden wél als een topper in spe leeft en traint.

0
11 na 11 15 september 2021 om 15:02

Beste Panache,

ook hier ga je tegen een rotvaart uit de bocht. Opnieuw kom je met de bewering van een anonieme bron (terwijl je in een vorig bericht nog beweerde dat Van Wilder zelf zou verklaard hebben (bijna) niet meer te trainen) die compleet fout zit. Lees gerust mijn vorige bericht, een reactie op een ander bericht van je. Van Wilder zijn trainingsritten staan op Strava. Had je een beetje integriteit in je discours willen stoppen, dan was dat dus zeer eenvoudig en snel te weerleggen en kon het gros van je veronderstellingen daarop gebaseerd, ook meteen de vuilbak in. Maar iets zegt me dat het je wel goed uitkomt, wat maakt het uit of die informatie klopt, zolang het maar in je kraam past en je vanaf nu elke kans die je krijgt Van Wilder kan zwart maken.

Wat betreft dat krediet dat ploegen hem nog willen geven… maak je geen zorgen beste Panache. Gelukkig ligt de kennis en het begrip bij professionele wielerploegen hoger dan bij Wielerflitshelden die denken te weten waarover ze spreken. Ik kan je zeggen dat er vorige maand al minstens 6 WT ploegen waren die Ilan volgend jaar in de rangen willen, waaronder ironisch genoeg ook DSM. Vooral dat laatste zou je als signaal kunnen interpreteren dat het gros van je aannames en veronderstellingen larie is. Als Van Wilder helemaal niet zo talentvol is, een moeilijk karakter, met gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen, waarom zou DSM dan in godsnaam met hem verder willen? Waarom laat DSM hem dan niet gewoon gaan, net zoals Gall? Die overigens bij hetzelfde management zit, en die ook nog een lopend contract had. De vraag stellen is ze beantwoorden.

0
Michiel 15 september 2021 om 15:11

Wat een frustratie 11 voor 11. Lol

0
Michelangelo 15 september 2021 om 15:17

@11 na 11,

Het gegeven dat veel wielerploegen graag met Van Wilder willen verder werken, wil niet zeggen dat er niks aan mankeert. Van Wilder zal prima waarden trappen, maar ook zijn uitdagingen hebben.

Wielrennen is uiteindelijk een teamsport. En dat betekent dat er andere vaardigheden bij komen kijken dan enkel wattages duwen. Waarschijnlijk heeft DSM, net als de andere geinteresseerde ploegen, de hoop dat het kwartje gaat vallen, dat hij zowel zijn wattages kan laten spreken alsook gewoon een renner wordt die samenwerkt op de manier zoals de ploegbaas het wil. Dat zal bij DSM zo zijn, maar bij iedere andere ploeg waar hij heen zou gaan. En als hij echt een eigenwijze eigenheimer is, dan kan hij beter snel hele goede resultaten gaan halen, zodat het gedrag vergoelijkt kan worden met champagne (zoals bij die andere eigenwijze jonge renner). En anders moet hij lekker gaan veldrijden of mountainbiken; takken van de wielersport waar het team net wat minder belangrijk is dan de individuele renner.

0
Panache 15 september 2021 om 16:02

En ter aanvulling richting 11e van de 11e is de strava van Van Wilder juist een indicatie dat zijn trainingen op een lager pitje staan.

Bernal
Januari: 3.000 km, 100 uur, 43k hoogtemeters.
Juli: 3.331 km, 114 uur, 51k hoogtemeters.

Bardet
Januari: 2.528 km, 90 uur, 47k hoogtemeters.
Juli: 2.920 km, 108 uur, 72k hoogtemeters.

Van Wilder
Januari: 2.888 km, 95 uur, 30k hoogtemeters.
Augustus: 2.394 km, 75 uur, 18k hoogtemeters.

0
AdZ 15 september 2021 om 19:00

Haha hij traint de laatste weken maar 700km per week. En dat is volgens jou op een laag pitje, traint bijna niet meer etc. Vervolgens wil je dat aantonen met (hehe hij kijkt eindelijk naar) cijfers op strava en door die te vergelijken met andere profs (die ook nog eens veel wedstrijd kms rijden)

Manman wat probeer je opzichtig je gelijk te halen. Zoals ik al meldde, je komt op mij over als een wappie, die bewust foute info verspreidt om z'n punt te maken. Dit is een discussieforum, geen plek voor onzin!

0
Panache 15 september 2021 om 19:09

Bardet reed 0 koersen in juli. Bernal eentje op 31 juli.
Wat je ziet is dat Van Wilder in augustus bijna 20% minder kilometers trainde dan off-season in januari.
Kortom je valt bij ieder bewijs verder door de mand. Maar blijf vooral lachen en schelden om je gebrek aan inhoud te maskeren.

Edit: je blunders aanpassen is voor latere lezers tijdig hersteld, ik heb ze in ieder geval gezien en laat de vergelijking met andere renners staan.

0
AdZ 15 september 2021 om 19:14

Juli? Je totaliseert en vergelijkt toch januari en augustus? Bardet en Bernal rijden allebei de Vuelta… pfff niveau hoor!

0
Panache 15 september 2021 om 19:37

Je ziet wederom de kern over het hoofd en springt op een zijtak die enkel tot doel had jouw (later verwijderde) onzin te weerleggen. Kern = “Wat je ziet is dat Van Wilder in augustus bijna 20% minder kilometers trainde dan off-season in januari.” Maar inhoudelijk discussiëren zit er bij jou niet in. Iedere bezoeker kan zijn eigen conclusie trekken dus ik zal er een punt achter zetten voor je helemaal gaat flippen en de inhoud nog verder over gaat in getier, gescheld en Calimerogedrag.

0
S. Morgenstern 15 september 2021 om 19:41

Vandaag tweede renner van de ploeg. Lijkt me sterk dat hij heeft stilgezeten in die koersloze maanden.

0
Limal 15 september 2021 om 19:59

Panache, eerst zei je dat hij zelf gezegd had niet meer te trainen, dan bleek dat een quote te zijn van een anonieme getuige in Het Laagste Nieuws, en nu grijp je "20% minder dan in januari" aan om je gelijk te behalen, ondanks dat dat nog altijd in bijna 600km/week resulteert. Niet erg consistent…

Als je naar de trainingskilometers van andere profs kijkt, dan zie je (1) dat de waarden per week (dus ook maand) sterk kunnen fluctueren, en (2) dat sommigen meer trainingsarbeid aankunnen / nodig heben dan anderen. (Je herinnert je vast ook wel de discussies als zou Bernal rugproblemen hebben ontwikkeld door té intensief te trainen?) Van Wilder heeft in augustus één week niet getraind (vanwege de ontgoocheling van niet-selectie, een blessure, familiale omstandigheden, wie zal het zeggen?) en sindsdien zit hij weer op zijn normale niveau.

Voor de leut heb ik op strava eens gekeken naar zijn data van juli, alsook die van enkele van zijn jonge ploeggenoten bij DSM:
– Van Wilder (juli, 1 x DNF): 3265 km, 32k hm
– Hindley (juli, 1 wedstrijd): 2684 km, 63k hm
– Arensman (juli, 0 wedstrijden): 3164 km, 58k hm
– Eekhoff (augustus, 0 wedstrijden): 2903 km, 14k hm
– Vermaerke (juli, 1 wedstrijd): 2744 km, 41k hm

Wat kunnen we hier uit afleiden? Bitter weinig zonder de details te kennen. (Blessures? Hoogtestages ja of neen en hoe lang? Wat waren überhaupt de door de trainer opgelegde schema's?)

0
Panache 15 september 2021 om 20:29

Beste Limal, ik werd uitgemaakt voor wappie (en erger) omdat ik ‘zonder bewijs’ verkondigde dat Van Wilder minder traint (1), niet de maximale progressie boek (2), het zelf beter denkt te weten dan het team (3). De bewijzen die ik aandraag zijn van Matt Winston, Rudi Kemna, Het laatste nieuws en Strava.
Schijnbaar trekken we andere conclusies uit bovenstaande bronnen, dat kan. Maar ik neem aan dat het uit de wereld is dat ik dingen uit mijn duim zuig. Daar laat ik het verder bij.

0
Limal 15 september 2021 om 20:50

Changing the goal posts, again. Geef toch gewoon toe dat je fout was en dat hij veel meer getraind heeft in augustus dan je dacht. (Onderschreven door zijn uitslag vandaag)

Maar om terug te gaan naar de kern van de zaak: een jonge renner als Van Wilder afserveren vanwege problemen met de teamleiding van DSM is heel kort door de bocht. We kennen allemaal de precedenten bij die ploeg. Niet enkel met jonge renners trouwens. Of zoals Kemna zelf ook zei in dat interview waaruit je quoteerde: “Wat we net vertellen, dat is de ideale wereld. Maar niet alle karakters zijn dezelfde. En daar loopt het bij ons soms nog fout. Dat is een proces waar we door moeten. Waar we aan werken. Dat ‘samenwerken’ betekent ook dat iedereen zich aan zijn rol houdt. (…) Wat dat betreft, hebben we nog werk voor de boeg. Nog niet elke renner in de ploeg zit vandaag op dat niveau. En dat leidt tot issues, kleine conflicten. Dat mogen wij, ploegleiders, onszelf verwijten.”

0
Reiger 15 september 2021 om 21:00

Kunnen jullie alvast even een tijd prikken in de agenda waarop jullie morgen verdergaan? Dan zet ik de chippies, het kaasplankje en de drankjes alvast klaar! :)

0
Limal 15 september 2021 om 21:03

Dat zal verder niet nodig zijn, Reiger, Van Wilder heeft voldoende weerwerk geboden met de pedalen.

0
11 na 11 15 september 2021 om 21:22

Beste Panache,

Je beweerde dat Van Wilder niet meer trainde / bijna niet meer trainde.
Je beweerde dat Van Wilder dit zelf verklaard had.

Ik vroeg je hier naar bewijs. Je hebt geen bewijs afgeleverd (omdat beide stellingen ook onjuist waren), en dus kunnen we hier allemaal vaststellen dat je een hoop uit je nek staat te zwammen.

Verder wil je Van Wilder zijn trainingsschema leggen naast dat van Bernal en Bardet, om aan te tonen dat hij toch minder getraind had dan wat "wensbaar" zou zijn. Wel beste Panache, ik kan je vertellen dat Van Wilder eenvoudigweg de trainingsschema's volgt die hij krijgt van de ploeg. Als jij met al je kennis vindt dat hij niet genoeg traint, dan moet je je wijsheid snel gaan delen met het management van Team DSM, gezien zij het zijn die zijn planning en schema maken. Om je een hint te geven, een trainingsschema staat doorgaans in functie van de wedstrijden die volgen. Ik ben ervan overtuigd dat jij met al je inzicht en kennis als autoriteit en deskundige wel begrijpt wat dat betekent.

Beste Michelangelo,

Nergens heb ik beweerd dat Van Wilder perfect is, enkel dat Panache uit zijn nek staat te lullen. Ik denk dat dat inmiddels ook wel bewezen is. En waar Panache het krediet van Van Wilder bij deze of andere WT ploegen in twijfel wil trekken, kan ik enkel maar zeggen dat hij zich daar hoegenaamd geen zorgen over moet maken. Van Wilder geniet interesse van de armste tot de rijkste WT ploeg, en vele daar tussenin.

0
Reiger 15 september 2021 om 21:38

@Limal Desondanks gaat het blijkbaar nog even door!

0
Panache 15 september 2021 om 21:47

Speciaal dan voor jou Reiger, omdat ik de kermispost niet vergeten ben, de verlenging van deze battle.

Ik kan er niets over zeggen Limal, deze koers vandaag heb ik niet gezien. Schijnbaar is Van Wilder veel in beeld geweest en is zijn uitslag achter 16 pro/continentale renners niet representatief voor het staaltje fietsen dat hij heeft laten zien. Blij voor hem dat de weg omhoog weer gevonden is, wie weet waar het eindigt.

11e van de 11e: als generalist weet ik voldoende van opbouw en schema’s om vraagtekens te zetten bij het feit dat Van Wilder 20% minder trainde afgelopen maand dan in zijn off-season tijd. Welke bron heb jij om te staven dat dit de door DSM opgegeven schema’s zijn, of is het gewoon je dikke duim? Ik heb al vele bronnen gegeven, dat stukje feiten mis ik bij de personen die mijn mening over de gang van zaken aanvallen.

0
Michelangelo 15 september 2021 om 21:59

@11na11,
Ik denk dat Van Wilder nog bij geen enkele ploeg krediet heeft opgebouwd. Dat doe je op de meeste plekken ook pas als je ergens bent of werkt.

Ik denk wel dat de vermogens interessant genoeg zijn voor heel veel ploegen om een gecalculeerd risico te nemen met een jonge renner die misschien bekend staat als eigenwijs en moeilijk. Hij zal gezien de huidige situatie en zijn leeftijd niet de wereld kosten, biedt hem een contract van max 2 jaar, en je kunt je er waarschijnlijk geen echte buil aan vallen als kapitaalkrachtige ploeg.

Blijkt hij inderdaad het eigenwijze mannetje, dan heb je gewoon 2 jaar lang een jonge renner op je loonlijst gehad. En rendeert hij wel / maakt hij de klik in zijn hoofd, dan heb je vaak het eerste de mogelijkheid voor een ferme contractverbetering, en heb je een mogelijk goudhaantje in de ploeg.

En of hij nu wel of niet veel getraind heeft: ik denk dat het aan hem is om te bewijzen wat hij in huis heeft naast zijn eigen wijsheid. Of dat nu is om uiteindelijk normaal te gaan functioneren in zijn huidige ploeg waar hij onder contract staat, of om uiteindelijk een overstap te forceren (waar ik overigens geen fan van ben: afspraak is afspraak, contract is contract, in goede en in slechte tijden)

0
11 na 11 15 september 2021 om 22:02

Beste Reiger,

onzin de wereld uit helpen zou iets moeten zijn wat iedereen wenst en ten goede komt. Niet in het minst de persoon in kwestie die met zijn neus op de feiten wordt gedrukt, gezien hij hieruit kan leren en zodoende voorkomen in de toekomst nogmaals voor aap te staan. De eer mag dan even gekrenkt zijn, indien de persoon in kwestie de nodige volwassenheid en nederigheid kan aanwenden, zal dit enkel mentale groei teweeg brengen. Ik denk dat heel de Wielerflits community er baat bij heeft dat de feiten gekend zijn, en de leugens en fakenews, ontkracht worden.

0
11 na 11 15 september 2021 om 22:32

Beste Michelangelo,

we kunnen hier gerust de definitie van het woord "krediet" trachten te ontleden. Het feit is dat het punt dat Panache trachtte te maken was, dat Van Wilder diende op te letten of hij geen interessante aanbiedingen meer zou krijgen na zijn "wangedrag" (hetgeen grotendeels bestaat uit onjuistheden die Panache Van Wilder trachtte op te spelden). Ik kan dus enkel, nogmaals, stellen dat noch Panache, noch Van Wilder zich hier zorgen hoeven over te maken.

Beste Panache,

mijn gebruikersnaam is 11 na 11, omdat ik me vanmiddag om exact 11 na 11 registreerde om te reageren op de onwaarheden in jouw berichten. Op die manier kan je mijn gebruikersnaam beter onthouden. Ik ben ervan overtuigd dat je hiermee geenszins een gebrek aan respect wou uiten, en dat het eenvoudigweg een vergissing was.

Doch, het is heel eenvoudig. Jij maakte verklaringen die niet waar waren. Ik heb dit kunnen aantonen. Wees aub een gracieuze verliezer en erken dat je uit je duim stond te zuigen. Pas op, ik heb begrip voor je situatie. Je leest iets met een half oog, wordt afgeleid door iets anders, en enkele weken later denk je dat je iets gelezen of gehoord had, wat helaas niet correct blijkt te zijn. Je dacht dat Van Wilder dit verklaarde, het was helaas een anonieme bron. Je ging er vervolgens van uit dat wat die persoon stond uit te kramen dus ook 100% klopte, en dat blijkt vervolgens niet zo te zijn. Met als gevolg sta jij na een heel pleidooi dat daarop gebaseerd is, voor aap. Dat is uiteraard zeer jammer en je voelt je gekrenkt. Begrijp ik best. Wat je dan best kan doen is gewoon toegeven wat iedereen intussen weet: je zat fout. Op deze manier kan je opnieuw mentale rust opzoeken en hoef je de lijdensweg niet nodeloos te rekken.

Wat betreft mijn bron dat dit de trainingsschema's zijn die de ploeg uittekende voor Van Wilder, ga je me op mijn woord moeten geloven. Maar bedenk het volgende: hoe overtuigd ben je ervan dat wat ik zeg niet kan kloppen? Wat indien je hier opnieuw uit de bocht gaat en dat bvb in een interview binnen enkele dagen, weken, maanden Van Wilder of DSM zelf bevestigen dat hij inderdaad nooit afweek van de trainingsschema's die de ploeg hem oplegde? Wil je dat risico nog lopen? Ik zou het in jouw geval niet doen, maar iets zegt me dat het sterker zal zijn dan jezelf. Dat je de aandacht zal willen verleggen van de zaken waarvan we inmiddels weten dat ze uit je nek gekletst waren, naar een bewering die (voorlopig) niet bewezen kan worden. Bedenk ook dat de kans groot is dat er in dit stadium reeds advocaten aan te pas komen tussen Van Wilder en DSM. En bedenk je dan, dat indien Van Wilder zich niet zou gehouden hebben aan de trainingsschema's van de ploeg, dat dit niet in zijn voordeel zou pleiten indien hier ooit een zaak van zou komen. En nogmaals, bedenk je dan of DSM met iemand die zich zou gedragen zoals jij het je voorstelde, alle moeite van de wereld zou doen, om hem aan boord te houden. Terwijl dit hoegenaamd niet in hun aard ligt.

0
Panache 15 september 2021 om 22:49

11e van de 11e was inderdaad een vergissing. Geen idee hoe het komt dat ik bij het lezen van jouw berichten aan een benevelde toestand moet denken. Mijn brein werkt zeer eigenzinnig, omdat vanuit beneveling mijn gedachten gaan afdwalen naar de grote boze wolf… Maar ter zake: je hebt een grote duim en je bent niet in staat je uitspraken te staven met bronnen. Buiten heel veel bluf is er schrikbarend weinig inhoud. Van alles wat ik beweerd heb zijn bronnen, uitgezonderd het foutje waar ik sprak over een tweet van Van Wilder zelf (daar staat ook al lang een mea culpa). De rest is onderbouwd door Matt Winston, Kemna, HLN, Strava. Dus nee ik voel mij hier niet in mijn hemd staan.

0
Murcia 15 september 2021 om 23:11

In de discussie rond Van Wilder kent geen van ons het hele verhaal maar dat het allemaal aan hem ligt lijkt mij nogal sterk, vandaag in het Nieuwsblad blijkt dat zijn deelname in Wallonië komt omdat de UCI met maatregelen was gekomen als DSM een fitte renner langer dan zes weken verbiedt om aan wedstrijden deel te nemen. Dat is dus in tegenspraak met de suggestie van een renner die alles er aan zou doen om onder het rijden van koersen uit te komen. Bij DSM zit een structureel probleem wat echt niet weg is na een goede Vuelta dankzij hoofdzakelijk een renner die niet wist hoe snel hij moest vertrekken.

0
11 na 11 15 september 2021 om 23:12

Beste Panache,

ik vind dat jammer, het zou tot een mooi moment van introspectie kunnen leiden.

Beste Michelangelo,

die gebruikersnaam was gewoon een gebrek aan inspiratie. Het was 11 na 11 dus hup.

Ik weet overigens niet of ik op regelmatige basis zal deelnemen aan discussies.

groeten.

0
Reiger 15 september 2021 om 23:12

@Michelangelo Om maar eens zomaar 2 compleet willekeurige laatste namen hier te droppen natuurlijk :)
Zie je wel! RV zijn trucje is eigenlijk best makkelijk. Any idiot can do it.

0
S. Morgenstern 15 september 2021 om 23:18

Van Wilder heeft dus niets minder getraind dan zijn ploeggenoten. Conclusie lijkt me dus dat het onzinnig is om te denken dat het gerucht klopte dat hij zijn trainingen niet meer afwerkte.

0
beppe-saronni 15 september 2021 om 08:56

Ik zou zeggen: jongen, ga eerst een iets presteren voor de centen die je krijgt. Ga geen ongenoegen ventileren via pers of social media. Je hebt bij vol verstand een contract getekend en als je echt weg wil zal er boter bij de vis gedaan moeten worden. Jij bent een groot talent, laat dat zien en deuren vliegen voor je open. Als het niet bij DSM moet zijn dan maar elders. Succes met jouw carriere

0
Anton van Valouwe 15 september 2021 om 09:43

Het barst van de grote talenten, maar om te voorkomen dat je een "eeuwig" talent blijft, moet je wel over de juiste mentaliteit beschikken!

0
xistnc 15 september 2021 om 10:36

Tja, misschien zou Van Wilder best een nieuwe naam willen kiezen en zijn carrière onder die nieuwe naam opnieuw willen lanceren.

0
Michelangelo 15 september 2021 om 22:15

@xistnc,
Dan zijn er vast enkele wielerflitsers die hem hierover kunnen adviseren. Die intussen een hoop ervaring op hebben gedaan met het zichzelf opnieuw uitvinden en in de markt zetten onder een andere naam.

Wie weet wordt hij wel de “hollow-knight” van het peloton; de illustere renner die onder vele namen bekend staat, maar waarvan uiteindelijk niemand zijn ware identiteit weet.

0
Panache 15 september 2021 om 22:18

Deze is dan weer spitsvondig +1

0
Bontempi 15 september 2021 om 10:33

Het zit dan toch weer redelijk goed tussen hem en het team.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone