Ide Schelling maakt WorldTour-debuut in Tour Down Under

zaterdag 11 januari 2020 om 08:42
Ide Schelling maakt WorldTour-debuut in Tour Down Under

foto: Cor Vos

Ide Schelling is door zijn nieuwe team BORA-hansgrohe opgesteld voor de Tour Down Under. Daarmee maakt de Nederlander al vroeg in het seizoen zijn debuut in een WorldTour-wedstrijd.

Schelling maakte onlangs de overstap van SEG Racing naar BORA-hansgrohe, waar hij als neoprof een tweejarig contract tekende. De Duitse ploeg laat de Nederlander meteen kennismaken met het grote werk, want zijn naam staat bij de zeven namen die aan de start staan van de Tour Down Under. Ook Erik Baška, Cesare Benedetti, Martin Laas, Jay McCarthy, Juraj Sagan en Michael Schwarzmann reizen af naar Australië.

De Tour Down Under wordt verreden van 21-26 januari.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Tour Down Under 2020
flag-sk Erik Baška
flag-it Cesare Benedetti
flag-ee Martin Laas
flag-au Jay McCarthy
flag-sk Juraj Sagan
flag-nl Ide Schelling
flag-de Michael Schwarzmann

Dit artikel delen:

3 Reacties

Roche 11 januari 2020 om 10:52

Magere selectie met alle respect. Geen topsprinter, geen klassementsrenner en McCarthy mag het weer proberen bij de Cadel Evans Great Ocean Road Race

Polleke 11 januari 2020 om 13:00

Toch veel ploegen die deze wedstrijd als een moetertje benaderen als je de selecties bekijkt..

rosencrantz 11 januari 2020 om 16:47

logisch ook, wie goed is in deze race kan weinig doen met zijn goede conditie de weken nadien: alleen maar zandbakrondjes winnen. Weinig interessant dus voor heel veel renners. Deze race verdient een betere plek op de kalender, alleen is het voor de Australiërs niet zo interessant om te veranderen. (Australia Day)

Headlines

Materiaalzone