IJzersterke Krists Neilands grijpt de macht in Hongarije

IJzersterke Krists Neilands grijpt de macht in Hongarije

foto: Cor Vos

donderdag 13 juni 2019 om 18:20

Krists Neilands mag zich de nieuwe leider noemen in de Ronde van Hongarije. De 24-jarige Let van Israel Cycling Academy wist in de tweede etappe naar Miskolc op knappe wijze naar de ritzege te soleren. Eerste achtervolgers Louis Bendixen en Marco Frapporti finishten op één minuut.

Manuel Belletti en de Ronde van Hongarije: het is een gelukkig huwelijk. De Italiaanse sprinter wist zich vorig jaar al tot eindwinnaar te kronen, maar de renner van Androni Giocattoli-Sidermec gaat ook deze week weer aan de leiding. De tweede etappe van Balassagyarmat naar Miskolc was echter zeer pittig.

De renners moesten vandaag namelijk twee gecategoriseerde beklimmingen overwinnen, waaronder een ware tongbreker: de Bukkszentkereszt (10,8 km aan 3,6%). Het bleek het ideale terrein voor Neilands om wat te proberen. De beloftevolle renner – die dinsdag al tweede werd in de proloog – bleek uiteindelijk een klasse apart in de lastige finale.

Hij kwam dan ook als eerste over de finish, ruim voor Bendixen en Frapporti. Neilands neemt zodoende de leiderstrui over van Manuel Belletti, die net buiten de top-10 eindigde. Morgen gaat de Ronde van Hongarije verder met een relatief vlakke etappe naar Tiszafüred.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wielerfan999 13 juni 2019 om 18:22

Er heeft ook nog een valpartij plaatsgevonden in de laatste kilometer in de achtervolgende groep. Hierdoor is de groep in verschillende groepjes opgesplitst.

0
west 13 juni 2019 om 19:08

Strafste overwinning van de dag!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone