Herstelde Mikel Landa: “Ik moet nog veel verbeteren”

woensdag 10 april 2019 om 11:33
Herstelde Mikel Landa: “Ik moet nog veel verbeteren”

foto: Cor Vos

Het seizoen van Mikel Landa is eindelijk echt begonnen. De Baskische klimmer brak eind januari zijn sleutelbeen tijdens de Trofeo Ses Salines, maar is inmiddels al weer enkele weken fit. “Maar ik moet nog veel verbeteren”, zo laat Landa weten aan sportkrant AS.

De 29-jarige Landa is op dit moment actief in ‘zijn’ Ronde van het Baskenland. Na twee dagen staat de kopman van Movistar 22e in het klassement, op ruim één minuut van leider Maximilian Schachmann. “Ik voel me goed, maar ik heb nog een lange weg te gaan”, zo vertelt Landa, die veel tijd verloor in de openingstijdrit.

Verkeerde inschatting 
“Maar dat kwam door een verkeerde inschatting”, aldus de klimmer. “We besloten om vroeg te starten, gezien de weersvoorspellingen. Het werd echter niet slechter in de middag, maar juist beter. Hierdoor moest ik de tijdrit in natte omstandigheden afwerken, terwijl veel concurrenten op droge wegen konden rijden.”

Dit betekent dat Landa de komende dagen zal moeten aanvallen. Vooral de etappes van vrijdag en zaterdag naar Arrate en Eibar lenen zich voor koers. “We moeten het zeker een keer proberen”, zo beseft hij. “Het parcours is in elk geval loodzwaar.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair