Heuvelklassiekers op programma Søren Kragh Andersen, geen Vlaanderen en Roubaix

donderdag 24 maart 2022 om 12:27
Heuvelklassiekers op programma Søren Kragh Andersen, geen Vlaanderen en Roubaix

foto: Cor Vos

Søren Kragh Andersen gaat zich dit voorjaar focussen op de heuvelklassiekers. De Deense kopman van Team DSM gaat de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijden en laat daarom de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix schieten. “We gaan iets nieuws proberen”, vertelt hij aan Feltet.dk.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Komende week rijdt Kragh Andersen nog wel de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen, maar daarna is het klaar met de kasseienkoersen voor hem. “Dat heeft de ploeg besloten”, legt hij uit. “Ik denk dat ze iets nieuws willen proberen. Maar ook ik geloof dat ik het goed kan doen in de Ardennen, vooral als ik in de tussentijd nog tijd krijg om me voor te bereiden. We proberen dus iets nieuws.”

Slag om de arm
Toch houdt SKA (die zevende werd in Milaan-San Remo, red.) een slag om de arm. “We moeten afwachten hoe de eerstvolgende drie klassiekers hier gaan”, doet hij op de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. “Maar dit is tot nu toe het plan. En daar ben ik zelf ook blij mee. Ik vind het ook spannend en het programma past prima bij mij.”

“Ik wil ook beter worden. Als je jaar in, jaar uit hetzelfde blijft doen, dan krijg je ook steeds weer hetzelfde”, aldus Kragh Andersen. “Soms moet je eens je plan wijzigen, nieuwe strategieën proberen te ontdekken. Dat hoort ook bij het spel. Ik kan begrijpen dat het verrassend klinkt, maar als ik in de Ardennen supersterk rijd, dan snappen mensen dat vast ook wel heel goed.”

Wedstrijdprogramma Søren KRAGH ANDERSEN

Dit artikel delen:

9 Reacties

jrv930322 24 maart 2022 om 12:39

Zonde! Voor mij kandidaat winnaar als hij koersverloop kan meehebben!

0
Vinokourov90 25 maart 2022 om 08:46

Deze man kan verschrikkelijk goed fietsen, maar een goede uitslag in Vlaanderen ontbreekt vooralsnog. Logische keuze vind ik.

0
bartp25 24 maart 2022 om 13:11

En wederom een rare keuze van de ploeg, is duidelijk in goede doen. De enige in de ploeg die een rol van betekenis kan spelen in de ronde en roubaix en die laat je thuis. Van Degenkolb hoef je het echt niet meer te verwachten en Eekhoff lijkt helaas wat stil te staan in zijn ontwikkeling (zou hem graag bij TJV zien).

0
Turtlehead 24 maart 2022 om 13:27

Dat is inderdaad belachelijk. Wel de drie minder belangrijke kasseienkoersen de komende week rijden. En dan opeens toch omschakelen? En dan zonder dat de renner daar zelf een duidelijk verhaal bij heeft?

0
Shinzawai 24 maart 2022 om 14:33

Vlaanderen had nog prima in zijn programma gepast, Roubaix misschien wat minder. Feit is wel dat hij in die klassiekers nooit iets van betekenis heeft gepresteerd, dus prima om eens iets anders te proberen.

0
Jean Dumas 24 maart 2022 om 15:03

Gemiste kans.

0
IIPacKMasteRII 24 maart 2022 om 15:07

Als je hem de Poggio zal opvlammen, begrijp ik het ergens wel. Wat natuurlijk wel vreemd is dat je een renner waarvan je weet dat hij nu in vorm is niet gaat opstellen in Vlaanderen en Roubaix. Wie zegt dat hij binnen een maand nog steeds zo’n vorm te pakken heeft ?

0
monsieurvriend 24 maart 2022 om 16:14

Jammer, maar ald je ziet wat hij dit seizoen al gepresteerd heefd zou hij prima uit de voeten moeten kunnrn komen in de heuvelklasiekers. Wel jammer dat jebje beste man thuis laat voor toch mischien de 2 mooiste koersen van het voorjaar.

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 09:05

Dikke zonde toch wel en had hem iig in de ronde opgesteld om daar wat vroeger weg te gaan, Waalse pijl heeft hij denk ik niets te zoeken ook.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone