Higuita begint als leider aan slottijdrit Zwitserland: “Maar Thomas is een specialist”

zondag 19 juni 2022 om 10:19
Higuita begint als leider aan slottijdrit Zwitserland: “Maar Thomas is een specialist”

foto: Cor Vos

Sergio Higuita, de nieuwe leider in de Ronde van Zwitserland, hoopt vanmiddag de eindzege over de streep te trekken in de slottijdrit van ruim 25 kilometer in en rond Vaduz. De Colombiaan beseft echter dat hij voor een hels karwei staat.

Higuita slaagde er zaterdag in de bergetappe met aankomst in Malbun in om Jakob Fuglsang uit de gele leiderstrui te fietsen, met dank aan een machtige versnelling in de laatste kilometers. De verschillen tussen de nummers een, twee en drie in het klassement zijn echter nog altijd speelbaar. Sterker, Geraint Thomas volgt in de stand op slechts twee tellen van Higuita.

De Colombiaan van BORA-hansgrohe won eerder dit jaar al de Ronde van Catalonië en kan vandaag een tweede (prestigieuze) WorldTour-rittenkoers op zijn naam schrijven, maar staat wel voor een flinke opgave. Thomas, zijn naaste belager, is op papier namelijk de betere tijdrijder. “Ik moest zaterdag zoveel mogelijk tijd pakken, aangezien ik geen specialist ben tegen de klok”, laat Higuita weten in een persbericht van zijn Duitse werkgever.

“Het zal moeilijk worden om Thomas af te houden, aangezien hij een specialist is op dit gebied. Ik ga vandaag gewoon alles geven.” Ploegleider Jens Zemke vult aan: “Het is een moeilijk verhaal. Ons doel is om een podiumplaats te behalen en misschien kunnen we nog het ploegenklassement winnen. We hopen met Sergio ook de witte jongerentrui te behouden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Klaas Foppen 19 juni 2022 om 10:27

zeg nooit, nooit in ieder geval :-)

Jos Jalapenos 19 juni 2022 om 11:17

Lekker, naar belgisch voorbeeld, indekken, Sergio. Laat je benen spreken en ga voor de winst in plaats van je zo vals bescheiden neer te zetten.

Westfalen 19 juni 2022 om 11:56

Kun je ook uitleggen wat hier zo vals bescheiden aan is ?

Krist The Vanma 19 juni 2022 om 12:31

Dit wielerforum.

‘Het zal moeilijk worden, maar ik zal alles geven’ (Higuita) => ‘Hij dekt zich in, naar ‘b’elgisch voorbeeld.’
‘Ik heb me goed voorbereid, en ik voel dat ik er klaar voor ben’ (Een Belgische renner) => Wordt door het merendeel uitgelachen. ‘Haha, zijn arrogantie wordt afgestraft.’

Dayer Quintana 19 juni 2022 om 11:56

Die switch van Bora om vol in te zetten op renners met een potentieel om klassementen te rijden is echt geweldig uitgepakt. Licht in de schaduw misschien van Hindley en Vlasov is deze Higuita gewoon ook een fantastisch seizoen aan het rijden. Op zich heeft hij ook geen dramatische tijdrit, 20e in de afgelopen Ronde van Algarve over 32 kilometer (en 9 seconden sneller dan Thomas).

Headlines

Populair

Materiaalzone