Herstelde Dumoulin gaat voor winst in Tirreno-Adriatico

woensdag 13 maart 2019 om 08:34
Herstelde Dumoulin gaat voor winst in Tirreno-Adriatico

Foto LaPresse/Fabio Ferrari

Voor Tom Dumoulin staat vandaag met de ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico een belangrijke dag op het programma. De kopman van Team Sunweb is hersteld van zijn val in de Verenigde Arabische Emiraten en wil in Italië meedoen voor de eindoverwinning.

“Ik ben er klaar voor”, noteerde Cyclingnews uit de mond van Dumoulin tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Italiaanse rittenkoers. Tirreno-Adriatico begint vandaag met een 21,5 kilometer lange ploegentijdrit met start en finish in Lido di Camaiore.

‘Ploegentijdrit gaat belangrijke rol spelen’
“Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden”, blikt Dumoulin vooruit op de zevendaagse rittenkoers. “De ploegentijdrit gaat een belangrijke rol spelen. Ik hoop het daar goed te doen, zodat we mee kunnen doen voor het algemeen klassement.”

Dumoulin verwelkomde afgelopen winter enkele nieuwe ploeggenoten. “Ik weet nog niet goed wat we kunnen verwachten, maar we zijn hier met sterke renners zoals mijzelf, Nikias Arndt en Søren Kragh Andersen. Daarnaast hebben we een paar nieuwe jongens als Nicolas Roche en Robert Power. Chad Haga heeft Lennard Kämna vervangen en weet hoe hij een ploegentijdrit moet rijden. We staan hier absoluut met een sterk team.”

Vorig jaar verloor de Sunweb-ploeg van Dumoulin op de eerste dag 25 tellen op BMC. Dumoulin hoopt dat dit jaar niet zover komt. “Het hangt af van de vorm van anderen en wie er gaat winnen. Maar wanneer iemand als Roglic 25 seconden pakt, denk ik niet dat ik dat later terug kan nemen. Wanneer hij vervolgens alles goed doet en hij de vorm heeft van in de UAE Tour, gaat mij dat niet lukken.”

‘Geen uitgesproken topfavoriet’
Dumoulin ziet Roglic en Julian Alaphilippe als gevaarlijke concurrenten. “Ik kan niet zegen dat een uitgesproken topfavoriet is, maar Roglic en Alaphilippe hebben de afgelopen weken laten zien ongelooflijk in vorm te zijn. Maar ik denk dat de vijf renners hier aanwezig (Roglic, Thomas, Nibali, Alaphilippe en Dumoulin, red.) kunnen winnen en misschien zelfs nog een paar meer”, voorspelt hij.

“Er kan van alles gebeuren. Tirreno-Adriatico is een lastige wedstrijd. Alles moet goed gaan om hem te winnen. Het is een secondenspel”, aldus Dumoulin.

Sunweb start vanmiddag om kwart voor vier aan de ploegentijdrit. Tirreno-Adriatico duurt tot volgende week dinsdag.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 13 maart 2019 om 09:01

Ik hoop een wat vrolijkere Dumoulin te zien deze week, hoop vooral dat hij van zijn elleboog blessure af is. Lekker koersen Tom!

Melkzuur 13 maart 2019 om 09:43

Misschien zal hij nu wat minder teken doen met de elleboog met de vraag voor overname. Want dat is toch zijn handelsmerk geworden (jammer, want hij heeft het niet nodig).

HoofdIsVrij 13 maart 2019 om 09:02

Spreekt dit seizoen al vaker uit dat hij voor de winst gaat in een koers dan in zijn hele carrière tot nu toe. Mentale omslag gehad?

katerkop 13 maart 2019 om 09:14

Opvallend dat hij Sam Oomen niet noemt als sterke renner

vlek 13 maart 2019 om 09:19

Dat gaat over de ploegentijdrit.

katerkop 13 maart 2019 om 10:25

Klopt maar daar is Oomen ook een sterke schakel die jaarlijks aan het WK mee deed

vlek 13 maart 2019 om 10:43

Maar dus niet van het niveau van Krak en Arndt.

Dolledriesoldebroek 13 maart 2019 om 09:32

Hij benoemt de mannen van sky niet, zal tussen jumbo en sky gaan met de ttt.. en met moscon en poels kan dan gerust rekening gehouden worden met dit parcours

AZH 13 maart 2019 om 09:53

Wow, raar om zo een quote van Dumoulin te horen…

achtpuntzes 13 maart 2019 om 11:19

Inderdaad, ‘ik ben er klaar voor’ is meer een uitspraak van Spongebob. :p

Sonsbach Allstars 13 maart 2019 om 10:26

Op de foto heeft hij er in ieder geval erg veel zin in :-)

Wheely 13 maart 2019 om 10:34

Mooi he, lichaamstaal. Nibali en Dumoulin met de armen over elkaar en Thomas en Roglič de handen op de rug. Apart.

chasse patat 13 maart 2019 om 11:38

De foto is mooi sprekend. Iedereen kijkt naar Roglic die de topfavoriet is.

roveroog 13 maart 2019 om 11:43

Mooie deelnemers man. We gaan het zien. Iets om naar uit te kijken.

VerstandOpNul 13 maart 2019 om 11:57

Wat doet Nibali op die foto?
Lijkt me toch geen serieuze kanshebber, of is dit uit chauvinisme?

vlek 13 maart 2019 om 12:21

Nibali is een Italiaanse oud winnaar (tweevoudig zelfs) van deze ronde. Het had echt heel vreemd geweest wanneer hij niet bij dit persmoment aanwezig was geweest.

Headlines

Materiaalzone

Populair