Hugh Carthy keert terug naar Giro: “Top tien is realistische doelstelling”

vrijdag 3 januari 2020 om 15:39
Hugh Carthy keert terug naar Giro: “Top tien is realistische doelstelling”

Hugh Carthy - foto: Cor Vos

Hugh Carthy gaat zich komend jaar voor het eerste richten op het rijden van een klassement in een grote ronde. Een plaats bij de eerste tien is het doel voor de Brit van EF Education First, maar hij sluit een top vijf-klassering niet uit.

Hij had ook naar de Tour gekund, maar de Brit koos uiteindelijk voor de Ronde van Italië, waar hij vorig jaar onder meer indruk maakte met zijn klimprestaties op de Mortirolo. Hij eindigde als elfde in het eindklassement. “Ik wil terug. Ik heb geleerd van vorig jaar en dat wil ik dit jaar in praktijk brengen”, zegt Carthy tegen Cyclingnews.

“De Tour was een optie, maar op dit moment in mijn carrière wil ik me richten op de Giro”, vervolgt Carthy. “Over het algemeen ligt die wedstrijd mij wel. Het is een koers waarbij aanvallen nog steeds loont. Je kunt strategisch koersen en in het hooggebergte kunnen ontsnappingen tot het einde wegblijven.”

Carthy, die sinds 2017 voor de ploeg van Jonathan Vaughters rijdt, wil nog niet al te hoog van de toren blazen: “Top tien zou mooi zijn”, zegt hij. “Je weet het nooit, want je kunt in de eerste week zomaar onderuit gaan en een paar minuten verliezen. Maar dat kan anderen ook gebeuren en dan zou een top vijf-klassering binnen bereik liggen. Als ik geluk heb en gezond blijf is top tien een realistische doelstelling.”

Carthy zal in de Tour de la Provence voor het eerst op de startlijst van een koers verschijnen. Daarna volgen deelnames aan de Ronde van Catalonië en de Ronde van Romandië alvorens hij in topvorm af wil reizen naar Hongarije, waar de Giro d’Italia dit jaar zal starten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Rawolf 3 januari 2020 om 15:45

Mooie renner die de aanval niet schuwt, ben benieuwd wie bij EF aan zijn zijde rijdt in de Giro.

0
Duh 3 januari 2020 om 15:45

Edit redactie: Bedankt, aangepast!

0
josi 3 januari 2020 om 16:51

Top 10 is zeker mogelijk. Top 5 lijkt me wel wat te hoog gegrepen, zeker met al die tijdritkilometers op het programma. Da’s nou niet echt z’n specialiteit.

0
Samlambeej 3 januari 2020 om 17:39

Top 5 onhaalbaar.

0
Scott Sunderland 3 januari 2020 om 17:42

Mee eens. Top tien moet kunnen. Plaats 6 t/m 10. Mits in topvorm. Moeilijk inschatten waartoe hij echt in staat zal zijn in de toekomst.

0
Samlambeej 3 januari 2020 om 17:57

Diegene die geen rasklimmer is moet een tijdrit hebben of explosief zijn. Hij heeft geen van beide maar wel een leuke stijl.

0
Derierre de la course 3 januari 2020 om 21:53

Staan er veel tijdritkanonnen aan de start van de Giro? Die ook n goed klassement rijden dan he.

0
IlPirata 3 januari 2020 om 18:48

Samen met Higuita kopmanschap?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone