Herstelde Arensman maakt dit weekend rentree op de weg en in het veld

dinsdag 8 oktober 2019 om 09:33
Herstelde Arensman maakt dit weekend rentree op de weg en in het veld

Thymen Arensman - foto: Petros Gkotsis

De talentvolle Nederlandse belofte Thymen Arensman was in de zesde etappe van de Tour de l’Avenir slachtoffer van een massale valpartij. Bij de klapper liep hij een gecompliceerde sleutelbeenbreuk op. De renner van SEG Racing Academy is nu echter voldoende hersteld en kan met de Tacx Pro Classic en Olympia’s Tour toch nog paar wegkoersen meepikken. Ook de Superprestigecross in Gieten prijkt op zijn programma.

“De blessure was ernstiger dan gedacht. Het duurde twee weken voordat ik weer kon fietsen. Daarna heb ik twee weken hard getraind voor de metalen plaat operatief werd verwijderd. Na een trainingskamp met Team Sunweb (de ploeg waar Arensman volgend jaar rijdt, red.) voel ik dat ik klaar ben om te koersen”, zegt Arensman in een persrelaas dat SEG Racing deed uitgaan.

Komende zaterdag maakt Arensman zijn rentree in de Tacx Pro Classic. “Ondanks dat het pas twee weken na mijn operatie is weet ik dat de vorm er is. Ik wil de ploeg helpen een mooi resultaat te behalen. Een dag later rijd ik mijn eerste cross van het jaar in Gieten en ook dat motiveert me ook ontzettend. Vervolgens staat de 19-jarige ook aan het vertrek in Olympia’s Tour.

Dit artikel delen:

3 Reacties

JannesM 8 oktober 2019 om 09:51

Edit redactie: niet doen.

Natte spons 8 oktober 2019 om 09:58

Heb ik iets gemist? In ieder geval past het eerste woord niet echt bij hem….

xistnc 8 oktober 2019 om 10:26

Nee, dat is/was zijn vader ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair