Hugh Carthy blijft langer bij EF Education First

vrijdag 25 oktober 2019 om 10:18
Hugh Carthy blijft langer bij EF Education First

foto: Cor Vos

Hugh Carthy en EF Education First gaan langer met elkaar door. De Britse klimmer had nog een verbintenis tot en met 2020, maar heeft nu zijn contract opengebroken en verlengd met één seizoen. “Ik voel dat we na een moeilijke periode aan het groeien zijn”, zo vertelt Carthy na een prima seizoen.

De 25-jarige Carthy verruilde aan het einde van 2016 het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA voor het Amerikaanse Cannondale-Drapac, de voorloper van EF Education First. De ranke klimmer had aanvankelijk moeite om te schitteren op WorldTour-niveau, maar 2019 kan worden gezien als het jaar van de definitieve doorbraak.

In het voorjaar finishte Carthy als derde in de Tour du Haut Var, gevolgd door een twaalfde plek in de Ronde van het Baskenland. De aanvallende renner uit Preston maakte pas echt indruk in de Giro d’Italia. Zo eindigde hij na drie weken als elfde in het eindklassement, na ereplaatsen in San Marino, Como en Ponte di Legno.

Speciaal talent 
In de daaropvolgende Ronde van Zwitserland volgde de ultieme beloning: Carthy won namelijk de slotetappe naar Goms na een imponerende solo van goed honderd(!) kilometer. Het was ook meteen de eerste WorldTour-zege uit zijn carrière. “Het is wellicht het mooiste moment uit mijn loopbaan”, zo vertelt de renner in een persbericht.

“Na zijn overwinning in Zwitserland weet ik het zeker: we hebben te maken met een speciaal talent. Hugh is een emotionele renner, een echte liefhebber. We zijn juist op zoek naar zulke renners”, aldus teammanager Jonathan Vaughters. Ploegleider Charles Wegelius ziet ook het talent van Carthy. “We weten nog altijd niet waar zijn plafond ligt. Hij heeft dit jaar laten zien ook op het hoogste niveau te kunnen winnen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

bilthoven 25 oktober 2019 om 11:11

Goede stap van EF Education First! Hugh Carthy lijkt nog ieder jaar beter te worden. Deze aanvallend koersende renner gaat ongetwijfeld ook de komende 2 jaar nog voor verrassende prestaties zorgen.

Covadonga 25 oktober 2019 om 19:42

Even afwachten. Veel renners worden daar niet echt beter.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair