Hart dankt Arensman na nieuwe zege: “Wist zich vandaag te herstellen”

dinsdag 18 april 2023 om 15:10
Video

Tao Geoghegan Hart is momenteel de man die de lakens uitdeelt in de Tour of the Alps. De renner van INEOS Grenadiers boekte dinsdag zijn tweede opeenvolgende ritzege in de rittenkoers. De Brit nam na afloop uitgebreid de tijd om zijn ploegmaats, waaronder Thymen Arensman, te bedanken.

Hart wist in een sprint af te rekenen met twee renners van Bahrain Victorious: Jack Haig en Santiago Buitrago. In het flashinterview was de winnaar van de Giro d’Italia 2020 uiteraard erg blij, en sprak hij vol lof over zijn ploeggenoten. “Ik moet Pavel Sivakov bedanken. Hij maakte het heel makkelijk door zo hard te rijden, en reed bovendien ook bijzonder slim. Zonder hem was het lastiger geweest om de groep bij elkaar te houden, dus hij deed geweldig werk.”

Hart had ook nog mooie woorden voor Thymen Arensman. “Thymen zag er ook weer goed uit nadat hij zich maandag minder voelde. Hij wist zich vandaag te herstellen. Daarmee liet hij zien hoeveel kracht en talent hij heeft.”

Lees ook:
Twee op twee voor Tao Geoghegan Hart in Tour of the Alps

Volgende test
Morgen volgt een nieuwe test voor Hart: de finishstreep is dan namelijk getrokken op een slotklim van vijftien kilometer aan ruim 7%. “Woensdag beginnen we opnieuw, maar krijgen we wel een langere beklimming voorgeschoteld. Dat vergt een totaal andere inspanning, maar ik kijk ernaar uit. We zullen zien hoe het gaat.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jacco van Stierop 18 april 2023 om 15:21

“Na afloop was de winnaar van de Giro d’Italia 2020 uiteraard erg blij”
Toen hij over de streep kwam stond zijn gezicht op onweer, sloeg hij woest met zijn vuist op het stuur, en floepten er woorden uit zijn mond die normaal gesproken weggepiept worden op tv. Maar hij was blij.

2
Quincy Adams (aka voorwiel) 18 april 2023 om 15:40

Oh? Niet gezien. Enig idee wat daar speelde?

0
Dr.Watt 18 april 2023 om 16:03

Hij gaf commentaar op de gevaarlijke finish en vroeg zich luidop af waarom ze op die manier hun Giro moeten riskeren.

0
Jacco van Stierop 18 april 2023 om 17:05

Het waarom van zijn ongenoegen is mij niet geheel duidelijk, hij murmelt wat over dat hij –waarschijnlijk in die laatste bocht- niet goed kon doortrappen, zoiets.
De finish lag op de ijsbaan van Collalbo, waar Sven Kramer nog steeds enkele baanrecords in handen heeft.

1
Limal 18 april 2023 om 17:16

Adam Blythe zei op Eurosport dat hij waarschijnlijk vol van de adrenaline over de finish kwam, nadat eerst Gall vlak naast hem viel en er nadien nog een linke chicane volgde. Daar kan ik voor een stukje wel inkomen, maar de intensiteit van de uitbarsting(en) was idd opmerkelijk.

1
KopOverKop 18 april 2023 om 15:39

Had toch liever Arendmans zien winnen. Wat niet is kan nog komen.

0
Dr op en dr over 18 april 2023 om 16:59

Tsja als je gisteren gekeken hebt, dan weet je dat dat nog wel eventjes zal duren.

Maar eerlijk is eerlijk, ik heb vandaag genoten van Thymen want dat was echt al 200% beter als gisteren. Gewoon hard blijven werken voor Geoghegan Hart en Sivakov dit rondje, daar kan je alleen maar beter van worden. Proberen iedere dag iets langer te knechten, en na deze ronde nog twee weken keihard trainen.

De Giro is nog steeds een kleine maand (Drie weken) weg, dus er is totaal geen reden voor paniek.

Ik kan niet ontkennen dat Geoghegan Hart als Sivakov op dit moment een pak beter zijn, maar ik zie Thymen nog steeds wel een rit pakken deze Giro. (Want ik neem aan dat een ritzege zijn doel zal zijn aankomende Giro ? Heb me nog niet zo verdiept in de doelstellingen van iedere ploeg voor de Giro eerlijk gezegd.)

1
Quincy Adams (aka voorwiel) 18 april 2023 om 17:56

Bij ineos zal het om het ak gaan en iedereen in het gelid. Verwacht geen kans op ritzege maar in het spoor en afkijken van hart en G.

1
KopOverKop 19 april 2023 om 00:38

Gisteren de hele koers gezien. Met name ook omdat ik het gebied op mijn duimpje kent maar dat terzijde.
Gaat om gunnen en potentie, niet om zijn moeite met hoogtestage en gelijk er staan.

1
Dr op en dr over 19 april 2023 om 03:30

Aaaah het gunnen. Zet dat er dan gewoon bij makker :)

Ja dan sluit ik me gelijk bij je aan KopOverKop, hup hup Arensman, Tour of the Alps en Giro zijn voor jou !!

;)

1

Headlines

Populair

Materiaalzone