Honsinger bevestigt in Dendermonde: “Nog nooit zo’n zware modderwedstrijd gereden”

maandag 28 december 2020 om 14:01
Honsinger bevestigt in Dendermonde: “Nog nooit zo’n zware modderwedstrijd gereden”

foto: Cor Vos

Clara Honsinger bewees in de loodzware wereldbeker van Dendermonde dat haar tweede plaats in Namen geen toevalstreffer was. In de moddercross herhaalde de 23-jarige Amerikaanse haar beste prestatie in de wereldbeker. “Ik vind het mooi dat ik aan het einde van de wedstrijd steeds dichter bij Brand kwam.”

Honsinger wist gedurende de wedstrijd heel wat posities op te schuiven. In de laatste ronde liet ze zelfs wereldkampioene Alvarado ter plaatse. Uiteindelijk moest ze vijftien seconden toegeven op de winnende Lucinda Brand. “Dit was echt een uitdaging”, zegt Honsinger in gesprek met DirectVelo. “De weersomstandigheden maakten deze wedstrijd speciaal. Ik heb nog nooit zo’n zware modderwedstrijd gereden.”

“Ik vind het mooi dat ik aan het einde van de wedstrijd steeds dichter bij Brand kwam”, vervolgt Honsinger. “Als ik de komende jaren mijn techniek kan verbeteren, denk ik dat ik in staat ben om nog betere resultaten te behalen.”

De Amerikaanse woont sinds november op het sportcentrum in het Nederlandse Watersley om een Europese crosscampagne te kunnen rijden. “Ik ben nu voor het eerst drie maanden achtereen in Europa. Ik hoef niet veel te reizen en heb geen jetlag, dat maakt het makkelijker.” En Honsinger ziet meer voordelen aan het crossen in Europa: “De wedstrijden zitten veel dichter bij elkaar en de concurrentie is hier veel groter.”

Honsinger blijft nog tot en met het WK veldrijden in Europa. Bang voor het zand van Oostende is ze niet. “Ik heb in het zand getraind. Ik kijk erg uit naar het WK!”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Lalsacien 28 december 2020 om 14:08

Keep the spirit!
Leuke aanwinst!

Wheely 28 december 2020 om 14:22

Respect voor deze dame, ver van huis een wereldvreemde sport beoefenen waar je in eerste instantie niet meteen bij de besten meedoet en dan zo boven komen drijven in de modder. Pure passie!

S'mon 28 december 2020 om 16:43

En voor het geld moet je het ook al niet doen.

Murcia 28 december 2020 om 14:51

Rijdt inderdaad geweldig op de zwaarste parcoursen, Als ze het zelf zou willen (denk het niet) een schitterende aanwinst voor de topploegen.

Frank V 28 december 2020 om 15:01

Chapeau he. Die komt zich van over de grote plas ineens tussen de Nederlandse 'top' vestigen. Toont ook wel dat het aan de flinterdunne bezetting in deze sport (ook bij de mannen) ligt dan aan de "superieure topsportmentaliteit" van de NLers. Overal in Europa zitten vrouwen die dit fysisch wel aan zouden kunnen maar ze zijn gewoon (nog) niet op een crossfiets gezet.

Goed voor de internationalisering deze renster.

HoofdIsVrij 28 december 2020 om 18:25

Watersley is een interessante plek. Zou Wiwlerflits daar eens een rapportage van kunnen maken?

Theo Bovengemiddelkamp 29 december 2020 om 08:33

Ik ben ook wel benieuwd naar de verhalen van zulke renners. Zijn ze hier voor het avontuur? Kost het meer geld dan dat ze verdienen? Hoe zit het met de sport in hun thuisland?

poortje de dijkenstoemper 28 december 2020 om 20:29

Pareltje voor de cyclocross

Headlines

Materiaalzone

Populair