Heistse Pijl: “Ook clubteams gevraagd hun renners te testen”

dinsdag 7 juli 2020 om 08:48
Heistse Pijl: “Ook clubteams gevraagd hun renners te testen”

© Cor Vos

De eerstvolgende profkoers in België is de Heistse Pijl op  1 augustus. Organisator Jef Van den Bosch heeft zijn draaiboek al op papier. Opvallend, Van den Bosch heeft, ook al is de Heistse Pijl dit jaar een kermiskoers, alle deelnemende teams gevraagd hun renners vooraf te testen op Covid-19.

De organisator van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl, overigens ook de manager van een aantal profrenners, viel zondag ook op dat de toeschouwers zich niet altijd aan de afstandsregels hielden. “In de Heistse Pijl zullen we op de enige helling op het parcours het publiek tellen”, vertelt Van den Bosch aan Het Nieuwsblad. “We weten exact hoeveel mensen erop mogen, rekening houdend met de afstandsregels. Vol is vol. En op advies van de overheden vermijden we ook de cafés op het parcours, om de problemen niet op te zoeken.”

Van den Bosch gaat nog een stapje verder in de bestrijding van Covid-19. “Aan alle clubteams hebben we gevraagd om hun renners te testen op corona. De profploegen doen dat sowieso al, aan de kleinere teams kunnen we het enkel vragen. Zo kreeg het lokale Heist Cycling Team alleen een wildcard op voorwaarde dat ze hun renners zouden laten testen.”

De Belgische krant polste ook viroloog Marc Van Ranst over het gebruik van mondmaskers. “In de openlucht is de kans op besmetting relatief klein”, zegt hij. “Als er tussen de bubbels een afstand van anderhalve meter wordt bewaard, dan is er geen probleem. Het voorbeeld van de Heistse Pijl – tellen van het publiek – toont hoe het moet. We rekenen op de zelfdiscipline van het publiek. Is die er niet, is het aan de organisatoren om maatregelen te nemen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Pietspeed 7 juli 2020 om 19:17

Testen op covid 19, op corona… Wat, coronabier?
Co(rona)vi(rus)d(isease)19 staat voor de ziekte die het sars cov2 virus kennelijk veroorzaakt. Het coronavirus draagt de mens al heel lang. Het gaat erom of mensen besmet zijn met sars cov2. Voor 80 tot 90% van de bevolking heeft dat virus geen enkele betekenis. Deze mensen worden niet ziek, dwz hebben geen ziektesymptomen. De rest heeft milde ziekteklachten, maar houdt z'n dagelijkse bezigheden. Een kleiner percentage wordt ziek, en moet thuis uitzieken. En mensen van ca 80 jr en of met een ziektegeschiedenis komen in een ziekenhuis, waar de meesten genezen. Uiteindelijk ligt de IFR wereldwijd blijkens vele wetenschappelijke studies, gewoon online te lezen, bij 0,1 a 0,2 %. Vergelijkbaar met een flinke griepgolf. Medio maart was de besmettingspiek al bereikt.
Het door politiek en media voorgeschotelde idee het virus te bestrijden, te vernietigen of verspreiding te voorkomen, is net zo ridicuul als om de jaarlijkse griepgolf te voorkomen. Het feit overigens dat 80 a 90 % van de besmette mensen niet ziek wordt, betekent dus simpelweg dat deze mensen reeds immuun zijn, of snel immuniteit hebben opgebouwd. Een vaccin is niet nodig. Het gaat hier niet om een killervirus waardoor tientallen miljoenen mensen sterven. Wel sterven er veel meer mensen door de corona maatregelen an sich.
Gewoon snel met publiek koersen weer koersen!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone