Honsinger na vierde plek op WK veldrijden: “Dit is enorm bevredigend”

zondag 31 januari 2021 om 09:30
Honsinger na vierde plek op WK veldrijden: “Dit is enorm bevredigend”

foto: Cor Vos

Met wereldkampioene Lucinda Brand, Annemarie Worst en Denise Betsema kregen we zaterdag een volledig Nederlands podium in Oostende, maar met Clara Honsinger eindigde er een Amerikaanse als vierde op het WK veldrijden voor elitevrouwen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Honsinger kende, zoals wel vaker dit seizoen, een trage start, maar slaagde er uiteindelijk nog in om als vierde over de streep te komen. “Het was echt een enorme uitdaging in het zand”, zo vertelde de 23-jarige renster na afloop aan Velonews. “Het was erg koud, maar ik kan gelukkig goed omgaan met koude weersomstandigheden.”

Honsinger wist het verschil uiteindelijk nog binnen de minuut te houden. “Ik reed een gelijkmatige cross en slaagde erin om meerdere rensters in te halen. Het is erg bevredigend om het seizoen zo af te sluiten, met een vierde plek op het WK. Ik snak nu wel naar wat rust, maar ik ben ook al zeer gemotiveerd voor volgend seizoen.”

De Amerikaans kampioene wist deze winter definitief door te breken bij de profs. Zo werd ze voor het WK al tweede in de wereldbekermanches van Namen en Dendermonde. Ook reed ze top-5 in Gavere, Herentals, Bredene en Mol.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Limal 31 januari 2021 om 10:07

Een echte verrijking voor 'onze' laaglandse sport, hopelijk groeit ze volgend jaar weer wat verder door.

Uit interesse eens opgezocht of ze ook aan MTB doet omdat ze daarvoor gemaakt lijkt, maar blijkbaar heeft ze dat nog niet in competitie gedaan. Dit jaar zou ze wel voor het eerst een wegprogramma aanvatten in de VS (als de wedstrijden doorgaan…), om aan kracht te winnen en beter in groep te leren rijden. MTB wil ze later ook ontdekken. Interessant weetje: ze heeft nog gewerkt als mechanieker in een fietswinkel.

Voor wie het interesseert: https://www.sram.com/en/life/stories/clara-honsinger-speaks-with-sram (interview van voor de start van dit seizoen)

0
Peter Lippens 31 januari 2021 om 10:57

klopt, kan enkel nog groeien, technisch heeft ze nog veel te leren om maar over haar start te zwijgen maar altijd mooi om te zien hoe ze zich elke keer terug in de wedstrijd knokt

0
chiller87 31 januari 2021 om 11:51

Mij lijkt het dat ze explosiviteit mist. Hierdoor ook steeds een zwakke start. Alle crossen houdt ze een gelijkmatig tempo aan en verzwakt niet naar het einde toe.

0
Gala 31 januari 2021 om 12:22

Zou volgens mij meedoen voor de overwinning in Strade Bianche.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone