Hofland en Van den Berg in selectie EF Pro Cycling openingsweekend

woensdag 26 februari 2020 om 10:44
Hofland en Van den Berg in selectie EF Pro Cycling openingsweekend

Sep Vanmarcke - foto: Cor Vos

Ook EF Pro Cycling heeft haar huiswerk voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne ingeleverd. Belgische klassiekerspecialisten Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire komen beide dagen in actie. Ook de twee Nederlanders, Julius van den Berg en Moreno Hofland, rijden beide wedstrijden in het openingsweekend.

Van den Berg vervangt in de selectie landgenoot Sebastian Langeveld, die mogelijk in Tirreno-Adriatico terugkeert in het peloton. De selectie gaat het parcours donderdag nog eens verkennen. “Wij verkennen de Omloop vanaf de Katteberg, de derde helling van de dag, tot aan de finish.”, zei ploegleider Ken Vanmarcke onlangs tegen Het Nieuwsblad. “Dit wel naargelang de weersomstandigheden. Regent het te fel, dan kunnen wij eventueel het traject nog wat inkorten. Wij moeten ook geen onnodige risico’s gaan pakken enkele dagen voor de wedstrijd.”

Door de afwezigheid van Langeveld is Vanmarcke de enige renner binnen de selectie die weet hoe het voelt om succesvol te zijn in het Belgische openingsweekend. Vanmarcke won de Omloop Het Nieuwsblad in 2012, toen hij na een slopende koers Tom Boonen versloeg in de sprint.

Selectie flag-us EF Pro Cycling voor Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne
flag-be Sep Vanmarcke
flag-be Jens Keukeleire
flag-nz Tom Scully
flag-nl Moreno Hofland
flag-us Logan Owen
flag-de Jonas Rutsch
flag-nl Julius van den Berg

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 26 februari 2020 om 11:07

Kan me nog herinneren dat Hofland bijna KBK won. Da’s alweer 6 jaar geleden, zie ik. Jammer dat het talent dat zich toen aankondigde er nooit is uitgekomen.

0
Brabander 26 februari 2020 om 15:12

Klopt. Volgde hem nauwlettend, omdat-ie net als ondergetekende uit Roosendaal komt. Leek voorbestemd een ’type Degenkolb’ te worden. Maar wat is-ie ver teruggezakt

0
leor 16 26 februari 2020 om 11:35

Jammer, geen Cort, leek nochtans in orde.

0
Kevin Lowagie 26 februari 2020 om 13:45

Benieuwd naar Jonas Rutch!

0
WernerFranke 26 februari 2020 om 14:25

Geen Bettiol?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone